Ny musikk på spillelistene - uke 38

Soleima. Foto: foto.samfundet.no

 

Soleima - «Paper»

Noter deg navnet Soleima. Dansken er ute med låta «Paper», en deilig mikstur av RnB og elektropop. Musikken hennes beskrives som en blanding av MØ og FKA Twigs, noe jeg kan bekrefte på det sterkeste. Tidligere i år overbeviste hun på by:Larm, denne uka er hun favoritt til å vinne prisen for årets talent på danske P3 Gull og uka etter spiller hun et utsolgt headlinershow i London. Trondheimere, hold av 19. oktober, da gjester nemlig Soleima UKA og Knaus. Det kommer til å bli svett, det kommer til å bli fest, og du vil ikke gå glipp av det.

- Katrine Andresen

 

Døden - «Kom Dæ Unna»

Trondheimsbandet Døden har vært en helt passe godt bevart hemmelighet her i byen. Med deres siste singel tar de steget inn et eget, mer stilsikkert landskap, og jeg er helt ombord! «Kom Dæ Unna» er supersinna og hardtslående, uten å bikke over i det bråkete. Bandet sier om låta: «den handler om bevisst bruk av faktafeil, generalisering og svartmaling av mennesker på flukt for å «bevare» en norsk kultur som angivelig skal være under angrep». Spot on.

 

- Even Steine

 

Ariel Pink - «Dreamdate Narcissist»

Endelig er den her, Ariel Pinks Dedicated to Bobby Jameson. Helt siden pom pom kom for tre år siden har fans gledet seg til gjensyn med denne rare gutten fra California. Pinks særegne sound har ikke forsvunnet i løpet av disse tre årene, og det er vi glade for. I «Dreamdate Narcissist» får vi høyenergi alternativ rock med humor og brodd, noe som er en uslåelig kombo i høstregnet.

 

- Rasmus Wardemann

 

Mount Kimbie - «You Look Certain (I’m Not Sure)»

Duoen slapp endelig albumet Love What Survives, etter de slapp megasingelen «Blue Train Lines» med King Krule i sommer. På «You Look Certain (I’m Not Sure)», albumets kanskje mest rocka låt, har de fått med seg Andrea Balency på vokal. Som alt annet på albumet er beaten drakrafta gjennom hele låta, og støttes vakkert opp av forvrengte gitarer og det som nesten kunne vært kubjeller.

 

- Sigurd T. Rønningen

 

Julia Jacklin - «Cold Caller»

Jeg har hørt sinnsykt mye på Julia Jacklins forrige skive Don’t Let The Kids Win. Endelig er australieren ute med ny musikk. «Cold Caller» minner veldig om hennes tidligere materiale, og det er like tilbakelent og rocka som før. Er du fan av for eksempel Angel Olsen, Sharon van Etten eller Marissa Nadler, vil du garantert digge dette også.

 

- Anna Melkild

 

Magic Potion - «Rest Yr Skull»

Sommeren er mot slutten, og indieband over hele verden skynder seg med å slippe sommersounden før det er for sent, for kaldt og for vått. Magic Potion er intet unntak, «Rest Yr Skull» er ei melankolsk sommerlåt, som får deg til å mimre tilbake til noen uker siden, da det ennå ikke var mørkt når man dro hjem fra en fuktig kveld på byen. Nyt «Rest Yr Skull» gråtende i senga di, eller med en iskald margarita i hånda. Your choice! Deilig er det uansett!

 

- Rasmus Wardemann

 

Ben Khan - «Blade (Tidal Wave of Love)»

RnB-artisten Ben Khan flørter stadig mer med eksperimentell elektronika, og på den nye singelen «Blade (Tidal Wave of Love)» får han det virkelig til. Den Jai Paul-aktige beaten går ypperlig sammen men den sløve, metalliske stemmen, og det hele er en tyktflytende masse av retro synther, skjønn gitar og lengsel.

 

- Håvard Bjørkøy

 

Sandra Kolstad - «Hurricane»

«Hurricane» er en fengende elektropop-perle som handler om det mørke i oss, og om å kunne dele smerten med andre. Låta åpner med en frekk orgelsolo, og resten skuffer heller ikke. Kolstad er aktuell med plata San Silva, som slippes denne fredagen. Uka etter gjester hun Trondheim og toppen av Clarion Hotel, som en del av konseptet Astrum Unplugged. Sandra Kolstads vakre musikk kombinert med utsikt over Trondheimsfjorden garanterer gåsehudfaktor 10 og en unik opplevelse.

 

- Katrine Andresen

 

Beachtape - «Hotdog Birthday Party»

Hvis du liker musikk med ordet «beach» i seg, så vet du nøyaktig hva som kommer på Beachtapes nye plate Hold Music. Beachtapes er det beste fra Real Estate og Mild High Club, med rolige vibes og forvrengt gitar. Stockholm-hipsterne i labelet PNKSLM har troa på Brighton-bandet. Det samme burde du.

 

-Rasmus Wardemann

 

Exmag & JNTHN STEIN - «Spliff Temple (feat. Mick Jenkins)»

Rapping over funky og jazzete instrumentaler går aldri feil. I dette samarbeidet hvor gruppen Exmag og JNTHN STEIN står for det musikalske bakteppet, og Mick Jenkins får skinne bak mikrofonen, spiller alle involverte på sine styrker. Instrumentalen er lekker og renner over av funky toner og soloer, mens Mick Jenkins’ flow er fabelaktig. Halvveis ut i låta sier Jenkins seg ferdig, og det resterende halvannen minuttet er så funky og uimotståelig som musikk nesten kan være.

 

- Martin Ørbeck

 

King Krule - «Dum Surfer»

Det har vært relativt stille fra den tynne rødtoppen med stemmen som rennende grus siden han slapp A New Place To Drown under sitt egentlige navn Archie Marshall i 2015. Nå i sommer sang han på Mount Kimbies herlige «Blue Train Lines», og i høst slapp han «Czech One», første singel fra The Ooz som kommer 13. oktober. På singel nummer 2 skrur han opp tempoet igjen, og vi får Krules kanskje lystigste låt siden «Easy Easy».

 

- Sigurd T. Rønningen

 

Cut Worms - «Like Going Down Sideways»

Rekk opp hånda hvis du liker ny musikk som høres gammel ut med vilje! Her kommer Cut Worms nye singel «Like Going Down Sideways»! Utgitt på det hippe indielabelet Jagjaguwar er de i familie med alles favorittband Unknown Mortal Orchestra. Og sounden er ikke helt ulik heller: skranglete og fin. Hvis det kommende albumet holder like høy kvalitet som «Like Going Down Sideways» er det bare å glede seg.

 

- Rasmus Wardemann

 

<3 Sjekk ut hele spillelista her <3

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte