Ny musikk på spillelista - Uke 7

 

The Good the Bad and the Zugly. Foto: foto.samfundet.no

Det kan være vanskelig å navigere all den nye musikken som gis ut i løpet av en uke, ja noen ville kanskje kalt det en jungel av musikk, men som vanlig har vi gjort jobben litt enklere for deg. Kartlagt flora og fauna, ville noen kanskje sagt. Musikkredaksjonen har skrevet om ukas nykommere i et bredt spekter av sjangere, og Listverket vil som vanlig stå for kloke ord på lufta tirsdag 16-17.

 

Fieh - «25»

Fieh har nok en gang sluppet et funkalicious nummer, og alle hjerter gledes! “25” slår deg i brystet med sine upåklagelige harmonier, spretne tangenter og en bass sammenlignbar med verdens deiligste sjokoladesaus du vil helle på alt. Mulig jeg er litt spøkefull her, men hva skal man gjørra når en simpelthen digger det en hører? Jeg gleder meg til fortsettelsen!

- Tiril Hognestad

 

Beach Fossils - «Agony (Yung Lean cover)»

Akkurat idet du trodde at dine mest emosjonelle dager var over, og at “voksenlivet” innebærer mindre gråting og angst enn da du var 17 år og kjæresten din slo opp med deg - akkurat da slipper Beach Fossils denne nydelige versjonen av emo-rapperen Yung Leans «Agony». Dette er en av 2018s definitive perler, og jeg nekter å tro at noe kommer til å overgå følelsen av å høre «Agony» i løpet av året.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 

Angelo Reira - «Tunge Trond»

Nå er det på tide at hele Norge får øynene opp for denne kisen! Med sin nye singel «Tunge Trond», beviser unge Angelo Reira fra Bergen at han er kommet for å bli. Han er teknisk god og leverer fete linjer over en vill beat, som forøvrig er produsert av tungvekteren Hkon. Her lukter det kvalitet fra alle kanter!

 

- Ida Gule Paulsen

 

Fu Manchu - “Clone of the Universe”

Stoner-rockerne fra den amerikanske vestkysten er ute med nytt album og dette er tittelsporet. Med sin hardcore-punk sound og tunge, seige riff gir de ørkenrocken et ansikt. Lyden minner om tidlig Black Sabbath og bomberom med teppekledde vegger som øvingslokale. Skitne riff og hes vokal blir aldri feil når Fu Manchu gjør det.

 

- Åsmund Høeg

 

MYRA - «Føler Meg Selv»

Bergenseren MYRA er ute med sin første singel i 2018, og herregud som det svinger. Beaten er leken og vokalen fløyelsmyk og deilig. Refrenget er lett å synge med på, og MYRA leverer med en slående, nesten utenomjordisk selvsikkerhet. Jeg lener meg tilbake i godstolen med «Føler Meg Selv» på ørene og med drømmer om en EP i nærmeste fremtid.

- Ida Gule Paulsen

 

 

The Good The Bad And The Zugly - “Sickness Unto Death”

Vi lever i en bra tid for hardcore punk og gutta fra Hadeland leder an. Med sitt nye album Misanthropical House er det helt klart hvem som er fortest på vei oppover. «Sickness Unto Death» er hard, ja, men det er fortsatt rock, og det er det som er så kult. De er teknisk flinke og leverer hard varm lyd i vår retning.

 

- Åsmund Høeg

 

Band of Gold - «Well Who Am I»

Singel nummer to i fra den kommende Band of Gold plata befinner seg i et ganske annet terreng en den dansbare «I Wanna Dance With You Again» som kom på tampen av fjoråret. Her er lette pop-rytmer byttet ut med heftig bass-groove og en god dose eksperimentell psykedelika. Samtidig er det ikke for mye som foregår i lydbildet, og låta oppleves som en nedstrippet og nesten minimalistisk fremstilling av moderne indiepop. Jeg gleder meg bare mer og mer til plateslipp.

- Erlend Gylver

 

Ravyn Lenae - «4 Leaf Clover (feat. Steve Lacy)»

«4 Leaf Clover» er en bittersøt duett mellom Ravyn Lenae og Steve Lacy (The Internet), som fester seg som gaffateip på hjernen. Det er ikke lett å tro at Ravyn Lenae kun er 19 år gammel, for denna dama har virkelig kontroll på stemmebåndene! Sjekk ut EP-en Crush, hvor låta kommer fra, for mer hipp og deilig R&B. Og alt er produsert av Steve Lacy sjøl.

- Katrine Andresen

 

 

Audun Skjølberg - «Last Days on Earth»

Hvem liker vel ikke klassisk rockemusikk med dommedags-overtoner? Om det er ting denne låta i fra Audun Skjølberg har så er de bøttevis med dystopisk tematikk som gir det som ellers ikke er en spesiell original sjangertype ny mening. «Last Days on Earth» er en helstøpt rockelåt hvor det er lett å riste på dansefoten mens den klassiske blues-inspirerte rockemusikken ruller avgårde. Perfekt til roadtrip, eller som soundtrack til den fremtidige zombie-apokalypsen. Forresten, fy fader for en gitarsolo som avslutter låta.

- Erlend Gylver

 

Softcore untd. - «Sjansespill»

Kvartetten fra litt rundt omkring er ute med sin tredje singel som i kjent stil er deilig og fengende å høre på. De er nå også signert Brooklyn-baserte plateselskapet Cascine, men hva det vil si for deres fremtid er vanskelig å si. Emir aka Onge Sushi Mane har tidligere sagt at man ikke skal forvente noe bestemt fra Softcore untd. og kjørt en “det som skjer det skjer”-ting, men jeg kan ikke gjøre annet en forvente flere fete låter og forhåpentligvis en gig i nærheten snart.

 

- Paulina Dubkov

 

King Tuff - «Psycho Star»
Det er stund siden siden sist vi hørte noe fra King Tuff, men nå er han tilbake med ny musikk! Han beveger seg litt vekk fra det tunge og mer rocka, til det mer allmennvennlig og poppa, men det er absolutt ikke en dårlig ting. Låta er proppa full med sjel og sjarm, og har et refreng det er vanskelig å ikke bli smittet av. Det er bare å krysse av 13. april i kalenderen folkens, da kommer det nemlig en fullengder.

- Katrine Andresen

 

 

Stian Fjelldal - «Baksida på operaen»

Har du og forarget deg over baksiden på det ikoniske Operahuset, eller tenkt at den ligner på rådhuset i Lyngdal? Søster, du trenger ikke sippe lengre for din nye yndlingslåt er endelig her. Lyngdal-originalen Stian Fjelldal slapp låta som den tredje singelen på hans nye album ”Idioten”, og med svevende synther ufarliggjør han det å kun prestere middelmådig som menneske.

- Andrea Hepsø

 

Heartbrake Sattelite - «Are U OK?»

Heartbreak Sattelite debuterer med en killer av en eksperimentell poplåt, men selv om bandet er ferskt vil medlemmene av trioen være kjent for den observante musikkentusiast: Ragnhild Jamtveit (Pom Poko), Håkon Kjenstad (Panda Panda) og Tobias Pfeil (Tobi’s World). Et debutalbum er på vei, og vi gleder oss stort.

- Even Steine

 

Alphie - «Story»

De åtte medlemmene i indieorkesteret Alphie møttes på Norges Musikkhøgskole. Individuelt er medlemmene bidragsytere til prosjekter og artister som blant annet ARY, Nils Bech, Ivan Ave, Astrid S og Bendik. 26. januar ble orkesterets andre singel «Story» sluppet på plateselskapet Vilje, en stemningsfull låt drevet frem av diverse blåsere, store koringer, trøkkete trommer og den fine stemmen til vokalist og tekstforfatter Ina Sagtuen. Angivelig er det et debutalbum på vei denne våren, og det er det bare å glede seg til.

- Jakob Bechmann

 
 
I takt med Radio revolts A- og B-liste oppdateres også spillelista vår på Spotify seg.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte