Det er stor sannsynlighet for at du angrer på tatoveringen din

Foto: Marie Jacobsen
Tekst: Ingrid Kalin Lauritsen

I sammenheng med ukens tema tok Marie og Ingrid turen til Mythos Tattoo i Bakkegata, et av de mest profilerte tatoveringsstudioene i Trondheim. Her skal de prøve å få svar på noen av spørsmålene de har om tatoveringer, yrket og fordommer.

Innenfor dørene møter de Linn Theres, eier av og tatovør hos Mythos, og Adrian, også tatovør. På veggene henger en uendelig mengde av potensielle samtaleemner i form av malerier, figurer, ferdige tatoveringer og mye mer. Intervjuet utvikler seg til en hyggelig samtale mellom alle fire, og eventuelle fordommer viskes vekk av imøtekommende tatovører med spennende historier og en kjærlighet for yrket.


Hett i studio

Tilbake i studio skal også Simen ytre sine meninger om tatoveringer, og det viser seg at gjengen i Millennium ikke er helt på samme plan.

Simen har én tanke:

– Og det er at det ikke er så veldig lurt.

Begrunnelsen for påstanden er at hvis du ikke bruker god tid på å planlegge og helt sikker på at dette er et godt valg, er sannsynligheten stor for at du kommer til å angre. Marie og Ingrid er ikke uenige i at det er lurt å tenke seg om et par ganger før man drar for å tatoveres, men de vil ikke slippe tanken på at folk kan være fornøyd med en spontan tatovering.

– Det er ikke forutsatt at du kommer til å angre, uansett om du er spontan eller ikke, sier Ingrid.


Identitet

For mange handler det å ta en tatovering om å skape sin egen identitet. Men kan det være risikabelt å bruke blekk på kroppen for å uttrykke seg?

Ja, vil noen si. Simen sammenligner livet med et lappeteppe av identiteter.

– Det er ikke sikkert at du kommer til å like de samme tingene om ti år som du liker i

dag, sier han.

Marie kommer raskt med et motargument, og forklarer hvordan hun, med sine imaginære tatoveringer, kan sitte på gamlehjemmet i fremtiden og fortelle livshistorien sin. Ingrid underbygger ved å si at valg du tar gjennom livet er en del av identiteten din:

– Alt du har gjort, blir til det du er nå.


Ble vi enige?

Simen vil ikke legge seg opp i om noen tar tatovering eller ikke, men han har et tips:

– Tenk litt i gjennom det før du tar en tatovering, fordi den er med deg for resten av livet.

Både Marie og Ingrid kan stille bak det tipset, men de lander likevel ikke på en felles konklusjon. Når sendingen er på vei mot slutten og diskusjonen er på det heteste, sier Marie til de to andre:

– Men jeg føler at dere egentlig er enige.

– Nei, svarer de unisont.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte