Ny musikk på spillelista - Uke 35

 

Eirik Aas. Foto: foto.samfundet.no

 

Vi sier som våre naboer i øst: “Who can live without it, I ask in all honesty

What would life be?” Det er ikke snakk om bilbranner eller billig godis, men all den deilige musikken som rykker inn på spillelistene våre denne uka. Prøver oss på litt sånn Nytt-på-Nytt-humor her. Uansett, på tirsdag kl 16 kan du høre Listverket guide deg gjennom uka låt for låt, og all musikken blir som vanlig å finne på vår Spotify-liste.

 

Company Ink - «Crew»

Etter en knall opptreden på årets Pstereo er Trondheimsduoen Company Ink ute med mer rockemusikk for unge gutter og jenter. «Crew» er et stykke moderne post-punk med en god blanding av melankoli og energi, perfekt for begynnelsen av høstsemesteret.

-- Rasmus Kvaal Wardemann

 

brenn. - «Brent»

brenn. velsigner ørene våre med en rykende fersk singel! Med «Brent» beviser de at rocken lever i beste velgående, og at det er 100% mulig å gjenskape det eksplosive live-uttrykket på plate. Og folkens, det er bare å krysse av 11. oktober i kalenderen, da får nemlig Trondheim et brennhett (he-he) gjensyn med råkkegutta på Lokal Bar.

 

-- Katrine Andresen

 

Havara - «Peas & Ideas»

Det hittil helt ukjente prosjektet Havara sprang nylig opp av jorden med “Peas & Ideas”, en slibrig, mørk og teknisk imponerende låt med tilhørende knallgod video.

Havara, som representeres i grafikken ved en hund, er ifølge jungeltrommene et prosjekt skapt på folkehøyskole - og hvis skolen har hatt del i å skape denne herlige, multidialektiske, sorte rapsuppa skal også undertegnede vurdere et år i voksenbarnehage.

-- Sigurd T. Rønningen

 

 

Eirik Aas - «Uten mål og mening»

Finner du frem en kasserolle og blander sammen én del sans for gode melodier, to deler lettbeint poesi og haugevis av syngete rapping på tykk bergensk dialekt så får du sausen som er Eirik Aas sin musikk. Rapperen, mest kjent fra Hester V75, har dannet sitt eget lille soniske univers med solomaterialet. Det er avslappet, melodiøst og generelt veldig mjukt og godt. «Uten mål og mening» er produsert av Niilas og er Aas’ beste låt siden han ble  stor gutt som står på helt egne bein.

 

-- Martin Ørbeck

 

Aaron Taylor - «Jaded»

Aaron Taylor er ute med album, og denne låta er definitivt et høydepunkt. Det er funky, det er sexy, og det fungerer på både vorspielet og nachspielet (kanskje også på soverommet ;)?). Om du liker det du hører, sjekk ut albumet The Long Way Home som kom ut forrige uke.

-- Karoline Marie Jensen

 

 

Gavin Turek - «WHITNEY»

Trodde du Gavin var et guttenavn? Jeg og, men så feil kan man ta! Denne jenta har ingenting til felles med navnebror DeGraw, bortsett fra at hun “don’t wanna be” lei seg. Denne pop-drømmen handler om å føle seg dritbra, danse og bare leve fantasien. Den kan jeg slenge meg med på, hvertfall med «WHITNEY» øret.

-- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Deep Sea Arcade - «Outlaw»

Disse australierne har ligget i dvale siden jeg gikk på ungdomsskolen, og nå er de endelig tilbake. Deep Sea Arcade har en sound som kan minne om et colab-prosjekt mellom Tame Impala og Portugal. The Man, med svevende synther og lys mannsvokal. «Outlaw» er første singel i en rekke av flere som leder opp til albumslipp i løpet av høstsemesteret, og vi gleder oss til å se hva disse gamle gutta har å komme med.

-- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Alice in Chains - «The One You Know»
Alice in chains er tilbake med et nytt album og den låta fungerer perfekt som representasjon for, og høydepunkt på albumet. Den er mørk og ekstremt catchy. Med nesten 30 år erfaring klarer de å levere grungen på en måte ikke så mange andre band får til.
Med en god gammel trøkk og moderne produksjon er skiva Rainier Fog definitivt noe å kose seg med.
-- Lukas Kruk

 

White Denim - «Performance»

Sørstatsrockerne i White Denim er i disse dager aktuelle med sitt syvende album, og tittellåta «Performance» er en hurtig, glad greie som for alvor setter rockefoten i sving og smilet på plass. Anbefaler å sjekke ut resten av skiva!

-- Katrine Andresen

 

 

 

Jelassi - «Inte konstigt»

Ryktene sier at når Jelassi spilte inn «Inte konstigt» måtte det gjøres plass i studioet til alle hennes poser og sekker med attitude. Hun rapper med selvtilliten til en nypult Paradise-deltager og har en uanstrengt flow som enhver dude med øre for hiphop kan digge. Den iskalde beaten er självklart produsert av Vinter Boomin, og tilsammen blir det til den feteste svenske raplåta som er sluppet i år.

 

-- Martin Ørbeck

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte