Ny musikk på spillelistene - Uke 46

Pelicat - Foto: foto.samfundet.no

 

Året nærmer seg slutten, ihvertfall for oss i Radio Revolt som ligger på latsida fra mid-november til februar. Musikknorge tar allikevel ikke pause, så musikkredaksjonen har sett seg pent nødt til å plukke ut 10 nye låter til våre spillelister. Les litt om låtene under, hør på Listverket tirsdag kl 16 for løs prat om lista på lufta, og følg oss på spotify.

 

LØV - «Superhuman»

Øystein Skar og Marte Eberson fra det tidligere Highasakite har nå slått seg sammen med Idol-vinner i 2012 Martin Halla og dannet bandet LØV. Bandet har nå sluppet to singler med Halla på vokal. «Superhuman» har en annen vibe enn det nå oppsplitetde Highasakite, men er en stemningsfull og fengende poplåt.

- Lisa Bye

 

Pelicat - «Sorry, No»

Med deres fantastiske opptreden på HEIM-festivalen friskt i minne, gledes det stort over ny singel fra Oslobandet! «Sorry, No» er en snerten og leken låt som kommer til å gå på repeat her i heimen. Refrenget er et lite mesterverk i seg selv. Pelicat er virkelig på rett spor om dagen!

- Katrine Andresen

 

22 - «Chroma Key»

Trondheimsbandet 22 slipper skive seinere i november, «Chroma Key» er siste smakebit. Progrock a la 2018 med fokus på vriene gitarriff og et hakket softere, men mer teknisk uttrykk enn bandets forrige album.

- Even Steine

Yellow Days - «What’s It All For»

Britiske Yellow Days fortsetter utviklinga mot et mer funky og jazzete lydbilde med singelen «What’s It All For». Låta setter i gang med rask basslinje, og holder det gående i 4 overbevisende minutter. Med to råsterke singler bak seg, er det duket for et solid andre-album fra Yellow Days.

- Gunnar Hannibal

 

Nancy - «Teenage Fantasy»

Skjærende synther og støy blandet med lystige pop-melodier danner grunnlaget for låta «Teenage Fantasy» fra ny-av-året-artist Nancy. Låta er hentet fra den nyslupne debutskiva Mysterious Visions, som er som en samling støyete og fordreide indie-godlåter. «Teenage Fantasy» er forøvrig en av de mer tilgjengelige sporene på skiva, så de som er ute etter mer noise anbefales å sjekke ut resten også.

- Emil W. Hildebrand

 

Iv4 - «call me up»

Diskolys og dansesko er nøkkelord når unge Iv4s pop-funk fra Sør-Afrika spilles. Med en toppliste-vennlig sound og 600 månedlige avspillinger er dette et band hvor man med rette kan claime “hørte på før det ble kjent” – vær så god hipsterheads.

- Emil W. Hildebrand

 

HOMESHAKE - «Like Mariah»

«Like Mariah» er alt du vil ha i en låt fra HOMESHAKE. Snerten bass, drømmeaktig synth og en vokal som ikke uttrykker en eneste bekymring. På kalde novemberdager er dette en låt som får deg til å lengte etter mildere tider, svale kvelder og da din eneste bekymring var at du hadde vært våken litt for lenge kvelden før din første vakt på sommerjobben.

-Tiril Hognestad

 

Blushing - «Sunshine»

Blushing er prosjektet til to unge Austin-baserte ektepar som sammen lager en merge av dreampop og shoegaze. God miks av My Bloody Valentine og Slowdive med både fuzz og drømmevokal som man kan flyte vekk i. Album ute på nyåret.

- Emil W. Hildebrand

 

Sunflower Bean - «Come For Me»

Indie-trio rett fra the Big Apple som lager ren og upbeat poprock med en liten rå edge på det hele.

- Emil W. Hildebrand

 

Tourist - «Someone Else»

Britiske Tourist leker i ambient landskap mellom indie og elektronika med sin nye singel. «Someone Else» er en låt gjennomsyret av mystikk og detaljer som tar seg tid til å synliggjøre alle lyder, selv uten vokal. I beroligende og håpefull drakt leverer Tourist et pust i bakken med et vakkert stykke bakgrunnsmusikk, som ikke krever forgrunn.

- Nora Sæter

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte