Ny musikk på spillelista - uke 47

The Wombats. Foto: foto.samfundet.no

 

Vi gir deg ni nye godbiter i ukas spillelisteoppdatering. Her finner du hele spillelista på Spotify. Sjekk også ut LISTVERKET sin 2017-spesial, hvor de går gjennom musikkredaksjonens favorittalbum fra året som har gått.

The Wombats - «Lemon to a Knife Fight»

The Wombats er tilbake etter 2015s Glitterbug! Første låt ute fra det kommende albumet er «Lemon to a Knife Fight». Vi snakker rett-fram og energisk indierock, med et klassisk refreng som fester seg lett. Kjent The Wombats-stil, der altså. Låta kom til etter at låtskriver Matthew Murphy hadde en argumentasjon med kona, og ut i fra tittelen på låta virker det som Murphy tapte den argumentasjonen. Men jaggu meg ble det en fin låt ut av det!

- Katrine Andresen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Ida - «Bushfire» 

Vaskeekte garasjerock, kortreist fra Brygga Records. Ida Horpestad er vokalist i punkbandet Blomst, og debuterer nå som soloartist under navnet The Ida. «Bushfire» er en smakebit

fra den kommende EP-en Animals of Time som skal slippes i februar, og litt lo-fi gitarrock passer jo særdeles godt nå i vinterhalvåret.

- Even Steine

 

Nils Bech - «Apart»

En kan ikke gjøre annet enn å konstatere at «Apart» er en fortryllende og deilig opplevelse. Som et fløyelsteppe omkranser et eterisk musikklandskap Bechs stemme. Den sarte sjels maktdemonstrasjon!

 

- Tiril Hognestad

 

 

Dopla - «Running Forward»

Å, nei! En ekte, britisk rakker av en nykommer har sneket seg inn på lista vår! Pjokken Dopla har laget en avslappet løpe-låt med sløy gitarsolo og nok bass. Den duse vokalen gjør hele produksjonen med bakoverlent, og jeg får digge assosiasjoner til Casiokids. For flere låter kan du sjekke han ut på SoundCloud!

 

- Håvard Bjørkøy

 

Tame Impala - «List Of People (To Try And Forget About)»

For en person som er over gjennomsnittlig interessert i alt Kevin Parker tar for seg, så var forrige uke en gavepakke. Han slapp nemlig etterlengtede B-spor og remikser fra 2015s Currents, hvor «List Of People (To Try And Forget About)» muligens står fram som den sterkeste. Tunge trommer og drømmende synth, sammen med Parkers dønn ærlige og relaterbare lyrics gjør dette til nok en Tame Impala-klassiker.

 

- Katrine Andresen

 

Lophiile - «Off Top (feat. Freddie Gibbs)»

Den enigmatiske elektronikaprodusenten har fått med seg Indiana-rapper og OG Freddie Gibbs, og kombinasjonen av beintøffe bars og flytende produksjon i samme gate som Cashmere Cat blir en banger uten like.

 

- Sigurd Torfinnson Rønningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GURLS - «Pork Chop Lover»

Jazztrioen GURLS har sluppet sin første singel! Trioen består av de eminente musikerne Rohey Taalah (vokal), Ellen Andrea Wang (bass) og Hanna Paulsberg (saxofon). Gode hver i sær, men sammen blir de dynamitt! En deilig, sval og snerten godbit som gjør lytteren sulten på fortsettelsen.

 

- Tiril Hognestad

 

 

Mavis Staples - «If All I Was Was Black»

Hvis du liker skuespill, RnB og svartes rettigheter, så er Mavis Staples nye plate If All I Was Was Black en godbit du ikke kan nekte deg selv. Hvis du ikke liker skuespill eller svartes rettigheter, så er resten av plata også mer enn innafor RnB. Med et voksent tilsnitt og erfaring i ryggen, gir 78 år gamle Staples en karamell du kan suge på lenge i de sene nattestimer.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Johannes Holtmon - «Ett Sekund»

Nylig arrangerte Trondheim Calling Lyden av 2018 på Byscenen, hvor de viste fram noen av demoartistene som spiller på festivalen i februar. Kvelden bød på mange høydepunkter, men en av de feteste konsertene var definitivt Johannes Holtmon. Den Bergensbaserte trønderen imponerer stort med sin humoristiske og ærlige visepop. Låta «Ett Sekund» er intet unntak, selv om den handler om enden av et forhold.

- Katrine Andresen

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte