Nu musikk på spillelista - Uke 16

 

EMIR. Foto: foto.samfundet.no

Tekst: Musikkredaksjonen

 

"Please don't stop the music," var det noen som sa, og det kan vi relatere til. Ikke stopp den, tvert imot, spill MER musikk. Musikkredaksjonen i Radio Revolt stiller seg som vanlig til disposisjon, og har plukket ut 12 splitter nye utgivelser til våre spillelister. Denne uka skal vi innom debutanter, tilbake til 2000-tallet, og dykke dypt i deilig ny hiphop. Alle låtene finner du på spotifylista vår, og Listverket lytter til og prater om musikken på tirsdag kl 16-17.

 

Jouska - «Converstations»

Like forfriskende som det våryre spillet mellom solstråler og vind i april måned kommer «Converstations» inn i livet mitt. Låta er en deilig liten sak som treffer akkurat der norsk elektronika burde treffe: Ikke med palmesus og panfløyter, men med et hjertesukk av en tung beat, florlett vokal og oppløftende samspill. Ja takk, dette vil jeg ha på øra når jeg sykler rundt i byen!

- Tiril Hognestad

 

Paria - «Low Blow»

Oslo-fenomenet Paria er ute med denne behagelige R&B-låta, hvor hennes enormt gode vokal får den plassen den fortjener til lyden av tidsriktige, behagelige beats. «Low Blow» er låt som både er kul og sexy, og faller ikke i den kjedelige singer/songwriter pop-fella ved å bli for generisk. Se opp for Paria i tiden fremover.

- Erlend Gylver

 

Larsiveli - «Baby»

Hortens egne Larsiveli er tilbake med en catchy og poppete låt, produsert av Basmo Fam. Dette er hans første utgivelse siden fjorårets EP Gjeddehjerte, som han ga ut med storebror Makko Makeba. «Baby» er en del av albumet Vin og rap, satt sammen av Oslo Records og YGMG, basert på nettserien med samme navn. Rytmen er het og leken, men teksten er av en litt mørkere tone. Det er på tide at Norge får øynene opp for Larsiveli, og forhåpentligvis klarer han å krype opp fra undergrunnen med denne låten.

- Ida Gule Paulsen

 

Rolling Blackouts Coastal Fever - «Talking Straight»

Unødvendig langt navn og unødvendig fengende riff, der har du Rolling Blackouts Coastal Fever, eller Rolling Blackouts C. F. som de også går under for de med dårlig tid og kort oppmerksomhet. Melbourne-bandet lager utrolig lettbent dad-rock ala War on Drugs, men tar med seg elementer fra surferock-scenen i “down under” (Australia (oy’ mate!)). Vi snakker gitar, vi snakker trommer, vi snakker tekster som handler om helt uviktige ting, vi snakker den hellige tre-enighet for max chill i sommersola vårsola. Mer livsbejaende rock kommer på albumet Hope Downs 15. juni 2018.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Jakob Ogawa - «Velvet Light»

Jakob Ogawa er endelig tilbake med den gamle, gode sounden, og det låter som alltid veldig bra. Om du trenger litt sexy sengevals-soundtracks eller bare ei banger å høre på under bussturen er denne perla av ei låt kompatibel til begge aktivitetene.  

- Karoline Jensen

 

BLYTT - «Closer»

BLYTT er et band med sterke røtter i musikkbransjen og Bergens pop-scene på starten av årtusenet. «Closer» er et soleklart bevis på dette - tankene går umiddelbart til Annie m.fl. og pop-peaken på midten av 2000-tallet. Låta byr på synther som hører hjemme i dampende klubb-lokaler, og en arp sendt fra oven. Når refrenget lander er det lite annet enn euforisk.

- Even Steine

 

EMIR - «Hvis vi må (feat. Charlie Skien)»

EMIR fortsetter sin imponerende rekke med fete singler som soloartist under Sony. På denne låten har han tatt med seg bandkollega fra Softcore Utd., Charlie Skien, kjent som vokalisten med den mørke og deilige stemmen fra Verdensrommet. Instrumentalt er det relativt forutsigbart, men inneholder også elementer fra det lekne og funky lydbildet som er sentralt for de to nevnte bandene. Refrenget er selvfølgelig catchy som få, og låten vil uten tvil bare skyte videre fart på EMIR sin reise mot stjernestatus.

- Ida Gule Paulsen

 

Louis VI - «Jazz got me (feat. Mick Jenkins)»

London-fødte, -oppvokste og -baserte rapper Louis VI er i sitt habitat når han slår sammen jazz og hiphop i låta «Jazz Got Me». Her har han med seg amerikanske og Mick Jenkins og sammen hopper de fram og tilbake på en jazzbeat for massene.

- Chris Gjertsen

 

 

 

Black Pistol Fire - «Cry Wolf»

Duoen fra Canada slapp singelen «Cry Wolf», et herlig gjenhør etter det som skulle bli et av mine favorittalbum, Deadbeat Graffiti, som ble sluppet i høst. Jeg hører at gutta har holdt på det kule, autentiske trekket. Det er fet gitar og rå vokal, og i denne låta hører vi spesielt godt den tunge, harde rytmen jeg digger Black Pistol Fire så mye for! Det er kult å høre at en duo som hovedsakelig kun baserer seg på to instrumenter (gitar og trommer) + vokal lager variert og spennende ny musikk.

- Maren Høgevold Busterud

 

Neste Planet - «Min Flokk»

I 2016 var første gang vi fikk høre fra Neste Planet, prosjektet til Linni og produsent Erlend Lyngstad fra Kvam. Nå har de droppet en oppfølger-EP ved navn Mine Drager & Helter. Med seg har de features fra Silja Sol og Sirkel Sag, som kompletterer lydbildet på EP’en. «Min Flokk» er et perfekt eksemplar av en låt: Linni leverer som vanlig kompleks og spennende tekst over en velprodusert beat, og Sirkel Sag hever lydbildet enda et hakk.

-Ida Gule Paulsen

 

Alina Baraz – «Yours»

Ut av det blå snek Alina Baraz’ uante album The Color Of You seg inn på Spotify, og ga meg vann i munnen med 8 av 9 helt nye låter. Albumet er nedstripped, smakfult, deilig forutsigbart og fullt av gloheite hits. Tekstene tar for seg akkurat hva R&B skal gjøre – forelskelse, flørting og lengsel. «Yours» er en av tre låter produsert av Jonathan Elkær fra Phlake, hvor de andre to er en cover av og med spiren Jada og en duett med stjernen Khalid, som også er med på «Floating».

- Håvard Bjørkøy

 

Knxwledge - «Relapse (feat. Traffic)»

New Jersey fødte beatmaker Knxwledge (uttales knowledge) har nå sluppet ny EP. I lik stil som tidligere er det discoinspirert og eksperimentelt. Beatmakeren fikk mye oppmerksomhet etter å ha gått fra å lage beats i garasjen sin til å lage album sammen med Anderson Paak på plateselskapet Stones Throw. Her har han med seg rapper Traffic som legger en grov stemme på mellow beat.

- Chris Gjertsen

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte