Ny musikk på spillelista - uke 42

Band of Gold. Foto: foto.samfundet.no

 

Musikkredaksjonen gir deg 9 freshe låter i ukas spillelisteoppdatering. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

 

Wauwatosa - «Snakes»

Osloduoen Wauwatosa har fått med seg Marianna Sangita fra Broen på sin siste singel «Snakes». Hakkete beat, Frankenstein-lek med sampler, og poppa melankoli smelter sammen til en svært så lekker og smakfull kombo. Rart uten å være utilgjengelig, og lett å like uten å være flatt.

- Even Steine

 

Tennyson - «Body Language (feat. Aloe Blacc)»

Tennyson er søskenparet Luke og Tess fra Canada, og er i disse dager aktuelle med EP-en Uh Oh!. Etter min mening er EP-en en av de sterkeste utgivelsene hittil i år. Vi snakker leken elektronika fylt til randen av spennende elementer, eksempelvis førstelåta «Uh Oh!», eller den jazzete club-bangeren «Pancake Feet». Allikevel er det andrelåta «Body Language», med vokal fra Aloe Blacc, som har gått på non-stop repeat i heimen. Det er soulfylt, dansbart og smart. Gjør deg selv en tjeneste og sjekk det ut ASAP ZULU.

 

- Katrine Andresen

 

Band of Gold - «I Wanna Dance With You Again» 

Nina Elisabeth Mortvedt og Nikolai Hængsle Eilertsen er tilbake som Band of Gold etter det selvtitulerte albumet fra 2015. «I Wanna Dance With You Again» er en dansbar, fin og lengtende låt med er veldig behagelig og fullkomment lydbilde. En udefinerbar, retro følelse brer seg utover.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Antwon - «Airplane Mode»
Antwon er tilbake for å få ATTITUDE tilbake i rapmusikken. Eller hvertfall litt. San Jose-rapperen med den mørke basstemmen som gir assosiasjoner til den notoriøse B.I.G. slapp på fredag albumet Sunnyvale Gardens, og «Airplane Mode» er et høydepunkt. Over en uimotståelig pianosample bidrar Antwon med en fet flow og energi som alltid er deilig å høre fra mindre etablerte rappere. Det hele høres simpelthen dødsfett ut, og derfor bør Antwon være i dine spillelister fremover.
- Martin Ørbeck

 

Spielbergs - «Distant Star»

Spielbergs består av tre veteraner fra indiemiljøet i Oslo, med band som Team Me og Lukestar på CVen. «Distant Star» er første låt ut fra deres kommende debutalbum, og hvis resten av plata er av samme kaliber som singelen er det bare å glede seg til albumslipp i 2018. Spesielt deilig er den fantastiske gitarsoloen halvveis i låta. Råkk!

- Katrine Andresen

 

 

Gucci Mane - «Lil Story (feat. ScHoolboy Q)»

Etter å ha utsatt albumslipp i et par uker, har Gucci Mane endelig droppet Mr. Davis. Mannen er kjent for å slippe både låter og album på løpende bånd, og gjør gjerne skamløse features (utrop til Selena Gomez). Denne låten er et eksempel på det totalt motsatte, hvor han har tatt med seg tungvekteren ScHoolboy Q. På «Lil Story» leverer Gucci linjer i svært kjent stil, og Q løfter hele greien et par hakk opp. Drømmesamarbeid! Mer av dette, takk.

 

- Ida Gule Paulsen

 

 

Palli - «Dagurinn»

Islendingen Pall Olafsson bor kanskje i Trondheim, men han synger på islending, og veldig nydelig i tillegg. «Dagurinn» er hans første singel, og er en deilig poplåt som beveger seg i et drømmeaktig, atmosfærisk lydbilde. Sammen med den elegante vokalen er dette rett og slett en veldig hyggelig låt. Gleder meg til EP-slipp senere i høst!

 

- Erlend Gylver

Palli. Foto: foto.samfundet.no

 

Django Django - «Tic Tac Toe»

Sist vi hørte noe fra de britiske art-rockerne i Django Django var i 2015, med andreplata Born Under Saturn. Nå er de aktuelle med ny musikk, og alle hjerter gleder seg. Første singel ute er «Tic Tac Toe», og man befinner seg uten tvil i samme lydlandskap som i de to forrige albumene. Dette er absolutt ikke et minus, da sounden deres fortsetter å være unik og spennende. Låta er stappfull av sjarm og energi, og jeg ser virkelig fram til plateslipp 26/1.

 

- Katrine Andresen

 


King Krule - «Biscuit Town»

«I got more moons wrapped around my head and Jupiter knows - Whilst you orbit with some stupider hoes». King Krule slapp det etterlengtede albumet The OOZ forrige fredag, og endelig kan vi dykke ned i tekstlinjer og rim som kun King Krule kan levere. På åpningssporet «Biscuit Town» leverer engelskmannen sin sedvanlige «gir faen i alt»-personlighet over en deilig, tilbakelent instrumental. De silkemyke tonene i bakgrunnen går hånd i hånd med den rødhårede vokalistens stemme, og det hele blir en fornøyelig affære.

- Martin Ørbeck

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte