– Donald Trump som president er et drømmescenario

Foto: foto.samfundet.no

Skrevet av Bokbaren og Nesten helgNesten helg avrunder kulturseksjonen i Radio Revolts science fiction-uke med et intervju med entusiast og tidligere forlagsredaktør i Vendetta, Pål Stokka. Stokka snakker nemlig om sci-fi og skal introdusere sjangeren for nybegynnere på Litteraturhuset i Trondheim i kveld, kl. 18.00. 

Science fiction er en sjanger som bryter med gjeldende prinsipper for hva som er sannsynlig, og tilhørende univers er ofte satt i en dystopisk framtid hvor vitenskap og teknologi spiller en avgjørende rolle. Styrkene ved sjangeren, ifølge Stokka, er at fordi narrativene og fortellingene ofte er satt i et litt annet samfunn enn samtidens, kan de framstille krass samfunnskritikk i en spiselig innpakning.  

Vil du høre mer om sjangeren, hvorfor Donald Trump som prez er et drømmescenario og hvorfor sci-fi ikke bare er for nerder, hør intervjuet og dagens episode av Nesten Helg her, ca 53 minutter ut i sendinga.  

 

I tillegg til Nesten Helgs intervju i dagens episode, er sjangerer utførlig diskutert også i Bokbaren, Nerdeprat og Filmofil denne uka.  

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte