To hender i været for en av høstens beste filmer

Foto: Norsk Filmdistribusjon

 

Etter en relativt svak filmsommer begynner endelig noen av indie-favorittene fra USA å komme til Norge. Hell or High Water er en av disse, og kan ikke anbefales varmt nok. Fyttikatta så bra den er!

Hell or High Water Handler om et brødrepar spilt av Chris Pine og Ben Foster, som av personlige årsaker raner banker i Texas, etterfulgt av to Texas Rangers spilt av Jeff Bridges og Gil Birmingham. Jeg har ikke lyst til å avsløre for mye av plottet, men handlingen virker skikkelig gjennomtenkt, noe som kommer fram i et ufattelig godt manus. Det er godt å se en film som tar seg tid til til å utvikle karakterene grundig, slik at man faktisk bryr seg om dem.

Mye av det som gjør karakterene så gode som de er, er skuespillerprestasjonene som virkelig blåser liv i manuset. Chris Pine gjør kanskje sin beste rolle noensinne, superstjernen forsvinner og du ser kun karakteren, Toby Howard. Ben Foster sin rolle som Tanner Howard er noe av det beste jeg har sett på lenge, her merkes den umiskjennelige lukten av en Oscar-nominasjon. Jeff Bridges spiller en Texas Ranger som begynner å bli too old for this shit, men med én siste sak han må løse før han gir seg, og som de andre i filmen passer han perfekt for rollen sin.

David Mackenzie har fenomenal regi i denne filmen, og har satt sammen en film som fungerer så til de grader. Kameraarbeidet er fantastisk, hvor kameraet får hvile på hvert sted en liten stund, og ikke har noe hastverk med å komme seg fra scene til scene. Alt knyttes sammen veldig fint fram til en avslutning som virkelig treffer.

Hell or High Water er kanskje ikke for enhver smak. Er du veldig glad i film kommer du nok til å storkose deg i kinosalen og elske filmen, mens den for andre kan bli noe langdryg, særlig dersom du liker at det skjer ting hele tiden. Hvis dette høres ut som noe for deg, løp til nærmeste kinosal og få med deg denne filmperlen, den er garantert verdt det.

 

Hør denne anmeldelsen og mer filmprat i siste sending av Filmofil her

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte