Ny musikk på spillelistene - uke 40

 

 

Hajk. Foto: foto.samfundet.no

Denne uka kan man utvilsomt sette av en liten time til å være stolt av den norske musikkscenen. La lyden av fersk shoegaze, pop og hiphop fylle hybelen, samtidig som du abbonerer på Spotify-lista vår og leser hva vi i musikkredaksjonen har å si om låtene under. Listverket geleider deg gjennom A- og B-lista tirsdag 16-17, vi høres! ;)

 

Jouska - «Pills.»

Pills. er ei atmosfærisk elektronikalåt med et slør av mystikk og mørke. På mange måter er det er minimalistisk låt, i form av at den oppleves som noe repetitiv, men på den andre siden er den svært kompleks, med mange forskjellige elementer som blandes sammen. Dette er ei låt å ikke bli klok på, men å la seg fortape i. En god låt!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Nyresvikt - «Trøst»

På sin andre EP Null Framtid, Null Stress lar Nyresvikt oss smake på deilig skandiråkk. Denne sjangeren som beveger seg i området punk, hardcore og hardrock. Med en hard og sliten vokalstil til nordnorske tekster a la Ondt blod og riff som Turboneger. Digg musikk ass.

- Åsmund Høeg

 

drontn - «Du?»

Denne sensuelle soveromsprodusenten synger i rockebandet HJELP, men debuterer som soloartist i en litt mykere retning med denne låta. Låta er et samarbeid med en som kaller seg DJ Frogner. «Du?» er en rolig låt med deilig gitar som ligger godt med drontn’s fløyelsmyke stemme.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Simen Steinklev - «Midlertidig»

Simen Steinklev er en av gutta i hip-hop-kollektivet ladnerA48 som legger inn en god innsats for å plassere Arendal på det norske hip-hop-kartet. Bergen watch out. «Midlertidig» er en sløy låt om å ta livet med ro, for ingenting er for alltid, alt er midlertidig.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Farao - «Marry Me»

Farao har de siste årene seilt i stødig kurs fra en sikker singer-songwriter havn til det bølgende, elektroniske farvannet. Med «Marry Me» innser jeg som lytter at dette var en god reise å begi seg ut på. «Marry Me» er en selvsikker godbit som med sitt lydbilde inviterer oss inn på et retro dansegulv hvor man kan svinge hoftene rolig og la armene sveve. Teksten er inderlig og søkende, med andre ord i kjent Farao-stil. Jeg anbefaler også våre lesere og lyttere å ta en titt på den aerobic-inspirerte musikkvideoen!

- Tiril

 

Hajk - «Dancing Like This»

En av Radio Revolts favoritter fra fjoråret, Hajk, jobber i disse dager med andrealbumet Drama, med «Dancing Like This» som første smakebit ut. Og jaggu meg, de skuffer ikke denne gangen heller! Låta er en lengtende og up-tempo kjærlighetslåt, en sterk perle i poplandskapet. Gleder meg til fortsettelsen!

- Katrine Andresen

 

Misty Coast - «Eleven Months»

For fans av drømmende og støyete shoegaze er Misty Coast sin nyeste singel en deilig affære. Den har i alle fall gått på repeat her i heimen. De beviser at de fortsatt holder nivået etter fjorårets fantastiske debut, og man kan ikke gjøre annet enn å ha høye forventninger til det kommende andrealbumet.

- Katrine Andresen

 

Bene - «Soaked»

New Zealand-baserte Bene lager herlig musikk som beroliger en rastløs sjel, og vekker sovende ben. «Soaked», som er andre single fra jenta fra Wellington, inneholder raust med bass og groove, og en grei dose kjærlighetsfrustrasjon. Perfekt høstmusikk!

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Breakbot - «Devotion (feat. Irfane)»

Det franske discofenomenet Breakbot kverner ut livlig discomusikk i et stødig tempo og med en skyhøy kvalitet. Med Irfane på laget får «Devotion» en selvsagt plass i spillelista.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Lala Lala - «I Get Cut»

Det må da være lov å være litt lei seg av og til! Det mener hvertfall Chicago-baserte Lala Lala. «I Get Cut» er ei katarsisk låt om å værra avhengig av andre, selv om det kanskje ikke er så kult. Låta er en del av albumet The Lamb som er gitt ut på amerikanske Hardly Art Records.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Badbadnotgood - «Tried (feat. Little Dragon)»

Jazzkvartetten Badbadnotgood er jaggu en allsidig gjeng. Etter å ha jobba med blant andre Ghostface Killah fra Wu-Tang og Samuel Herring fra Future Islands står nå svenske Little Dragon for tur. Også denne gangen høres det helt knall ut, om enn litt mindre energisk enn ellers. Denne låta passer like godt i senga :) som i senga ;) (hvis du liker det sånn da (#dontjudgechallenge)), så her er det bare å koble til høyttalerene.

- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Puma Blue - «Midnight blue»

Se for deg King Krule, pluss en repsils og en sinnemestringstime, da får du London-baserte Puma Blue. Vi snakker jazzy, “lo-fi” kvasikunstnerisk indiemusikk. Vi snakker balsam for sjela. Mer høst enn dette blir det ikke.

- Rasmus Kvaal Wardemann

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte