Ny musikk på spillelista - Uke 39

Jon Olav. Foto: foto.samfundet.no

 

Det er lite som hjelper like bra mot høsthumøret som god musikk. Denne uka foreslår vi at du hører på disse femten ferske låtene mens du bittert angrer på at du tok på joggesko, og ikke de stygge, men å så praktiske gummistøvlene. Les hva vi i redaksjonen har å si under, hør på Listverket som snakker seg gjennom låtene på tirsdag, og på vår spotify-liste for de heteste nyhetene hver uke.

 

Fay Wildhagen - « _Awake»

Fay er endelig ute med sitt nye album, Borders, og «_Awake» kom som singel fredagen før albumslippet. I motsetning til albumets førstesingel, «New Again», går denne hakket roligere, og fanger høst-melankolien som snart har sitt inntog perfekt. Om du ikke får nok av denne dama spiller hun på Samfundet andre november.

- Karoline Marie Jensen

 

Das Body - «Know My Name»

Alle piler peker oppover for det blodferske Oslo-bandet Das Body. Etter den kritikerroste konsert-debuten i januar, Øya-opptreden i sommer og EP-slipp i september er gruppa for alvor i ferd med å etablere seg på den norske alternativ pop-scenen. Åpnet av enkel perkusjon glir «Know My Name» over i et atmosfærisk lydbilde som bæres av synth, der Ellie Lindens raffinerte vokal gir sjel til en stilren produksjon som gjør helheten polert. Das Body er definitivt et navn vi vil følge med på framover.

- Iben Dahl

 

JON OLAV - «Kvite bygningar»

“Vi bor i et luftslott” synger Jon Olav i «Kvite bygningar» fra sin splitter nye skive Ung Poesi - en skive som blir beskrevet i Aftenposten som “et album fylt av engasjerte pekefingre”. En treffende beskrivelse kan man vel si, når de fleste sannsynligvis kjenner Jon Olav best fra låta «Hei Erna» som kom i fjor. Men albumet er ikke bare pekefingermettet, det er mange godbiter av noen låter også! «Kvite bygningar» er en av fem helt nye låter, og er av den mer rocka typen. Kan nytes både som radikal øyeåpner og godlåt, alt ettersom hva du er i humør til.

- Emil W. Hildebrand

 

Intertwine - «Let go»

Intertwine, urørtfinalist i 2013, er ute med ny singel. Låta er et behagelig stykke chillwave med fjern vokal og svevende synther. Det en gang trondheimsbaserte bandet, har ikke sluppet mye siden albumet Goraikoo, men nå virker det som at ting begynner å skje.

- Gunnar Hannibal

 

Lemaitre - «Big»

Lemaitre har definitivt entret populærmusikken for fullt, til glede for noen og til ergrelse for andre. Uansett synspunkt legger «Big» opp til maksimalt uttelling på feel-good-skalaen og predikeres å bli en listetopper i nærmeste fremtid. Har vi hørt det før? Kanskje. Bryr vi oss når det dukker opp på nærmeste vors med et par enheter innabords? Tro’kke det. Låta har i tillegg med seg en liten musikkvideo som kanskje vitner om en noe mørkere undertone til det hele? Se den og bedøm selv.

- Emil W. Hildebrand

 

 

 

Satellite Stories - «Sunglasses»

Mankinen, Heikkinen, Pesonen og Ervasti, hvor kan dette bandet være fra? Finlands mest kjente indie-rockere mekker låt med «Sunglasses», og det i et land som har mindre sol enn Norge. Optimistisk kanskje, men det er musikken deres også. Deilige tropiske gitarer og sing-along upbeat popmusikk preger brorparten av deres nye album Cut Out The Lights, inkludert «Sunglasses». De som leter etter spennende tekster eller banebrytende musikk burde kanskje skippe denne, men resten kan bli igjen og riste på rumpa før de går videre.

- Emil W. Hildebrand

 

Guerilla Toss - «Jackie’s Daughter»

Art rock? No wave? Noise rock? Til og med listet som en av topp 10 moderne punkeband av Rolling Stone Magazine. Det er ikke lett å få grep om musikken til Guerilla Toss. Gryta inneholder i hvert fall gode innslag av det meste: fra lette popvokaler til UFO-lignende lyder og fete gitarriff. «Jackie’s Daughter» er fra det nylig slupne albumet Twisted Crystal. Nå står en USA-turné for tur, om de bare hadde tatt turen innom Trondheim!

- Emil W. Hildebrand

 

First Aid Kit - «All That We Get»

Den svenske duoen har sluppet en EP bestående av fire sanger i kjent First Aid Kit-stil. Tender Offerings kommer ikke lenge etter bandet slapp albumet Ruins tidligere dette året. Med «All that we get» viser søstrene at de fremdeles leverer god og fengende folkemusikk, med klimprende gitar og harmoniske vokaler.

- Lisa Bye

 

Chain Wallet - «Ride»

Gutta i Chain Wallet er tilbake med sin første singel siden sitt selvtitulerte album fra 2016. Med en rask basslinje og bestemt perkusjon, har Chain Wallet lagd en sang som konkurrer med War on Drugs om beste bilmusikk. Det er kanskje ikke en veldig stor endring fra albumet, men hvorfor bytte ut et vinnende lag?

- Gunnar Sökjer

 

Bad Moves - «One Thing»

Digger du streit rock og høy energi? Power Pop-gruppa Bad Moves er klare for å gi deg det du trenger. Rytmiske gitarriff, tette trommeslag, vreng i forsterkeren, hva mer vil du ha?

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Ben Pirani - «Try Love»

60s soul som er cool på nervene og sjela. Ben Pirani serverer det du trenger. Ingen pretensiøse greier, bare en oppfordring om å prøve kjærlighet fordi det er så jævla digg! Herlig!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Mirrored - «Dilaudid»

Minimalistisk post-rock på grensa til lo-fi som appellerer til de primale sansene. For gutta som liker å digge, og jentene som digger å ta det med ro. Her har Mirrored lagt fra seg mellomfrekvensene. «Dilaudid» er preget av dype bass-linjer og lett lys gitarklimpring. Vokalen får bare ligge i bakgrunnen og dure.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Nampa - «Babymood»

Fransk disco ala Kitsuné Maison. Paris-baserte Nampa leverer en energisk falsett-perle. «Babymood» oppfordrer deg til å “get up and dance”, og her er det nesten bare å gjøre som man bli bedt om. Låta er mer enn bare helt ok dansbar, så gjør deg klar til å få rompa i gir!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Charly Bliss - «Heaven»

Amerikanske charly bliss leverer poppa emo-rock i bøtter og spann. «Heaven» handler om å ha det chill å være i himmelen, men kanskje være litt trist alikevel. Ikke noe vi ikke kan kjenne oss igjen i vi som bor i drømmelandet Norge, samtidig som det er fakkings regnvær!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

The Sha La Das - «Summer Breeze»

Jeg vet ikke hva jeg skal si om denne låta, annet enn at det er ren balsam for sjela. “Summer Breeze” og en god bok er perfekt høststemning. Grunnlagt i 1972 er The Sha La Das en klassisk doo-wop-gruppe. Vi får glede oss over denne musikalske throwbacken og holde den inn til hjertet for varme og hygge utover høsten.

- Rasmus Kvaal Wardemann

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte