Bylarm-spesial på FEBER

Foto: Paulina Dubkov

 

Forrige uke tok Bylarm-festivalen over de fleste scenene i Oslo og fungerte for mange som et kick-off for festivalsesongen. FEBER har snakket med flere av artistene, blant annet Nadia Tehran og danske Lord Siva.

Fra torsdag 2. mars til lørdag 4. mars fikk Bylarm-publikum se både internasjonale og nasjonale artister opptre på 19 av Oslos beste scener. De fikk blant annet være vitne til at Dårlig Vane ble Årets Urørt, at Pasha sjarmerte både Gamla og Parkteatret i senk, at Tayla Parx danset til låtene hun har produsert for blant annet Chris Brown og Alicia Keys, og at Kjartan Lauritzen fikk salen til å hoppe i (lykke)rus.

Det var likevel et par artister som stakk seg ut som festivalens høydepunkter. Nadia Tehran på Parkteatret viste oss hvordan man skaper stemning og knuste alt journalisten vår hadde av peiling på sjanger. MYRA på John Dee imponerte med sin smørmyke vokal og fenget salen med hennes nye singel: Ventet på deg, gjestet av Lars Vaular. Festivalen avsluttes av FEBER-favoritt Store P, som med sine kosmiske vibber tok publikumet til et nytt nivå.

Fra Sex Pistols til Snoop

Under de tre hektiske Bylarm-dagene fikk FEBER tatt en prat med Store P, F.N.Y, Lord Siva og Nadia Tehran. Sistnevnte fortalte oss om hennes forhold til Yung Lean og åpnet seg om sine musikalske innflytelser.

– Jeg kommer fra en punkbakgrunn, så jeg hørt på punk hele oppveksten min. Jeg hørte mye på for eksempel The Smiths, Sex Pistols og sånt, men senere har jeg også hørt mye på hiphop-scenen. Alt fra Snoop Dogg...

Rapperen blir avbrutt av latter. Tanken på at en så hard musiker kan være inspirert av den tilbakelente stoneren er absurd.

– Han har inspirert meg kjempemasse. Mye på grunn av attituden hans. Han er jo en enorm superstjerne bare på grunn av sin swag.

 

Selvtillit

Linken til Snoop Dogg er i ettertid ikke veldig vanskelig å se, for også hun strutter av karisma og selvtillit. Dette kommer tydelig fram på konserten hennes.

– Min greie er først og fremst performance. Det er derfor jeg lager musikk, for å kunne framføre det. Det begynte på skolen hvor jeg skrev masse låter for et skoleband. Jeg løy om at jeg hadde skrevet masse andre låter, viste dem demoer fra andre band, og sa at jeg hadde skrevet dem. De syntes det var dritbra, så de lot meg synge for dem.

FEBER fikk også gleden av å intervjue Store P, litt for tidlig på en søndags morgen. Vi lurte naturligvis på hva han har drevet med siden han slapp den kritikerroste «Regnmannen» i 2014.

– Eg har laget mange, mange sanger til et album som kommer i juni.

NMG-veteranen avslører også at han slipper ny låt og video kalt «Husk å puste» i april, og at albumet skal hete «Rommet». Ellers hadde Shtoo P stort sett dette å melde:

– Eg vetsje, eg.

 

Hør resten av intervjuene til Nadia Tehran og Store P, i tillegg til intervjuene til svenske F.N.Y og danske Lord Siva her.

 


FEBER er din favorittrappers favorittradioshow! Vi spiller hiphop og R&B hver fredag fra kl 18-20 på Radio Revolt.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte