Ny musikk på spillelistene - Uke 44

Pom Poko. Foto: foto.samfundet.no

Ny mandag betyr ny musikk på Radio Revolt, og denne uka får du fem nye norske + fire artister fra verden forøvrig. Listverket prater om musikken på radio tirsdag klokka 16, og under har vi i redaksjonen skrevet et par ord om låtene. Er du lur, så abonnerer du allerede på spotify-lista vår.

 

Pom Poko - «My Blood»

Pom Pokos nyeste singel «My Blood» er en rocka låt full av energi. Pom Pokos sedvanlige lekne forhold til struktur og lydbildet er tilstede i nevnte låt, og fungerer stadig like bra. Det som skiller låta fra de tidligere utgivelsene til Pom Poko er at de på «My Blood» har skrudd opp energien enda ett nivå, og fremstår som et fremtidig konsertklimaks.

- Markus Lynum

 

MAIH - «Habits»

21 år gamle MAIH fra Bergen imponerer stort med sin debutsingel «Habits». Stor pop-melankoli som fort bringer tankene til Emilie Nicholas første skive, på en utelukkende positiv måte. Det perfekte soundtracket til årets første snøfall, og et lovende startskudd for det som kan bli en spennende karriere.

- Even Steine

 

Niilas - «Disaster (feat. Amalie Holt Kleive)»

Vibberfangernes hemmelige våpen Niilas har sluppet sin andre EP for karrieren sin med seks relativt ulike låter som alle befinner seg i et elektronsisk miljø. På «Disaster» har han tatt med seg Amalie Holt Kleive som står for den eneste ikke-samplede vokalen på EP-en. Resultatet er en hit.

- Gunnar Sökjer

 

Isak Shorty - «Blomst»

Det er kanskje litt tidlig å mimre tilbake til sommeren, men ålesunderen Isak Shorty legger opp til lengsel etter grønt gress og lyse kvelder. Those were the days. Sammen med medsunnmøring Andrea Haugland serverer Isak en rett fram deilig låt, reseptfri antidepressiva i høstmørket. «Blomst» blir etter alt å dømme å høre på Calling, når Isak Shorty besøker Trondheim til neste år.

- Even Steine

 

Westerman - «Albatross»

Uskyldig vokal matches med behagelige rytmer og myke synther, og skaper tre minutter med god musikk. Gjennom hele sangen, fylles det på med små nye detaljer som ligger i bakgrunnen. Westerman er en relativt fersk artist og slipper en EP når som helst i følge han selv. Stay tuned.

- Gunnar Sökjer

 

 

Robyn - «Because It’s In The Music»

Med gode mengder hype og forventninger til Robyns nye album hadde jeg mine penger på at det kom til å være underveldende. Der tok jeg helt feil. Det er fortsatt dansbart. Det er fortsatt Robyn. Men noe er annerledes. Det virker som at hun i større grad har sluppet seg løs, og det er «Beacuse It’s In The Music» et fint eksempel på.

- Gunnar Sökjer

 

Mick Jenkins - «U turn»

Mick Jenkins fra Chicago er ute med ny plate Pieces of a Man, og den er av den solide sorten. Hvis jazzete hip-hop er greia di, burde dette definitvt sjekkes ut. «U turn» er en kort men effektiv låt med en lystig, luggende beat.

- Gunnar Sökjer

 

Mr Twin Sister - «Taste in Movies»

Amerikanske Mr Twin Sister har siden sin debut i 2010 blitt både rarere og bedre, og deres nyeste album Salt er intet unntak. «Taste in Movies» er et av høydepunktene fra albumet, og havner på et herlig sted sted mellom jazz og downtempo.

- Gunnar Sökjer

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte