Ny musikk på spillelista - Uke 14

TØFL. Foto: foto.samfundet.no

Tekst: Musikkredaksjonen

 

Musikkredaksjonen har ikke ligget på latsida i påsken, tvert imot. Mens du lå i solveggen på familiehytta og grilla den likbleke huden din, har vi sittet i det dimme lyset fra data'n og lett fram kremen av ny musikk. Sjukt urettferdig, neste år kan vi bytte. All musikken kan du selvsagt høre på Radio Revolt ukene fremover, på vår spotifyliste, og i vårt ukentlige musikkmagasin Listverket.

 

Ben Leiper - «Steeplechaser»

Gira på noe ganske så avslappende indie-rock ala Teenage Fanclub eller Dinosaur Jr.? Ben Leiper er et nytt band i fra Oslo som tar det beste i fra 1990-tallets indierockmusikk og på en eller annen måte gjør det kult igjen. Låta «Steeplechaser» er en hyggelig liten sak dedikert til den uheldige amerikaneren Joe McClusky som mistet sølvmedaljen under 3000-meter hinder i Los Angeles 1932 fordi han måtte løpe en runde for mye etter en arrangørtabbe - Urett finnes visst overalt!

- Erlend Gylver

 

Biry Baby - «Reality Cannot Be Broken»

 

Den revolusjonære alternative rockegruppa Biru Baby slapp albumet Ancient Call i forrige uke. Blant de nye låtene finner vi «Reality Cannot Be Broken». Her slår de samiske altaværingene virkelig på storsynthen. Låta er i kjent Biru Baby-stil, altså noe helt unikt.

Gruppa opptrer fredag 6. april kl.21 i Verkstedhallen, en sjelden mulighet til å leve seg inn i Biru Babys forunderlige verden.  

- Karstein Skogseth

 

 

 

TØFL - Nokia 105

 

TØFL imponerte med debutsingelen «Alle Andre Får Lov» i fjor, og følger opp kanskje enda sterkere med «Nokia 105». En silkemyk poplåt med nesten naivistisk tekst om det å drite langt i smarttelefon, komplett med sampling av Nokia 105-lyder. Bandet slipper sin første EP 20. april, merk av dagen på din analoge veggkalender.

- Even Steine

 

Kjært Barn - «Ulver i streite jakker»

 

Hellane, den bergenske ringreven, produsenten og kokken Petter Beyer er tilbake! Sist vi hørte noe fra prosjektet hans, Kjært Barn, var i 2015, og på den nye singelen «Ulver i streite jakker» har Beyer fått med seg flere kokker på laget. Vokalen er en obskur kombinasjon av dyster og sjarmerende, og melodien naiv, leken og gjennomført nydelig. Gjør deg selv en tjeneste og sett denne låten på repeat.

- Ida Gule Paulsen

 

 

 

Svømmebasseng - «Feberfantasier»

Jeg sier aldri nei takk til riviera-disko og hetetokter. «Feberfantasier» er Svømmebassengs siste låttilskudd, og etter min mening deres sterkeste hittil. Hooket har vært limt fast i hjernen min de siste dagene.

- Katrine Andresen

 

Amanda Delara - «Keep Your Dollars»

 

Amanda Delara tok meg med storm med sin andre singel, «Dirhamz», og har siden den gang toppet spillelister i Norge, samt USA. Låten «Keep Your Dollars» er en solid, poplåt som oser selvtillit. Refrenget innbyr til allsang og understreker at Amanda Delara ikke lar seg lokke av penger: “Tryna' buy my pride, keep your dollars”.

- Ida Gule Paulsen

 

 

 

Kaurin - «Aldri Eid Atari»

Kaurin, trolig Trondheims eneste aktive reggaeband. Også ett av hele Norges eneste reggaeband. Med debutlåta kjører de i klassisk reggaelydbilde, men med fin norsk vokal. Det er vanskelig å sitte stille med hodet når karibiske og skandinaviske lyder blandes. Det er også godt med rurale tekster når massene streber etter å være så urbane som mulig. Kaurin holder det ekte.

- Chris Gjertsen

 

 

 

Hollow Hearts - «Parade»

 

Denne perla av ei låt er fra albumet Anabelle, som kom nå i midten av mars. Kvartetten fra Nord-Norge spiller en herlig blanding av folk, pop, rock og blues, og «Parade» er et av høydepunktene fra albumet. Liker du klangfull pop og fete taktskifter er dette midt i blinken for deg.

- Karoline Marie Jensen

 

Czarface & MF Doom - «Bomb Thrown»

 

Undergrunnskonge og levende legende MF Doom har slått seg sammen med Czarface og splyttet ut et album fra fantasiverden. I klassisk stil for de maskerte rapperne låter beaten som noe man kunne hørt i en animert tegneserie. De to har den beskyttede tittelen “ordsmed “ og leverer moro bars på en gøyal beat.

- Chris Gjertsen

 

 

 

Andréyun - «Reluctant»

 

Aiii, her har du en spennende sak fra Sandvika-baserte Toothfairy! Andréyun er alt annet enn “reluctant”, han krever (og får) oppmerksomheten din fra start til slutt av denne relativt korte låta. Det er umulig å ikke fenges.

- Katrine Andresen

 

Prophet - «Insanity (feat. Mndsgn)»

 

Prophet er en undergrunds funkartist fra San Francisco. I sine år som musiker har han kun sluppet et album i 1984. Nå skal han slippe nytt album etter 34 år under det kjente plateselskapet Stones Throw. Denne funky singelen er, som resten av albumet, produsert av Mndsgn som har jobbet med blant annet Ivan Ave.

- Chris Gjertsen

 

 

 

Still Woozy - «Lucy (feat. ODIE)»

 

Iblant må jeg lovprise Spotifys algoritmer, som nylig introduserte meg for amerikanske Still Woozy. Som navnet tilsier lager han snedig og speisa indiepop, og jeg har forelska meg i samtlige av de fem utgitte låtene. På «Lucy» har han fått med seg den spennende vokalisten ODIE, som gir låta et ekstra gir jeg ikke visste fantes.

- Katrine Andresen

 

boy pablo - «Losing You»

 

Nicolas Munoz, aka boy pablo, fikk sterk medvind etter at hans musikkvideo til låten «Everytime» gikk viralt (rundt 6. millioner views). Med sin nye låt beveger han seg mye i det samme lydlandskapet, og produksjonen sitter som vanlig som støpt. Dette er deilig indie, som passer perfekt til å drømme seg bort til sol og varmere tider.

- Ida Gule Paulsen

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte