Ny musikk på spillelista - Uke 3

Norsk Råkk. Foto: foto.samfundet.no

 

2018 er allerede godt i gang, takk og pris, og Radio Revolts musikkredaksjon har møysommelig satt sammen årets første spilleliste. Debutanter, lokale helter og gamle ringrever leder vei inn i det som ser ut til å bli et særdeles godt musikkår. Som alltid kan du høre en full gjennomgang av låtene på LISTVERKET mandag 16-17.

 

Norsk Råkk - «Håp»

Dette var januars første hyggelige overraskelse. Bandet Norsk Råkk beveger seg inn i et dødsdeilig ska-terreng på «Håp», en låt hvor myke blåsere spilles over en tøff reggie-beat. Refrenget er i tillegg en hjerneorm, så det er mye å like her!

- Erlend Gylver

 

Kristian Grostrad - «Slowly Drowning»

Calling-aktuelle Kristian Grostad fra Steinkjær slipper sin første EP den 12. januar, med blant andre ringreven Even Ormestad på laget. Tredjesporet “Slowly Drowning” er smakfull indie-pop av det sommerlige slaget, med bittersøtt refreng, falsettdobling og varm akustisk gitar. Velkjent, men samtidig eget, akkurat slik god pop skal låte.

- Even Steine

 

GURLS - «Dis Boy»

Jazztrioen GURLS har sluppet ny singel, og for et snertent og sensuelt nummer! De har i tillegg med seg Emilie Nicolas som løfter trekløveren til en ny dimensjon. Dette vil vi høre mer av!

- Tiril Hognestad

 

MGMT - «Hand It Over»

Dette er den tredje singelen fra den kommende plata til Brooklynbaserte MGMT. Der “Little Dark Age” ga assosiasjoner til The Cure, Interpol og The Smiths, så er “Hand it Over” tydelig inspirert av australeren Tame Impala. Med andre ord har “Hand it Over” mer til felles med syre-elektronikaen MGMT ble kjent for tidligere på 2000-tallet. De som tidligere ble skremt av MGMTs tilsynelatende kunstneriske u-sving på “Little Dark Age” trenger altså ikke være redd.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Kali Uchis - «After the storm (feat. Tyler, The Creator & Bootsy Collins)»

Kali Uchis har tidligere samarbeidet med Tyler, The Creator på hans Cherry Bomb og Flower Boy, og er nå tilbake med enda et deilig samarbeid. Som om ikke det skulle vært nok, er låten også produsert av BADBADNOTGOOD. Kali Uchis’ fløyelsmyke vokal kombinert med funky beats og Tylers dype, nesten litt raspete stemme fungerer ypperlig. Denne låten gir meg gode vibber hele veien, og tar meg tilbake til varmere tider!

- Ida Gule Paulsen

 

Madcon - «Drimmedua (feat. Kamelen)»

Madcon er tilbake på norsk, og som de leverer! Guttene lader opp til Contakt Vol 2 i 2018, som en oppfølger til 2012s Contakt. I denne eksplosjonen av en låt har de teamet opp med Kamelen, og han tilfører det lille ekstra. Beaten er rå og linjene er frekke. Madcon og Kamelen er kombinasjonen jeg ikke visste at jeg trengte!

- Ida Gule Paulsen


Great News - «Told»

Det nærmer seg plateslipp for bergenserne i Great News, og fyttikatta, som jeg gleder meg! Deres siste smakebit er «Told», som handler om å gjøre som man vil, og drite i hva alle andre sier man burde gjøre. Det grandiose lydbildet kan minne litt om The War On Drugs. Deilig, er det.

- Katrine Andresen


brenn. - «Custom Girl»

Trondheim Calling nærmer seg, og et tips fra meg til deg er å få med seg dette bandet under festivalen. Deres nye singel «Custom Girl» er av typen som får deg opp av sofaen, og inn i nærmeste moshpit. Den renner nærmest over av energi. Råkk!

- Katrine Andresen


Young Dreams - «Somebody Else»

Fem år er gått siden Young Dreams slapp den Spellemann-vinnende Between Places, så jeg overdriver vel ikke når jeg sier at den nye plata Waves 2 You er veldig etterlengtet. Plata inneholder et flust av digge låter, blant annet «Somebody Else», med sitt lekne og punchy refreng.

- Katrine Andresen

 

Helt Alene - «Ikke Ring»

Fra Brygga Records kommer denne quirky pop-perlen, i nesten ekstremt naivistisk lo fi-drakt. «Ikke Ring» er første smakebit fra den kommende EPen Unnskyld?, som er en samling låter skrevet tidlig på 2000-tallet som aldri ble utgitt. Helt Alene sier selv at “Med noen lånte mikrofoner og en bærbar mac var det ingenting som tilsa at dette skulle bli en suksess, men resultatet ble mye bedre enn planlagt…”

-Even Steine

 

Pale Honey - «Replace Me»

Trioen fra Söta Bror fortsetter å levere, og med en etter hvert ganske solid katalog, føyer «Replace Me» seg inn i rekken av dempa, gitardrevne låter, helt på grensa mellom garage og minimalisme.

- Even Steine

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte