Ny musikk på spillelistene - Uke 42

 

 

Denne uka har vi tredd nisselua godt nedi panna, og holder oss stort sett til nasjonale godbiter når vi oppdaterer våre spillelister. For som den erfarne musikkentusiast vet skal du ikke lenger enn rett utfor dørstokken før du finner rock, pop, indie og jazz helt i toppsjiktet. Som vanlig har vi i musikkredaksjonen i Radio Revolt håndplukket et knippe låter, og skrevet noen velvalgte ord om dem under. Hør på Listverket tirsdag 16-17 for en sirlig gjennomgang av musikken, og abonner på spotify-lista vår, så er du litt frampå.

 

Møblos - «Step Away»

Gutta i Møblos har besteget et ekstra trappetrinn opp i hardhetens tempel med sin nye singel «Step Away». De er kjent for å være sterkt inspirert av 70-tallsrock og råskapen som følger med, og her har de virkelig prestert å trøkke til i riktig stil. Her får du både skriking, vræling og gauling fra hele besetningen, samt et knippe kriminelt catchy riff.

- Ravn Næss

 

Inga - «Got Me»

Det kommer skamløst mye bra musikk fra Trondheim for tiden, men høstens popdronning i denna byen ser ut til å være Inga. «Got Me» setter seg farlig hardt allerede etter første gjennomlytting, slik en banger som denne bør gjøre.

- Even Steine

Foto: foto.samfundet.no

 

Lil Halima - «Bother (feat. Safario)»

De to 19-åringene Lil Halima og Safario har teamet opp med hverandre på denne låta fra Lil Halimas nye EP love songs for bad lovers.  Låta er fin miks av hip-hop, neo-soul og elektronika som handler om å gi slipp. Ekte saker.

- Gunnar Sökjer

 

Hubbabubbaklubb - «Tomme Lommer»

Gutta bak den skamløst gode singelen «Mopedbart» er tilbake med albumet Drømmen drømmerne drømmer. De fortsetter med å lage fengende house-rytmer med grisete basslinjer. Jeg liker.

- Gunnar Sökjer

 

 

Radiojörn - «Hondre og Helvede»

Låta handler om å kjøre jævlig fort på en vei for å komme hjem. Tenk deg E6 bare i Flekkefjord og i steden for akustisk gitar så har du elektrisk chugging og i steden for Bjarne Brøndbo har du en motorsag av en sørlending. Dette er groovie og til en viss grad litt doom også, men det ække akkurat metall. Radiojörn har uansett en knakende bra stemme og strøm i gitaren.

- Åsmund Høeg

 

KØBER - «Tvangstrøye»

KØBER er ute med EP-en Tvangstrøye og byr på følsom hip hop gjennom låta med samme navn. Den Trondheims-baserte artistens nye EP består av fire ærlige sanger. «Tvangstrøye» viser til en frustrerende hjelpeløshet og store ønsker om å skape endring. Jeg får skikkelig lyst til å dra på slam poetry battle med KØBER som deltaker etter å ha hørt denne.

- Lisa Bye

(KØBER er tidligere medlem av FEBER i Radio Revolt. )

 

Amgala Temple - «Avenue Amgala»

Amund Maarud, Gard Nilssen (Bushman’s Revenge) og Lars Horntvedt (Jaga Jazzist) går sammen og lager groovy, psykedelisk ungdomsjazz. Ser ut som Jaga, lukter som Motorpsycho, smaker som Steamdome.

- Torstein Bakke

 

Free Nationals - «Beauty & Essex (Feat. Daniel Caesar & Unknown Mortal Orchestra)»

Bandet, som er kjent som Anderson .Paak sitt band, har sluppet en singel med ingen andre enn oppadkommende Daniel Caesar og legenden Unknown Mortal Orchestra, og resultatet er akkurat det du hadde forventet.

- Gunnar Sökjer

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte