Ny musikk på spillelistene - Uke 41

Boy Pablo. Foto: foto.samfundet.no

 

Gode tider for oss musikkelskere, ta bare en titt på ukas spillelisteoppdatering. Hiphop fra Trondheim, rock fra hovedstaden, indiepop fra det glade sørland, og Radio Revolt-musen Sandra Kolstad er tilbake i headsettet. Bingo! Les hva vi i redaksjonen har å si om disse låtene og mange fler under. Musikken finner du som vanlig spotify-lista vår, du hører den på din DAB- eller nettradio og Listverket prater seg gjennom låtene tirsdag 16-17.

 

Unge Sovende - «Han Sovnet»

Fra hovedstaden har gutta i Unge Sovende kommet med debutlåt. Over en dyp og klirrende beat leverer de en historie om en uke i verdens kjedeligste manns liv. Det er enkelt, det er godt, og låta passer perfekt til å dempe stresset før neste uke på en rolig søndag.

- Sander Engen

 

Kompass - «Tar deg igjen»

Kompass er en Oslo-trio som holder sin stolthet i det å lage catchy og høy-tempo rock på norsk. Med en band-sound dratt ut fra sent åtti-/tidlig nittitall og en vokal ikke helt ulik Prepple er det ikke vanskelig å se inspirasjonen fra DumDum Boys og resten av de fire store. Dette er rocka rock for de som liker rock som er rockete, og kanskje ikke så mye mer enn det? God kok er det i hvert fall.

- Emil W. Hildebrand

 

Boy Pablo - «Feeling Lonely»
Gullgutta fra det glade vestland har sluppet debutplate. Gruppa som tidligere har blitt sammenlignet med Mac Demarco har tatt et steg bort fra sløv indie og inn i en mer energisk verden. Likevel har de klart å holde på hjertesmerten og melankolien. Fiffig og fin miks av gode og vonde følelser i en pen innpakning.
- Rasmus Kvaal Wardemann

 

Sandra Kolstad - «Halflife»

Sandra Kolstad er tilbake og gir oss nok en gang upåklagelig og velprodusert pop. «Halflife» er i kjent Kolstad-stil i et kaldt lydbilde, omkranset av elektroniske rariteter som gir låta et futuristisk uttrykk, samtidig som den gir et nikk til tidligere synthepoker. Dette er den første singelen som har blitt sluppet fra det kommende albumet Burning Love. Det er med andre ord bare å glede seg til fortsettelsen!

- Tiril Hognestad

 

Pond - «Sixteen Days»

Hæ? En Pond-låt under 3 minutter? Ingen grunn til bekymring, de greier å stappe inn imponerende mengder synth, råkk og psykedelia på den korte tiden. For hele opplevelsen, klikk deg inn på videoen og nyt galskapen.

- Katrine Andresen

SKAAR - «MIO»

Musikkmagasinet NME har allerede trukket dem fram som et band for fans av Radiohead, så her gjelder det å følge med! Bergenske SKAAR gjør seg klare for albumslipp i februar, med låta «MIO». Hva eller hvem MIO er er vel opp til hver enkelt å tolke, men fett låter det!

- Katrine Andresen

 

Fejl & Daler (feat. Graa Skyy & Jünger) - «Fri»

Det er sjelfullt, det er hodenikkende og det er deilig hiphop. Det er gavepakken trønderne Fejl & Daler og Jünger, samt Graa Sky fra hovedstaden serverer oss denne uken. Der Fejl & Daler (hiphop-outfit drevet av rapper Kjartan Gaulfossen) bidrar med energi og intensitet over Jüngers herlige beat, er stemmen og flowen til Graa Sky som en varm klem i et hustrig høstvær. Stream, kjøp eller stjæl denna singelen!

- Martin Ørbeck

 

Tuba Tuba - «Isaac Newton»

Tuba Tuba legger opp etter 10 år med konfetti og dansbar synth-rock til folket. Deres nest siste konsert noensinne spilte de på Samfundet i august, og det hele ble avsluttet i Oslo 6. oktober. Heldigvis har Tuba Tuba bestemt seg for å gi oss en siste gave før de slutter, nemlig låta «Isaac Newton». Selv om bandet har spilt den live siden 2015 får vi nå altså gleden av å få den i singelformat. Fare well Tuba Tuba!

- Emil W. Hildebrand

 

Yellow Days - «How Can I Love You»

Litt molefonken? Det er sjelfull jazz møter King Krule og Mac DeMarco idet Yellow Days følger opp sin forrige singel «The Way Things Change» med sin nyeste release «How Can I Love You».

- Emil W. Hildebrand

 

Jessie Ware - «Overtime»

Jessie Ware beveger seg vekk fra en ballade-full, og noe forutsigbar, fortid og inn på dansegulvet med hennes nye låt. Med Wares glamorøse stemme over tunge basslinjer produsert av britiske Bicep har de laget en sensuell klubbhit som jeg skal danse til i høst. Ja til mer av dette!

- Andrea Hepsø

 

Anderson .Paak - «Tints (feat. Kendrick Lamar)»

Anderson. Paak og Kendrick Lamar leverer sommerlåta 2018, bare i oktober. Men det er faktisk akkurat det som trengs nå som kulda melder seg i Trondheim. Med denne låta er vi kanskje ett steg nærmere den kommende plata Oxnard, som hittil ikke har en utgivelsesdato.

- Katrine Andresen

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte