Ny musikk på spillelistene - Uke 45

Emir - Foto: foto.samfundet.no

 

Ukas nyheter på musikkfronten seiler gjennom lugne farvann, med elektronika fra trondheimsduoen TÜ og fantastiske Jouska, hiphop fra lokale Gerald Ofori, Emir og Unge Ferrari, og en dose krautrock fra nylenda i seilene. Vi i Radio Revolts utrettelige musikkredaksjon har skrevet litt om låtene under, og så får du høre på Listverket tirsdag kl 16 som spiller spillelista i deilig DAB-stereo. Følg oss også på spotify for norges sannsynligvis beste ukentlig oppdaterte spilleliste. Ihvertfall hvis du liker undergrunnen, kred og kulturell kapital. Eller hvis du bare er interessert.

 

TÜ - «Underwater»

Det trondheimsbaserte elektroprosjektet til Erle Mylius og Oddbjørn Sponås slipper denne uka singelen «Underwater». Med en forførende perkusjon på toppen av en eventyrlig stemning tas produksjonen til nye høyder med Mylius’ sterke vokal. Dette gjør låta til et stødig bidrag til scandi noir-sjangeren.

- Andrea Hepsø

 

Gerald Ofori - «Ethanol»

17 år gamle Gerald Ofori fra Trondheim rapper om alkohol på sin nyeste mixtape, og selv om jeg aner at ulovlige omstendigheter ligger bak låta, så lar jeg det sakte passere. For det er en fet låt som avslutter hans nyeste mixtape Diablo. Beaten er drivende og svevende, og Gerald rapper komfortabelt og bruker stemmen sin på en måte som flettes fint med beaten. “I hope I don’t lose myself in the ethanol” synger han, og vi får for guds skyld håpe at ikke sinnabrusen tar knekken på han, vi vil gjerne ha mer musikk.

- Martin Ørbeck

 

Emir - «Du Vet - Yeahx3»

Bare få uker etter slippet av fantastiske Døden lever lengst er den ene halvdelen av Sushi x Kobe tilbake, med solodebuten Mer av deg. Coucheron-samarbeidet «Du Vet - Yeahx3» er avslutningssporet, og står i sterk kontrast til den beinharde eksperimentelle stilen på Døden lever lengst. Nå leverer allsidige Emir (aka Onge Sushi Mane) deilig og latterlig fengende pop-rap, og han mestrer de to motpolene like godt. Som de sier, get you a man who can do both.

- Edel Malene Farstad

 

Nylenda - «Fires Light»

Et av årets mest spennende band for oss som holder et øye med norsk neo-psykedelia er siddisene i Nylenda. Siste singel «Fires Light» er en seks minutter lang tur ut i drømmeverden, med en new-wave-esque synthbass som rakettmotor, og 70-talls gitartema på tanken.

- Even Steine

 

Jouska - «Glitter Chaser»

Kjæresteparet, og den norske elektroduoen, Jouska sin singel «Glitter Chaser» er en lett og leken låt. Tidligere har de fått oppmerksomhet for sin kreative bruk av samples i musikken sin, som for eksempel fra youtube-videoer og lyder fra naturen. Denne gangen kombineres lystig elektropop sammen med et litt dystert budskap om konflikt. Vakker vokal og fengende rytme er noe av det som møter oss i duoens verk.

- Lisa Bye

 

Unge Ferrari - «Balkong»

Det er ikke spart på en drit på den nye låta til Hamars største superstjerne, Unge Ferrari (Anders Baasmo step aside). Med et vakkert pianoparti og en melodramatisk tekst om å fortape seg i sine følelser og ikke elske seg selv, kunne en nesten trodd at det er a’ Adele som har kledd seg ut som en norsk mann med tatoveringer og stelt seg bak mikken på denne balladen. Det er enkelt å mislike så storslagne, nærmest pompøse låter, men dette er ingenting annet enn vanvittig vakkert. Hør, nyt og grin om du vil, det er lov.

- Martin Ørbeck

 

Theophilus London - «Only You (feat. Tame Impala)»

Steve Monites klassiker fra 1984 er tolket på nytt av ingen ringere enn Theo Impala (Theophilus London og Kevin Parkers nye prosjekt). Selv om versjonen fra 1984 fortsatt gjør seg godt i 2018, er coverversjonen et friskt pust og burde spilles på samtlige dansegulv den neste tida. For å komme i riktig mood, anbefales det å sjekke ut musikkvideoen under.

- Katrine Andresen

 

Thundercat - «King Of The Hill (feat. BadBadNotGood, Flying Lotus)»

Thundercat, de fire guttene i BadBadNotGood og Flying Lotus har samla krefter for å gi et bra stykke funk til folket. Det har vært mange dream-team-singler dette året, men denne tar nok kaka. Singelen er fra det kommende albumet Brainfeeder som er ute 16. november

- Gunnar Hannibal

 

Ty Segall - «Archangel Thunderbird»

Ty Segall er en slags frontfigur i Californias garasje-scene, men med en musikalsk portefølje som strekker seg fra Strokes-esque via punken og lander i Nirvana-land et sted er det ikke helt rettferdig å binde ham til én sjanger. California-artistens siste prosjekt derimot er tro til garasje-estetikken, og høres ut som om det er blitt kjørt gjennom et sett med sprengte høyttalere før utgivelse. Albumet Fudge Sandwich består av covere av en rekke eldre artister, for eksempel denne låta – opprinnelig av tyske Amon Düül II fra 1970.

- Emil W. Hildebrand

 

Curren$y - «The Blow (feat. Freddie Gibbs og The Alchemist)»

Hip hop-albumet Fetti ble sluppet på selve halloween, og byr på flere knaskete godsaker. Det er et samarbeidsalbum mellom Curren$y, Freddie Gibbs og The Alchemist. Det ble annonsert å skulle komme allerede i 2017, men ble (åpenbart) ikke publisert før nå. «The Blow» er en eventyrlig låt som er verdt å gi et lytt.

- Lisa Bye

 

Deerhunter - «Death in Midsummer»

Rutinerte Deerhunter er snart ute med albumet Why Hasn't Everything Already Disappeared?, og er i den anledning ute med ny singel der vi får en smakebit av neste steg videre. Uansett steg, er det sikkert at det blir psykedelisk, og det gleder meg.

- Gunnar Hannibal

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte