Ny musikk på spillelista - Uke 9

Hajk. Foto: foto.samfundet.no

"Du skal høre mye", sa de på Rorbua, og denne uka er det minst åtte nye låter du skal høre. For hva har han kjekke fra Stranger Things, tronheimsduoen Luke, og tre sinte gutter fra Melhus til felles? Jo, de har alle gitt ut musikk fra øverste hylle som rykker rett inn på våre spillelister. Listverket spiller gjennom låtene i deilig mono på nett og DAB+ tirsdag kl 16-17.

nylenda - «Cetacean Call» 

Med ett bein i rockeverden og ett i elektronikaen slipper nylenda singel nummer to. Catchy synth-temaer, nesten-dansbar trommemaskin, og neo-psykedeliske vibber a la MGMT. Lekent er ordet. Radio Revolt takker pent ja til mer musikk fra stavangerbandet, dersom det lar seg gjøre.

- Even Steine 


Wolf Alice - «Formidable Cool»

London-baserte Wolf Alice leverer mørk og grumsete alt-rock, og “Formidable Cool” er veldig representativt for hva gruppa har gjort de siste åtte årene. En heftig basslinje, følsom og melankolsk vokal sammen atmosfærisk gitarspill gir et særdeles kult resultat.

- Erlend Gylver

 

Hajk - «Untouch»

Hajk rir suksessbølgen fra 2017 over i 2018 med den flunkende nye singelen «Untouch», og det låter fortsatt helt tullete fett. Fett, men også utrolig sårt, for her serverer Oslobandet en ordentlig hjerteknuser av ei låt. Det er meget mulig du får litt kjærlighetssorg når refrenget slår inn over deg, men låta er så fin at det føles litt deilig.

- Katrine Andresen

 

 

 

Twin Shadow (feat. HAIM) – «Saturdays»

Fashionistaen Twin Shadow er endelig tilbake med sin lengtende retro-pop, og teamer elegant opp med søster-trioen HAIM på den livlige, drittsekk-romantiske, rocka singelen. Stemmen til Twin Shadow er som skapt for sjangeren, han mestrer også åpenbart autotune-trenden, og tilfører hele sitt musikalske univers en ny dimensjon med sin andre singel «Little Woman». Som du kanskje mistenker slipper han et nytt album. 27. april kommer Caer.  To tomler opp til den fornyede, mer eksperimentelle Twin Shadow – takk!

- Håvard Bjørkøy

Luke - «So sweet»

Trondheimsduoen Luke overbeviser med denne rakkeren av en singel. En simpel basslinje med massevis av digg perk og feiende flotte vokallinjer. Bringer tankene til Four Tet og Local Natives. Man blir glad av mindre, si. Ingen tvil om at disse gutta er verdt å følge med på.

- Even Steine

 

Halie - «Youth»

Et stjerneskudd av en 17-åring, med Skavlan-oppteden og bøttevis med kritikerros under armen allerede. «Youth» er en radiosingel i ordets rette forstand, man er fristet til å bruke ordet ear worm, slik de sier på engelsk.

 

Box of Flies - «Already Mental»

Melhus-bandet Box of Flies spiller tempofylt 1990-talls grunge og rock ala Foo Fighters og “Already Mental” er deres første singel. Energisk, tight og ikke minst med masse deilige, rett-frem Rock-n-Roll-riff er dette en hyggelig overraskelse. Gleder meg til å høre mer!

- Erlend Gylver

 

Post Animal - «Ralphie»

Når han ikke slåss med demogorgons og er barnevakt for 13-åringer i Stranger Things, lager Joe Keery fet musikk med bandet Post Animal. Sist ut er singelen «Ralphie», hvor Keery deler vokal med bassist Dalton Allison. Låta kan best beskrives som en porsjon gladrock som etterlater en søt smak i kjeften. Debutalbumet kommer 20. april, husk datoen.

- Katrine Andresen

 

 

 

For ukentlig påfyll av god musikk, følg vår spilleliste på spotify.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte