Ny musikk på spillelista - uke 46

Ivan Ave. Foto: foto.samfundet.no

Musikkredaksjonen holder deg oppdatert på den siste tidas utgivelser. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut vårt nye radioprogram LISTVERKET, som tar for seg spillelista hver mandag fra 16-17.

 

Ivan Ave - «George Duke»

Ivan Ave slapp nettopp sitt nyeste album Every Eye. Albumet er i likhet med låta jazz-, soul- og funkinspirert, med spesiell vekt på funk i dette tilfellet. Låta er produsert av Ivan Aves gode venn Fredfades, den har leken synth og trommer. Ivan Ave selv leverer med en behagelig og sexy stemme. I tillegg til dette og artige linjer leveres det fløyte av Ivar Strå, mannen som også leverte et snasent vers på Tøyen Holdings skive tidligere i år.

- Chris Gjertsen

 

Gorillaz - «Garage Palace (feat. Little Simz)»

Da Gorillaz gjestet Oslo Spektrum for litt siden løftet taket seg ved flere anledninger - for en fest av en konsert! Og ikke nok med det, nylig slapp de «Garage Palace» med den britiske rapperen Little Simz. Låta er 1 av 14 ikke-utgitte låter som er å finne på deres limited super-deluxe Humanz vinylboks. Men hvis du ikke er keen på å punge ut med nesten 3800 kr, kan du nyte denne låta og musikkvideoen til du får spart opp. Gjesteartist Little Simz leverer et brennhett bidrag, og fremstår som et av de mest spennende stjerneskuddene der ute nå.

- Katrine Andresen

 

 

Angel Olsen - «For You»

Indiefavoritt Angel Olsen er tilbake med nytt album! Hun gjentar suksessen etter 2016s My Woman med Phases. Denne gangen byr St. Louisianeren på et råere lydbilde og et mer ærlig musikalsk univers. «For You» er et tominutters ode til kjærligheten du ikke kan gå glipp av!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Chromeo - «Juice»

Funkateerene «Dave 1» og «P-Thugg» i Chromeo er endelig tilbake med sin hyperfunky Don Juan-synthpop. Som bestilt får vi ei samlivslåt om at kjærlighet ikke er noe demokrati – den heite dama til fortelleren får det alltid som hun vil. Deres tredje studioalbum Head Over Heels er like rundt hjørnet, og «Juice» er vår første smakebit. Duoens retro konsept kjøper jeg glatt, og det er definitivt mer juice igjen i de.

 

- Håvard Bjørkøy


Vulfpeck - «Running Away (feat. Joey Dosik, David T. Walker & James Gadson»

Vulfpecks siste plate dreier mer mot klassisk soul, og denne låta, tydelig inspirert av Marvin Gaye, med Joey Dosik i front, er en av de vakreste låtene guttene har velsignet oss med. Dette er herlig soul du kan lene deg tilbake til.

- Frederick A. Baade

 

Whitney - «Southern Nights»

Det er bare å innse det. Det er umulig å hate den amerikanske vidundergruppa Whitney. Til og med når de bryner seg på tidløse «Southern Nights» av Glen Campbell høres det umiskjennelig Whitney ut. De balanserer hårfint mellom å skjende en klassiker, og å ikke tilføye noe eget. Resultatet er en mer enn vellykket cover med sjarm og identitet.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

The Erkonauts - «Little Mary»

Rockebandet fra Genova, Italia har sluppet sitt andre studioalbum I Shall Forgive. Bandet, som best kan beskrives som progversjonen av Motörhead, har et fyldig lydbilde med harde og melodiøse elementer. Singelen «Little Mary»  er en aggressiv punk-aktig låt med god driv og flyt. Dette er et friskt tilskudd til en ellers hiphop-, trap- og popfylt liste her på huset.

 

- Åsmund Høeg

 

 

Majid Jordan - «One I Want (feat. PARTYNEXTDOOR)» 

På duoen Majid Jordans nye, bløte RnB-skive The Space Between finner vi få samarbeid, men låta «One I Want» med rapper-sanger PND er et av høydepunktene. Låta beveger seg omkring i det myke OVO sound-landskapet man ønsker seg, uten at det blir anonymt eller for forutsigbart. Gutta synger om at penger og stjernestatus ikke har smusset til evnen å føle ekte kjærlighet, som sikkert er veldig viktig for de å formidle.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Holy - «Heard Her»

Svenske Holy er litt sær, men på en kul måte. «Heard Her» er så kunstpop det kan bli, uten å være umulig å høre på. Holy blander elementer sammen musikalske elementer man sjeldent hører sammen ellers og får det til å høres veldig kult ut. Albumet slippes 26. januar på PNKSLM recordings.

 

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Ingrid Olava – «From Up Here»

Vanligvis er «vær deg selv, du er bra nok som du er»-tematikk i pop-musikk noe som skaper mer kvalme enn genuine følelser, men denne låta av Ingrid Olava er rett og slett sykt vakker. Den sarte stemmen, akkompagnert av strykere, balanserer hårfint mellom det overdådige og kunstneriske – og det funker. Artisten slapp EP-en Hekt i 2016, og har nå utvidet den til en albumutgivelse med samme navn.

- Emilie Pedersen

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte