Filmofil på Ramaskrik

 

 

 

Mens de fleste studenter er opptatt med studentfestivalen UKA, bestemte Filmofil seg for å heller besøke en av Trøndelags mer ukjente festivaler. Denne helga var det nemlig duket for Ramaskrik, en skrekkfilmfestival i Oppdal. Festivalen varte fra torsdag 19. til søndag 22., og her kommer en kjapp oppdatering rundt hva vi gjorde.

 

For det første må det sies at Ramaskrik har en annen stemning enn mange andre filmfestivaler. Oppdal kulturhus danner en intim og koselig ramme rundt en ellers gru fremkallende opplevelse. Det å samle en så stor gjeng med skrekkfilm entusiaster på et så lite sted, er rett og slett en oppskrift på den mest fornøyelige blandingen av hygge og skrekk man kan tenke seg.

 

Ramaskrik har så langt også budt på et overraskende variert program. Vi har sett alt fra klassiske spøkelsesfilmer som Still/Born, til splatterkomedien Mayhem, til det australske kidnappingsdramaet Hounds of Love. Utvalget av norske skrekkfilmer har også vært overraskende stort. Vi lot oss imponere av spøkelsesfilmen Hjemsøkt som hadde førpremiere her, og har også sett både mikrobudsjetts vampyrfilmen Vampyr Vidar og den Trondheimsproduserte kortfilmen Wettlaufers Enke. Et av høydepunktene var også førpremieren til Juleblod, som ble vist på en låve med gratis grøt til alle som møtte opp..

 

 

Det har også vært lett å komme i prat med filmskaperne som er på besøk på festivalen. Vi har snakket med både regissøren bak Juleblod, samt gjengen bak Wettlaufers Enke. Vi hadde også en veldig interessant samtale med regissøren bak 78/52, en 90 minutter lang dokumentar om dusjscenen i Psycho. Disse intervjuene vil bli publisert her i løpet av uka, så stay tuned. Hør også på vår sending på torsdag der vi skal gå grundigere gjennom hele festivalen.

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte