- Planen var bare å gå, finne seg en plass og legge seg ned.

 

foto: Torstein Bakke

Leif-Georg Bye (26) forsøkte å ta sitt eget liv med sovepiller. Han gjester Helsebror i søndagens sending for å fortelle om sine opplevelser og det å snakke om menns psykiske helse.

- Jeg hadde dem på resept, fordi jeg slet mye med søvn, med mareritt. Gjennom behandling hos psykolog fikk jeg mange fine piller med rød varseltrekant på. Tar du én er det tungt å stå opp dagen etterpå… tar du 50, kan det fort bli verre.

For to år siden, en sen kveld etter en krangel med samboeren, tok Leif-Georg Bye en stor dose sovepiller og gikk ut i natten for å dø.  

- Planen var bare å gå, finne seg en plass og legge seg ned. Dovne bort, rett og slett. Det var planen at det skulle være ganske fredelig.

Bye ble funnet av to menn som satte ham i en taxi. Da han kom hjem ble han hentet av sykebil umiddelbart.

- Da jeg kom litt mer til bevissthet var mor der, og samboeren, og det første jeg gjør er å bare rope til henne, “Hva i helvete gjør du her, kom deg ut!”

I etterkant har Leif-Georg tatt til orde for å snakke om menns psykiske helse, blant annet på Facebook. Han mener det er viktig også for menn å snakke om sine problemer, og at man ikke trenger å nå bunnen før man kan nærme seg andre.

- Det er så jævlig vanskelig å bare åpne den døra, men hvis du bare får den litt på gløtt, får ut litt følelser, så hjelper det så sykt.

Hør hele intervjuet i Helsebror her.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte