Ny musikk på spillelistene - uke 36

Broen. Foto: foto.samfundet.no

 

Broen - «Time»

Broen teaser til sitt nye album I <3 Art som slippes 20. oktober med en ny, dansbar perle av ei poplåt. «Time» er behagelig produsert, med deilige atmosfæriske synther, feit synthbass, punchy trommer og Marianna Sangita Angeletaki Røes nydelige stemme. Tidligere i år signerte bandet med det legendariske plateselskapet Bella Union (Father John Misty, Beach House, The Flaming Lips) for verden og Su Tissue Records for Norge. Med nye og større muskler i apparatet skal det bli vanvittig spennende å se hva fremtiden har å by på for art-poperne. Vi gleder oss uansett til plata!

- Jakob Bechmann

 

Ary - «Already There»

Den lange, kronglete veien til debutalbum kan ofte føre til forhastede og uinspirerte slipp. I Ary sitt tilfelle må vi vente lenge mellom slagene, men vi venter alltid på noe godt. Byåsen-jentas siste singel «Already There» er ei god og rund klubblåt, men med det eksentriske og abstrakte Ary-preget lurt inn i toneskiftene. I mylderet av skandinavisk elektropop har artisten vært i søkelyset både her og internasjonalt, som «one to watch». Denne låta viser for alvor hvilken retning hun ønsker å gå i, og at hun kan skrive mer kommersielle låter som fenger minst like mye.

 

- Emilie Pedersen

 

Simen Mitlid - «Competition»

Simen Mitlid er mannen som ga ut et nydelig og sjelfullt debutalbum for en snau uke siden. Fra Os i Telemark kommer denne mannen som spiller god tradisjonell folk i samme stil som Kevin Morby eller Iron & Wine. «Competition» er en feelgood låt som tar det sjelfulle og ærlige ved folk-rocken og mikser det sammen med moderne indierock. Resultatet er en originalt stykke musikk som ikke blir for generisk, men heller utforskende. Produksjonen er i tillegg råbra, med mange små detaljer i et lydbilde hvor egentlig alt kan passe inn. Jeg håper vi kommer til å høre mye i fra Simen i tiden som kommer.

 

- Erlend Gylver

Simen Mitlid. Foto: Andris Søndrol Visdal

 

Unge Ferrari - «Hologram»

Unge Ferrari er nok en gang ute med en banger av en singel produsert av Aksel Carlson, også kjent som Axxe. Låten heter «Hologram» og dersom man hører nøye nok etter kan man høre sampling av Edvard Grieg sitt Peer Gynt Op. 23 fra Henrik Ibsen-stykket med samme navn. I tillegg er det brukt dialog fra samme stykket som premierte vinteren 1876. Dette er neppe tilfeldig da denne låten er lagd i samarbeid med Innovasjon Norge, Peer Gynt AS og Music Norway i anledning 150-årsjubileet til Henrik Ibsens verk Peer Gynt. De har oppfordret fire ulike norske artister fra forskjellige musikalske sjangre til å skape eksperimentelle og urbane tolkninger av musikkverkene fra Peer Gynt for å trekke kulturinteresserte turister til Norge. Hiphop-tolkningen til Unge Ferrari handler om psykisk avstand i forhold mellom mennesker og blir nok manges go-to høstlåt.

 

- Paulina Dubkov

 

Imitating Aeroplanes - «Stomping Ground»

Etter å ha sluppet sin første singel «Hour Glass» tidligere i sommer har Imitating Aeroplanes nå kommet med denne superfengende goodfeel-låta. «Stomping Ground» handler om å forlate det trygge og kjente til fordel for noe nytt og ukjent, men kanskje bedre. Låta er overraskende godt gjennomført, med en ordentlig kvalitetsproduksjon. Refrenget er skikkelig catchy, og kan minne litt om låta «Mountain Sound» av Of Monsters And Men. Det blir fett å høre mer fra denne duoen når deres nye debutalbum slippes 22. oktober!

 

- Anna Voje

 

brenn. - «P I C C A S S O»

Lillehammer-duoen brenn. imponerer stort med deres andre singel «P I C C A S S O». Låta er rå, naken og slår deg i trynet på en digg måte. Er du fan av garasjerock à la Ty Segall eller Twin Peaks, faller nok dette i smak. De spiller dobbeltkonsert med HJELP på Knaus nå på lørdag. Jeg skal, skal du?

 

- Katrine Andresen

brenn. Foto: Fabian Framdal Fjeldvik

 

Black Pistol Fire - «Lost Cause»

Kanadierne i Black Pistol Fire har alltid hørtes litt for mye ut som White Stripes eller The Black Keys til at jeg har tatt dem særlig seriøst, men det var før denne singelen tok meg litt på senga. Med «Lost Cause» beviser bandet at det går an å gjøre gitardrevet blues-rock ganske så innovativ, til og med i 2017. Låta har et godt driv, og med noe som høres mistenkelig ut som en el-sitar i bakgrunnen drar duoen i gang en skitten men råkul låt med et overraskende catchy refreng. At Black Pistol Fire har forandret på formulaen ser jeg på som noe veldig positivt, og da er det håp for Deadbeat Graffiti som kommer senere i september.

 

- Erlend Gylver

 

Kjemilie & Håkon Aase - «En dag»

Den Trondheimsbaserte duoen Kjemilie består av Emilie Vasseljen Storaas og Kjetil Andre Mulelid, som møttes på jazzlinja på NTNU. Deres nyeste singel «En dag» er en nydelig jazzvise, og første smakebit av deres kommende album Bakkekontakt.

 

- Anna Melkild

Kjemilie. Foto: Henrik Fjørtoft

 

Arif feat. Lars Vaular - «Allerede»

Axxe-produserte «Allerede» slapp Rifla Bæng Bæng-spilleren Arif ut på Soundcloud til

tidligere i år. Låta har nå fått et gjestevers av Lars Vaular. Stødigheten og kontrollen til veteranen komplementerer Arifs «mumble rap»- aktige vers på en utsøkt måte. Introen til låta er en av de sterkere partiene da tilbakelentheten og attituden til Arif får fritt spillerom.

 

- Trym Kjøs

 

Jorja Smith - «On My Mind»

RnB-kometen Jorja Smith sin nyeste singel er en gnistrende klubblåt som skiller seg elegant ut blant de mange, ferske slippene. Perditah har produsert en ekstremt krisp 2 step garage-beat, vanvittig fengende! Den britiske tyveåringen hadde en stor rolle i Drakes More Life.

 

- Håvard Bjørkøy

 

HJELP - «Svakegutten»
HJELP er et ganske så nytt rockeband fra Oslo som befinner seg i samme musikalske landskap som Lüt eller Honningbarna. «Svakegutten» er en tøff punkelåt, og med en god dose garasjerock høres dette rett og slett ut som en gjeng unge menn i et studio som virkelig er klare til å gi alt. Låta blir enda bedre når vokalen, full av ekko anno 1950-tallet får breie seg midt i mixen. Rått og med en herlig amatøraktig atmosfære, men gi disse gutta ett år til og det kan komme til å bli veldig bra. Gleder meg veldig til fortsettelsen.
- Erlend Gylver

 

Hanne Hukkelberg - «Embroidery»

Hanne Hukkelberg slapp singlene «The Whip» og «IRL» tidligere i sommer. Nå følger hun opp med singelen «Embroidery», hvor selveste Emilie Nicolas dukker opp som gjestevokalist. Låten er produsert på mesterlig vis av Hukkelberg selv - arrangementet er storslagent og noe eksperimentelt i vendingene. Både Hukkelberg og Nicolas vokalprestasjoner er som sedvanlig ypperlige, og stemmene deres kler hverandre dessuten svært godt.

Hanne Hukkelberg slipper albumet Trust 20. oktober på Propeller Records.

 

 

- Jakob Bechmann

Hanne Hukkelberg. Foto: Trine Hisdal

 

Ane Bjerkan - «Red Dragonflies»

Ane Bjerkan, for noen kjent som vokalist i trondheimsbandet Østfrost, lader opp til plateslipp med sin tredje singel, «Red Dragonflies». Kontemporær pop som føles lavmælt, men allikevel mektig. Vi venter i spenning på debutalbumet, som slippes i slutten av september.

 

- Even Steine

Ane Bjerkan. Foto: Daniel Arntzen

 

Sjekk ut hele spillelista her!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte