Ny musikk på spillelista - uke 39

Sauropod. Foto: Jørgen Nordby


Sjekk ut vårt flunkende nye program LISTVERKET for en time radio med preiking og prat om spillelista! 

Her finner du hele spillelista på Spotify.


Sauropod - «Never On Time»

Sauropod er trioen som tilsynelatende klarer å balansere mellom leken pop-punk og absurd tung garasjerock. «Never On Time» er, i tillegg til å være en øvelse i hvor mange ganger man kan repetere et refreng i løpet av to og et halvt minutt, ganske beskrivende for Sauropod. Enkle og korte riff lagt over en dundrende bass, en nesten primitiv tilnærming til rockemusikk hvor innflytelsen i fra tidlig punke-legender helt tydelig kan høres.

- Erlend Gylver


Injury Reserve - «See You Sweat»

Den for mange ukjente raptrioen Injury Reserve er det på tide at alle blir kjent med. Hver låt i gruppens diskografi er unike på sin egen måte med deres kreative og lekne tilnærming til å lage hiphop-musikk. Denne nye låta er full av energi og morsomme bars, og beaten er tung og dansbar. Deres nye album Drive It Like It’s Stolen kommer fredag 29. september, det sjekker du bare ut, okei?

- Martin ØrbeckTønes - «Vottane»

Artisten best kjent som navnebroren til den avdøde hunden Tønes (RIP) ga denne uka ut albumet Sesong Fire. Som alltid er tekstene til sunnmøringen stappfulle av observasjoner av det trivielle, blandet med humor og kanskje en liten brodd også? «Vottane» handler om de fine vottene moren til Tønes’ kjæreste har strikka til ham. Låta er relaterbar og deilig å høre på i påvente av vinteren.

- Rasmus Kvaal Wardemann


Ellen Andrea Wang - «A Change of Heart»

Den Oslobaserte bassisten og vokalisten Ellen Andrea Wang har nå kommet med sin andre soloplate, Blank Out, fylt til randen med herlig jazzpop. Wang fortsetter å vise seg som en av Norges sterkeste nye låtskrivere, med første singel «A Change of Heart».

- Frederick A. BaadeThe band called Oh - «Still No Plans»

Hvem skulle tro at fem gutter fra Nord-Norge kunne lage neo-soul à la Jarle Bernhoft? Ikke jeg, i hvert fall. Desto mer overrasket ble jeg da The band called Oh klasket til med «Still No Plans» forrige fredag! Tromsøgutta slipper ett spor av plata Guerrilla Gardening hver uke frem til albumslipp 3. november. Men hvis du ikke vil vente så lenge kan du høre gutta jazze ut når de kommer til Antikvariatet 10. november!

- Rasmus Kvaal Wardemann


Screaming Females - «Black Moon»

Den amerikanske indie-rock trioen har i årevis bevist at det går an å spille rockemusikk rett frem, uten å måtte ty til håpløse og utgåtte power-punk klisjeer. «Black Moon» er en seig, men like fullt fengende låt som nærmerer seg grunge og band som Nirvana eller Alice In Chains. Legg til Marissa Paternosters særegne vokal over det nedstrippede lydbildet, og du har en følelsesladet singel som føles både genuin og ekte.

- Erlend GylverJonas Ledang - «Forever’s Gone»

Den 22 år gamle singer-songwriteren fra Namsos slipper med dette sin første singel siden utgivelsen av EPn Heart of a Young Man i 2016. «Forever’s Gone» er behagelig velprodusert, organisk og vakker. Selv beskriver Ledang låten på følgende måte: «Det er ei ganske nostalgisk låt, som handler om nostalgi, kjærlighet og kunst. Karakteren i teksten, meg, ser bakover, utover og innover. Kjærligheten er sentralt, men det er mindre om ei jente, og mer om musikk. Det er en refleksjon over popmusikkens utvikling kamuflert som en kjærlighetssang. I det siste er det mange rockestjerner som har gått bort, og en æra jeg har likt er over.»

- Jakob Bechmann


Vulfpeck - «Birds of a Feather, We Rock Together»
Den amerikanske funkgruppen Vulfpeck er igjen albumaktuelle, denne gang med albumet Mr. Finish Line. Første smakebit er av det rolige slaget, med herlig gjestevokal av Antwaun Stanley. Plata utgis den 7. november.

- Espen BrevikCults - «Right Words»

Cults plasserte seg høyt på listen over ymse indie-yndlinger da de slapp plata Cults i 2011. Da skilte de seg ut fra røkla med en leken og barnslig sound. Hvorvidt de har klart å vedlikeholde denne på den kommende plata blir spennende å se, men mye tyder på at de prøver å ta sounden til andre steder med «Right Words».

- Rasmus Kvaal Wardemann


Gengahr - «Carrion»

To år har gått siden London-kvartetten Genghar slapp A Dream Outside til positiv kritikk over hele fjøla. Indie-rock-entusiaster gleder seg derfor over nyhetene om en oppfølger, og første smakebit ut er «Carrion», en svulstig og travel gitardrevet perle. Spesielt er gitarsoloen lenger ut i låta mer enn tilfredsstillende. Sjekk også ut musikkvideoen, vakkert animert av Dan Jacobs.

- Katrine AndresenNAO - «Nostalgia»

If it ain’t broke, don’t fix it. «Nostalgia» skiller seg ikke veldig ut fra NAOs tidligere greier, men er fortsatt utrolig fett. Elektro-R&B funker like godt nå som da den forrige skiva hennes ble sluppet i fjor sommer, og dette er ei låt som burde gå over mang en studentradios eter i høst.

- Karoline Jensen


Svalestup - «Nonchalant»

Unna vei, her kommer mer nordnorsk musikk! Denne gangen ikke sånn Kråkesølv-klone, men mer energisk og løssluppent. Se for deg Hvitmalt Gjerde og Cage the Elephant, bare på nynorsk.

- Rasmus Kvaal WardemannOslo Oscillator - «Nothing to Lose»

Oslo Oscillator er en relativt ukjent gjeng, men med røtter som strekker seg langt tilbake i musikk-Norge, har de et etablert og spennende lydbilde. Gutta fra hovedstaden kom denne uken med sin spotify-debut, «Nothing to Loose». Dette er en god, gammeldags indierock-låt – med bråkete krautgitarer, luftige vokaler og spenstig orgel. Til å handle om å miste troa på troa si, er den overraskende oppløftende og ikke minst skikkelig fengende.

- Emilie Pedersen


dePresno - «Mr. Big»

NB! Ikke låt om å ha stor tiss, derimot en skikkelig banger fra en av Bergens Yngre Store Sønner. Pop-prinsen Bjarte beveger seg inn i EDM-territorium med en beat som ligger i Diplo-territorium og en sexy, sexy hook. Dritcatchy og dansbart.

- Sigurd Torfinnson Rønningen


Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte