Ny musikk på spillelista - uke 43

EMIR. Foto: foto.samfundet.no

Ukas spillelisteoppdatering består av 10 fete låter, servert til deg av musikkredaksjonen. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

 

EMIR - «Faller»

Hvem hadde trodd at Emir, mest kjent som halvparten av Bergensduoen Sushi x Kobe, skulle gå solo, og i tillegg bli signert til Sony Music? Under navnet EMIR starter gamle Onge Su$hi Mane sin nye solokarriere med en livlig klubblåt, produsert av svenskene Niklas Marklund og Andreas Sandgren. Beaten er leken, og det er lett å la seg rive med, selv med en smule dyster tekst. Det er ingen tvil om at det blir spennende å følge Emirs reise videre, enten det er med Sushi x Kobe, Softcore untd. eller under døpenavnet EMIR.

- Ida Gule Paulsen

 

MGMT - «Little Dark Age»

I 2007 revolusjonerte MGMT musikkverden med plata Oracular Spectacular. I de ti årene mellom da og nå har de bare vært en skuffelse. Nå kan det endelig hende at de snur. MGMT forlater sin «rus er jævlig spennende og rart»-sound til fordel for en «jeg har tatt innover meg virkeligheten og det ekke så kult»-sound, og jeg digger det. Det var på tide at de gjenoppfant seg litt.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Broen - «Pride»  

Da Broen spilte under årets Trondheim Calling, var det én ny låt de spilte som festa seg umiddelbart i hodet mitt. Nå, over åtte måneder senere, kan jeg endelig få høre den igjen! Forrige uke slapp de nemlig I <3 Art, en fantastisk plate med mange perler. Men det er låta «Pride» som virkelig gjør meg helt mjuk i kroppen. Med en helt tullete bra rytme og dødsærlig tekst, kommer denne låta til å spilles på repeat til jeg ikke greier å danse lenger.

- Katrine Andresen

 

 

Broen. Foto: foto.samfundet.no

 

Kllo - «Dissolve»

Den australske duoen Kllo slapp endelig debutplata Backwater 20. oktober, hvilket byr på forventninger etter fire fantastiske singler de siste månedene, hvor «Dissolve» er den nyeste. I fjor ga de ut den bunnsolide EPen Well Worn, og det høres ut som at utviklingen har vært konstruktiv. Vokalisten og produsenten utgjør motsetninger som skaper en høyere enhet når de lager låter, med myk, morderlig vokal og supercatchy beats. Se opp for et stjerneskudd med den perfekte touch av 90-talls rave.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Courtney Barnett & Kurt Vile - «Fear Is Like a Forest»

Australieren Courtney Barnett har vært en stigende stjerne på indierockhimmelen i noen år nå, men jeg har helt til denne høsten ventet på at hun virkelig skulle gi ut noe stort. Sammen med Kurt Vile har hun nylig gitt ut høstens kanskje fineste indierockskive, Lotta Sea Lice, og «Fear Is Like a Forest» er en låt som oppsummerer ganske så bra hva albumet handler om. Lydbildet er nedstrippet, og duoen Barnett/Vile har latt seg inspirere av country da det er en behagelig, slapp atmosfære låta igjennom. Det er mer enn god nok plass for improvisert gitarspill, samt Barnetts fantastisk halvslappe vokal. En låt som passer perfekt for oss som er glad i musikk hvor det klassiske rockeuttrykk fortsatt står sterkt.

- Erlend Gylver

 

 

A Different Message - «Skydiver»

Den Trondheim- og Londonsbaserte elektropop-duoen A Different Message består av Sara Karoliussen og An-Magritt Saksgård. Deres nye singel «Skydiver» er produsert av bandet selv, og har en estetikk og vokal som gir assosiasjoner til Anna of the North. Låta er en melankolsk perle for dansegulvet, og et kjærkomment bidrag til Radio Revolts spillelister.

 

- Jakob Bechmann

 

Lee Fields & The Expressions - «Time»

Den gråtende gullgubben Mr. Fields skal i manesjen igjen. Nok en gang handler det om ensomheten og kjærligheten, formidlet gjennom blåsere, gitarer, orgel og raspete vokal. «Time» er på ingen måte noe nytt fra Fields, men som dem sier i statene: «if it ain't broke, don’t fix it!»

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Shy Luv - «Bloodsucker»

Shy Luv er tilbake på listene våre, og de rocker det opp med funky, psykedelisk soul på singelen «Bloodsucker». Dette minner om et søtt, digitalt samspill mellom Tame Impala og Karma Kid, som faktisk utgjør halve Shy Luv. Kontrastene i låta er perfekt balanserte. Forøvrig finner man mye herlig boogie og disko på flere av de nyeste slippene deres – sykt catchy, mann!

 

- Håvard Bjørkøy

 

 

 

Company Ink - «Eat Your Ropes»

Noen ganger bare ramler man over ny og fet musikk og blir helt hekta, i dette tilfellet er det snakk om Trondheimsbaserte Company Ink. Bandet, bestående av Daragh Wearen Murphy og Axel Olsen, er aktuelle med «Eat Your Ropes», en herlig, energisk og skranglete låt som gir meg skikkelig Bloc Party-vibber. Jeg vil ha mer!

 

- Katrine Andresen

 

 

Company Ink. Foto: foto.samfundet.no

 

Hegge - «My Bromance»

Hegge er kvintetten til den Trondheimsbaserte kontrabassisten og komponisten Bjørn Marius Hegge, som i høst utga sitt debutalbum Vi är ledsna men du får inte längre vara barn. I tillegg til bandlederen selv medvirker Vigleik Storås, Håkon Mjåset Johansen, Martin Myhre Olsen og Jonas Kullhammar. Om dette ikke får rockefoten i sving, kan du like gjerne få den amputert.

- Petter Dalane

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte