Ny musikk på spillelistene - uke 34

Foto: foto.samfundet.no

 

Mats Wawa - «Days Like This»

Med denne låta må vi bare konstatere at en av sommerens kuleste sommerlåter kommer når sommeren nesten er over. Men det går helt fint! Mats Wawa serverer oss en grei dose C-vitamin mens vi nærmer oss mørkere tider, og det trenger vi. Lun, deilig psykedelisk pop til folket, sier nå jeg.

- Katrine Andresen

 

Sudan Archives - «Come Meh Way»

Bak artistnavnet Sudan Archives finner vi amerikanske Brittney Denise Parks. På hennes selvtitulerte debut-EP utforsker hun sudanesisk folkemusikk i et moderne format. «Come Meh Way» er en sommerlåt litt utenom det vanlige, som garanterer å gi trommehinnene en ny opplevelse. Med Stones Throw Records i ryggen gleder vi oss til mer øst-afrikanske rytmer fra Sudan Archives.

 

- Rasmus Wardemann

 

Anna of the North - «Money»

Anna of the North (Anna Lotterud & Brady Daniell-Smith) er ute med neste smakebit fra debutskiva Lovers, som slippes 8.september. Det er en solfylt synth-poplåt, drømmende og delikat. Nylig samarbeidet Anna of the North med Tyler, the Creator på hans «911/Mr.Lonely», sammen med Frank Ocean. Jeg gleder meg albumslipp!

- Anna Melkild

 

The Horrors - «Something To Remember Me By»

Mye har skjedd siden The Horrors først kom på scenen i 2007 med det gotiske rockealbumet Strange House. Det lange håret er trimma, hårsprayen er lagt på hylla og øyesminken er borte. Ti år senere er det en mer polert utgave står fram, klare med sitt femte album. Denne låta er andre singel ute, og er en euforisk synth-pop-godbit med klare nikk til 80-tallet.

- Katrine Andresen

 

 

A$AP Mob - «Feels So Good»

Utover Rocky og Ferg, er det få rappere i A$AP Mob som kan vise til stort av fete låter og bars. Derimot leverer gjengen særdeles godt på denne nye singelen i oppbygningen til Cozy Tapes Vol. 2 som slippes neste fredag. A$AP Twelvyy, A$AP Nast og A$AP Ant, i lag med nevnte Rocky og Ferg, rapper smooth og melodiøst over en deilig beat og dynamikken er flott å høre på. Rett og slett en lekker raplåt.

- Martin Ørbeck

 

 

Hinds - «Caribbean Moon»

Den spanske kvartetten Hinds gjorde ifjor stor suksess med debutskiva Leave Me Alone, en fuzzy og tilbakelent garagepop-plate som får en til å lengte etter sene sommerkvelder. Singelen de nå har sluppet er en cover av Kevin Ayers låt «Caribbean Moon» fra 1973, og vibbene er fremdeles like chille. "SUMMERTIME IS FOR HOT NEW STUFF LIKE THIS SONG," skrev bandet på sin Facebook-side.  "THIS CARIBBEAN MOON, THIS IS FOR YOU AND YOUR HOLIDAYS AMIGOS!!!!!!!! HOPE YOU ENJOY IT AS MUCH AS WE DO."

- Anna Melkild

 

Lance Ferguson - «2+1 (feat. Kylie Auldist)»

Etter å ha jobbet i kulissene som producer i en årrekke har endelig New Zealandske Lance Ferguson tatt motet til seg og gitt ut et album under sitt eget navn. Selv om albumet Raw Material beskrives som et soloprosjekt er det proppfullt av bidragsytere. På «2+1» viser Ferguson sin musikalske teft, erfaring og selvsikkerhet. Resultatet er en funky låt med rytmer som er perfekt å digge til på late sommerdager.

- Rasmus Wardemann


 

 

 

Whales & This Lake - «We Don’t Have Eyes»

Etter en haug med suksessfulle singler er debutalbumet til Whales & This Lake snart ute. Aller siste singel fra albumet er «We Don’t Have Eyes», et herlig stykke elektropop. Refrenget er rått, sårt og vakkert, og treffer en rett i hjertet. Gleder meg til å høre albumet i sin helhet!

 

- Katrine Andresen

 

Billie Van - «Bitter»

Denne låten er så fantastisk bra! Storslått og majestetisk, røff og sår. Låta har blitt bildelagt i en video regissert av Emilie Norenberg, som også regisserte videoen for hennes forrige singel «I’m Totally Fine With It». Lydbildet er tristere og mer overdådig enn tidligere, og det kler virkelig Billie. Snart kommer plata, produsert av Mikhael Paskalev og Jonas Alaska.

- Anna Melkild

 

Queens of the Stone Age - «The Evil Has Landed»

Bandets sjuende album, Villains, er rett rundt hjørnet. Mens vi venter kan vi hygge oss med andre singel ute, som inneholder et av de feteste riffene jeg har hørt på lenge. Det er umulig å ikke la seg fenge!

- Katrine Andresen

 

 

Roy Ayers - «Red, Black and Green»

På nyutgivne Soul of a Nation har Souljazz Records hentet frem det fremste av funky rytmer fra arkivet. Blant de som får skinne på skiva er Roy Ayers, som for enkelte kanskje gir en throwback til årets Øyafestival, hvor hans groovye sound tvang frem både smil, dans og kjærlighet. «Red, Black and Green» er rendyrket afrofunk som egner like godt i dag som for førti år siden.

- Rasmus Wardemann

 

Sjekk ut spillelista her

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte