Kamelen + FEBER = Sant


Foto: foto.samfundet.no


Kamelen gjestet FEBER og snakket om cover art, norske fengsler, og for å spytte bars!


Kamelen kommer hoppende inn i studio med sin faste hypeman Adrian etter et besøk i Tyholttårnet for å teste Egons indrefilet. Gode og mette begynte de å fortelle om sin inngang i rapverdnen. Sammen var de tidligere med i Rap street boys, tidens beste boyband.


Men de prioriterte forskjellig, og etter hvert ville Kamelen utforske mulighetene for en solokarriere. Det var da han lagde «Si Ingenting», men Adrian hadde fortsatt en finger med i spillet.


- Han lå på sofaen og jeg sa at han kanskje fikk legge en adlib liksom, sa Kamelen.


- Ey, det var jeg som ghostwritet hooket! Jeg bare sier det..., skyter Adrian inn.


- Ja, men du kunne ikke rappe det, det måtte jeg gjøre!


Samtidig som monsterhitten «Si Ingenting» ble sluppet var Kamelen på rømmen fra politiet. Dette gjorde det vanskelig å spille konserter, man han måtte smi når jernet var varmt. Han valgte å gjøre uannonserte konserter, for å så kort forsvinne ut backstage før politiet kom.

- Det er kjipt å bare kunne spille én låt, når du har lyst til å spille flere. Jeg kunne bare spille en låt, og så måtte jeg stikke, sant? Mange av gangene vi spilte kom politiet rett etter at vi hadde stukket, men du vet: Du må alltid være to steg foran de andre. Jeg kunne spilt sjakk.


Men Kamelen begynte også å bli lei av å være på rømmen.


- Det var slitsomt, for jeg gjemte ikke meg. Jeg var ute og drakk hele tiden og festet. Det var mange kleine opplevelser hvor jeg bare begynte å løpe fra et utested fordi jeg møtte blikket til en dame eller noe.


Til slutt ble også Kamelen hentet inn, og etter en konsert i Bergen sentrum, ble han arrestert. Han rakk heldigvis å spille inn mye av albumet sitt før han ble tatt, og får også fortsette å jobbe i fengsel. Jeg nevner at jeg har sett dokumentarer om norske fengsler med studio, og spør om han hadde tilgang til det.


- Det er Halden fengsel! De har veldig bra studio. Men vi hadde et musikkrom, så vi kjøpte noen mikrofoner, også tok venner med seg laptop da de var på besøk, også lagde vi noen bangers.


Bangers ble det, og i dag er albumet hans Ambivalent ute overalt. I tillegg hevder Kamelen å ha masse ny musikk rundt hjørnet, men når jeg spør om detaljene får jeg det eneste svaret jeg kunne fått.


- Si ingenting mann.


Sjekk ut sendingen under for å høre resten av intervjuet og for å høre Kamelens bars live i studio.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte