Ny musikk på spillelista - Uke 8

Selmer. Foto: foto.samfundet.no

 

Denne mandagen rykker åtte nye låter inn på våre spillelister. Pale Kids punker opp uka med punk-rock, RebMoe og Pasha serverer vinterens mest catchy, Tuva Senum debuterer med varm visepop, og oslobandet Selmer fortsetter å overbevise. Listverket spiller og diskuterer låtene på lufta tirsdag 16-17.

 

Selmer - «Palm Tree»

Norges MacDemarco (nei ikke Jakob Ogawa) følger endelig opp suksessen fra dobbel-singlen Surfin’ with U - Small. Med «Palm tree» leverer guttebandet fra Oslo nok en gang wavy, lo-fi, chill-noise indie-pop. Assosiasjonene går mot late dager i sola og en liten dose melankoli, for «Palm Tree» handler nemlig om kjærligheten som aldri ble. Kondolerer til gutta i Selmer, gratulerer til alle lyttere! Selmer spiller på Knaus 23:59 den 9. mars 2018.

- Rasmus Kvaal Wardemann


RebMoe & Pasha - «I Don’t Speak French»

I samme stil som Sak Noels «Loca People» fra 2011 har nykommeren RebMoe sammen med Pasha laget en låt som tilsynelatende kun har til hensikt å aldri forlate hodet ditt. Lettere blir ikke låta å holde ute når den i tillegg kan by på strålende Tokyo Drift-bass, og sengeknirke-sampelet man forbinder med Cashmere Cats produksjoner. At Pasha ramler inn med mer voicecrack enn Danny Brown gjør bare den allerede lættis låta om mulig lættisere.

- Sigurd Torfinnson Rønningen


Cosmo’s Midnight feat. Winston Surfshirt – «Get To Know»

Singelen fra den australske duoen er innmari fet og leken, mens den parodierer nesten all moderne hit-musikk. Synthene tar akkurat stor nok plass, snedig perkusjon og en funky rytme-gitar drar opp tempoet og Winson Surfshit’s vokal er tunet inn på en veldig tidsriktig og rappende RnB-frekvens, ikke ulikt hitmaskinen Anderson Paak. Flowen og stemmen til Winston gjør låta ekstremt fengende, og når hele pop-bomben eksploderer i en falsett på refrenget er det vanskelig å ikke digge med.

– Håvard Bjørkøy

 

Beach House - «Lemon Glow»

Drømme-pop-duoen fra Statene er tilbake fra dvalen for å dysse deg i søvn. Jeg må være helt ærlig og innrømme at jeg alltid har elsket Beach House, «Lemon Glow» gjør det vanskelig for meg å endre mening. Å høre på «Lemon Glow» føles som silke i ørene, og det kiler i hjernestammen. Perfekt å høre på nå som sola begynner å komme tilbake igjen.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

Frank Ocean - «Moon River»

Kanskje verdens mest hypede homofile svarte rapper frister med godsakene i denne cover-versjonen av gammel-klassikeren «Moon River». Den umiskjennelige Ocean-sounden blandes fint med et akustisk og nedstrippet lydbilde. Her er vokalen i fokus, og Frank legger lag på lag med fløyelsrøsten. Ikke dumt.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Forth Wanderers - «Not for me»

Hele veien fra New Jersey og inn i øret ditt suser en nonchalant, tilbakelent, whatever-esque, men kraftfull låt. «Not for me» handler om kjærligheten man lengter etter, men ikke vil ha, eller noe sånt. Akkurat hva Forth Wanderers synger om er ikke så viktig, for som dem sier “when u r sad u listn to teh lyrics, but when u r happy u listn to the melody”, og jeg nekter for at det går an å være trist når man hører på denne rockeband-låta.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Tuva Senum - «Stein i skoen»

Låta «Stein i skoen» er nok et tilskudd til den norske, trygge visepopen – med gode akkorder og en myk, behersket vokal. I hennes første singel synger Tuva Senum om det å endelig la en utkåret annen gå og komme seg videre ved å ramse opp alt det negative med hen. I valentinsmåneden februar er denne låta perfekt dersom du trenger å komme deg over eksen, eller bare har lyst til å høre på litt deilig, norsk musikk.

- Andrea Hepsø 

 

Pale Kids - «St. Theresa»

Disse gutta er ikke redd for å trøkke til, og samtidig synge om helgener. «St. Theresa» er ei låt godt innenfor punk-rock-sjangeren, men Pale Kids unngår å gå i “uinteressant og platt vokal”-fella. HVis du liker sånt, så kan du merke av 7. april 2018 i kalenderen din, for da slipper Pale Kids “Holy mess” på father/daughter records.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

 

 


Abonner på spillelista for ukentlige oppdateringer.

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte