Ny musikk på spillelista - Uke 5

 

Ponette. Foto: foto.samfundet.no

 

Ting rører seg i musikknorge, og verden forøvrig, og vi hjelper deg selvsagt med å skille klinten fra den gjeve hveten. Denne uka er i elektropopens tegn, men hip-hop og indie er også representert. Listverket går som vanlig gjennom låtene live på DAB+ og nett mandag kl 16-17.

 

Porches - «Åkeren»

Sist gang vi hørte fra Aaron Maine aka. Porches på slutten av 2017 var det med høye forventninger til hans nye skive The House. Nå har den endelig sluppet, og den er spekkfull av herlige synther, deilige rytmer og smekker vokal. Porches har laget et nytt artistisk univers for sin nye plate som skiller seg tydelig fra hans tidligere album, mens han klarer å holde på den røde tråden som binder utgivelsene hans sammen. Av alle sporene på The House er ikke “Åkeren” den beste, men fordi Aaron Maine har fått med seg norske Okay Kaya til å lese opp teksten må vi nesten bare velge bort de andre med den forutsetning at du lover meg å høre gjennom resten av plata når du kommer hjem.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Ponette - «Gun»

Oslo-bandet Ponette utpekte seg som noe å følge med på i fjor, og jaggu sparker de ikke igang 2018 med en killer av en singel. «Gun» er like mye hard glitch som den er myk pop, og like skitten som den er klar og tydelig. Ponette gjester Trondheim Calling 2018, både på Knaus og Muskus, så alle som trenger mer mørk elektropop i livet har værsågod å rydde plass i kalenderen.

- Even Steine

 

Sylvan Esso - «PARAD(w/m)E»

I kategorien låter-som-er-vanskelig-å uttale-på-radio finner vi «PARAD(w/m)E». Vokalharmonier a la Dirty Projectors over et nedkokt og effektivt komp. Überhipt, men lekent, utadvent og underlig dansbart. Kanskje årets vakreste vorspiel-låt?

- Even Steine

 

 

Shitkid - «All my fears»

På sin tredje skive leverer svenske Shitkid nok en gang et lydbilde som høres ut som det er kjørt gjennom en søppelkasse før det når øret ditt. Musikken hennes gir assosiasjoner til grus og søle, og spiller på den måten på noe primalt i oss. Sammenlignet med sine tidligere utgivelser er This is it hakket mer polert og tilpasset et bredere publikum. Det høres faktisk ut som låtene er spilt inn og mikset i et studio denne gangen, så hvis du digger sjarmen ved soveromsopptak kan du bli skuffet denne gangen. På “All my fears” sjarmerer Shitkid likevel med et nært innhold og gjenkjennelig nihilisme.

- Rasmus Kvaal Wardemann


Rytmeklubben - «No Apologies (feat. LIZ & Santell)»

Det sukkersøte, euforiske maskineriet Rytmeklubben viser seg å være fortsetter å pumpe ut sin unike, avanserte dog paradoksalt lettbeinte popmusikk, denne gangen sammen de to kompetente sangerne LIZ og Santell. Kvartetten drar stadig populærmusikken i rett retning - produksjonen på denne låta er definitivt nyskapende, sexy og skikkelig fengende.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Rejjie Snow - «Egyptian Luvr»

Norgesvennen Rejjie Snow har sluppet ny EP med det forlokkende navnet Dear Annie, Pt. 1. Mr. Snow har denne gang tonet ned de typiske rap-mann-faktene til fordel for en mykere loverboy-tilnærming. For oss nissene på bjerget er det umulig å ikke sammenligne sounden på Dear Annie, Pt. 1 med vår egen Ivan Ave, både i groove og seksuelle skildringer. Siden dette er snakk om en EP tar det ikke lang tid før du har lytta gjennom hele sulamitten, men som tittelen tilsier kan vi forvente oss mer fra Rejjie Snow når han slipper hele Dear Annie 16. februar i år.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Magdalena Bay - «Waking up»

I skattekisten Kitsune Hot Stream utgjør finner vi duoen Magdalena Bay og deres retro-funky, frihetslengtende space-pop. I mine ører er dette en deilig landeplage, som skapt for radioen. Den mystiske duoen synes å være svært glad i og flinke med synth, har utgitt flere kule singler og produsert imponerende mange videoer. Watch out!

 

- Håvard Bjørkøy

 

 

 

Den ivrige musikkentusiast vil nok ønske å abonnere på Spotify-lista vår. Det er selvfølgelig helt lov.

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte