Ny musikk på spillelista - Uke 34

Finding Neo. Foto: foto.samfundet.no

Semesteret har startet, ranselen er pakket, og enhver rest av uskyld er vasket vekk i Dahls Pilsner til en verdi av ½ studielån under den beryktede Fadderuka. Mens dere gjenopplevde russetiden har vi i Radio Revolt samlet sammen det beste av ny musikk fra inn- og utland i høstens første spillelisteoppdatering. Les hva vi syns om låtene under, hør på oss på DAB, og tune inn tirsdag kl 16 for Listverkets gjennomgang av hele lista. Er du som oss opptatt av å få med deg siste nytt fra musikkverden, abonner gjerne på Spotify-lista vår også. Vi høres! ;)

 

JEZ_EBEL - «Honey prod. 8ROKEBOY»

Av alle 18 år gamle soveromsartister i det lange land er det få som utviser samme rå talent som Isabelle fra Bergen. Med et navn som spiller på den bibelske figuren som kanskje er sterkest knytt til kvinnens synd, føles det bare rett at JEZ_EBEL i sin musikk utforsker seksualitet og kjærlighet med en moden uforskammethet. «Honey» behandler lengsel og frykt for å bli forlatt på en nærmest resignert måte, hvor JEZ_EBEL barer seg helt for sitt kjærlighetsobjekt. Den deilig mørke stemmen er sløret som gjennom et iPhone-headset og produksjonen er så svevende og nedstrippet som vokalen krever.

- Sigurd T. Rønningen

 

girl in red - «4am»

Norges nye hotshot girl in red har skjenket oss med nok en deilig låt. «4am» er et svevende og behagelig nummer som gir assosiasjoner til rotløse ungdomsår, hvor det faste og det løse blandes i et klassisk indiebilde de fleste musikkinteresserte trolig har et forhold til.

- Tiril Hognestad

 

 

 

Paria - «Summer Blind»

Oslo-artisten Paria er foreløpig et noe ubeskrevet blad på den norske musikkscenen. Hennes nye singel «Summer Blind» er en nostalgisk “sommerlåt”, komplett med plystring, bossa nova-inspirert nylongitar og elektroniske trommebeats, og bidrar utvilsomt til et snev av varme på denne ukens spilleliste.

- Jakob Bechmann

 

Finding Neo - «Don’t Be Nice»

19-åringene i Finding Neo har produsert og mastret sin egen låt selv, og det er ganske kult, for dette låter som folk med langt mere fartstid i gamet. Andrea Åland fra Oslo og bergenseren Mathias Keilegavlen står bak navnet, som det blir veldig spennende å følge med på fremover. Slick bass, luftige vokallinjer, sexy gitar og en utrolig hip melodi i skjønn harmoni.

- Even Steine

 

Mats Dawg - Vannseng

En fullengder er ikke å finne i Mats Dawg sitt streaming-repertoar, men det er definitivt ikke noe mangel på fete låter. Vannseng er blant disse, som i kjent Daogen stil byder på fengende flow over deilig produksjon. Akkompagnert av to andre låter, er VVS-EP’en et verk du definitivt må sjekke ut.

- Paulina Dubkov


Tuvaband - «Puppetshow»

Tuvaband slipper sin debutplate om et par snaue uker, og siste smakebit er vakre «Puppetshow». Melankoli som virkelig tar grep om hjertet ditt og holder fast i tre minutter, låter som en fotnote til en fest som ikke gikk helt som planlagt. 17.10 blir Tuvaband å se på Lokal Bar her i byen, vi i Radio Revolt gleder oss.

- Even Steine

 

Kurt Vile - «Loading Zones»

Gærningen med den glade gitaren (nei, ikke Øystein Sunde) er raus med strengene i sin nye singel «Loading Zones». Det er både sløyt, slack og slående. Amerikaneren har lenge tronet som kongen av road music og moderne dad rock både med og uten kompisene i War on Drugs. «Loading Zones» sikrer ham en plass i setet ihvertfall frem til neste road-trip-sesong (les: sommeren).

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Drenge - «Outside»

Eoin og Rory Loveless begynte å spille sammen under navnet Drenge i 2010, og selv om brødrene senere har skaffet seg både bassist og et internasjonalt rykte er den jordnære tilnærmingen fortsatt tilstede i musikken etter åtte år. Etter en litt skuffende andreplaten Undertow virker det som om bandet endelig har funnet tilbake til formen på singlen «Outside». Akkurat som Shame, er Drenge representanter for den nye, halvveis skitne britiske post-punken - et friskt pust som rockemusikken sårt trenger. Forhåpningene til hva trioen vil finne på videre blir ikke mindre av denne godbiten.

- Erlend Gylver

 

Tony Molina - «Nothing I Can Say»

Newsflash! Det er førti drøye år siden 70-tallet. Det er ikke lenger en konkurranse om å ha de lengste mulige låtene. En gutt som har skjønt det er Californieren Tony Molina. Med bakgrunn i punken har han med seg en hang til å lage låter på under hundre sekunder. Det han ikke har med seg derfra er derimot aggresjonen og sinnet. Det har han nemlig byttet ut med melankoli og tristesse. Høres dette for kjipt ut, frykt ikke, følelsene på «Nothing I Can Say» er pakket inn i lette gitarer, tamburiner og munnspill. Ikke akkurat gladmusikk, men ikke tristmusikk heller, og uansett hva det får deg til å føle, så er det over på skarve ett minutt og elleve sekunder.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Svarteper - «Liten & Stor»

Alle er enige om at Stein Torleif Bjella er den pesimisstiske onkelen som alltid innleder taler med veldig dystre anekdoter. I bandet Svarteper finner vi den snille tvillingbroren hans, som deler både dialekt og musikalske referanser med Bjella, men som klarer å sitte en hel konfirmasjon uten å snakke om alle familiemedlemmene som har dødd i det siste. Kødden musikkjournalistikk tilside, så er «Liten & Stor» virkelig en flott låt, som fortjener anerkjennende rotasjon på radio. Hvorfor har man ikke hørt om Svarteper før? Ikke vet jeg, men jeg er bedre sent enn aldri!

- Even Steine

 

The New Respects - «Before the Sun Goes Down»

Det var kanskje ikke mange som tenkte at det musikkverden trengte nå var fire kristne afroamerikanske søsken fra Nashville i 2016. Det kan godt hende de hadde rett, men det stoppet ikke Fitzgerald-søskenene (+søskenbarnet Jasmine Mullen) fra å forme rock/rnb/funk-revival-gruppa The New Respects. Om enn noe unødvendig, så låter det unektelig fengende og livsbejaende. Låta «Before the Sun Goes Down» minner oss på at vi må fankern meg rekke å gjøre ting før sola går ned, for du vet aldri når det blir for mørkt for å spille yatzy med mamma og pappa.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Darwin Deez - «Getaway»

«Getaway» er den fjerde singelen fra albumet 10 Songs That Happened When You Left Me With My Stupid Heart som slippes 31. august. Brooklyn-artisten skriver i et innlegg på sin facebook-side at låta er en av hans personlige favoritter fra det nye albumet, og med denne kruttsalven av en indierock-låt kan slutten av måneden virkelig ikke komme fort nok!

- Jakob Bechmann

 

Louis Cole - «When You’re Ugly»

«When you’re ugly, there is something you can do, called fuck the world and be real cool» synger Louis Cole i denne brutalt ærlige, men veldig morsomme låta. Cole slapp nettopp sitt tredje album Time, som er en leksjon i hvordan man lager fengende jazz/elektro/pop som ikke tar seg selv så høytidelig.

- Katrine Andresen

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte