Musikkredaksjonen anbefaler: Blues Pills på Byscenen 4. oktober

Foto: Justin Brockie (Flickr) CC BY 2.0

 

Det er to helstøpte bluesrock-band som inntar Byscenen nå på onsdag: Blues Pills, med The Devil And The Almighty Blues som oppvarmingsband. Nå som UKA-17 omtrent har boikottet rockemusikk er dette en konsert alle skuffede fans av sjangeren burde få med seg. Vi ser i hvert fall frem til kvelden, og håper den leverer.

 

Blues Pills med røtter både i svenske Ørebro og i amerikanske California følger i fotsporene til andre suksessfulle retro rockeband de siste årene som Rival Sons eller Greenleaf. At bandet også kan skilte med å ha en av de dyktigste kvinnelige vokalistene innenfor sjangeren, Elin Larsson, gjør dem til en av de mest spennende retro-bandene der ute. Jeg anbefaler at du hører låta «Little Sun» og lar deg bli imponert over den hese, sterke og råe vokalen.

 

For noen med en forkjærlighet til tidlig Led Zeppelin eller Janis Joplin burde Blues Pills falle i smak. Inspirasjonen fra 60- og 70-tallet legger de ikke skjul på, og det føles ikke ut som om man hører på moderne musikk i det hele tatt. Heftig og teknisk vanskelig gitarspill blandes med basslinjer à la Black Sabbath, det er langt til EDM eller annen nymotens musikk.

 

Blues Pills spiller strengt tatt ikke original musikk, med de er av den typen band som tar en godt utprøvd musikalsk stil og prøver å perfeksjonere den. Hvor langt unna de er dette kan vi kanskje få et svar på allerede på onsdag, når de fremfører låter fra en kort, men så langt ganske suksessfull karriere.

 

Med seg til Trondheim har Blues Pills med seg Oslobandet med det lange og kronglete navnet The Devil And The Almighty Blues. De fikk en del oppmerksomhet for et par år siden i rockens undergrunn da de ga ut et meget imponerende debutalbum. Selv om jeg synes album nummer to som dukket opp tidligere i år var litt skuff, er de likevel et rockeband man virkelig burde følge med på. Med sin særegne, melankolske og tunge stil skiller de seg ut, og det blir spennende å se om det sitter like godt på scenen som på album.

 

 

Skrevet av Erlend Gylver fra musikkredaksjonen.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte