- Har dere en Lana Del Rey-instrumental jeg kan synge over?


foto: foto.samfundet.no, fra Pen Gutts konsert på Knaus 5. oktober

Pen Gutt synger, rapper og gjør som han vil i studioet til FEBER.

Én låt ut i fredagens FEBER-sending kommer Pen Gutt med entourage snublende inn i studio, og vi fikk æren av deres selskap den første halvdelen av sendinga. Det ble fort tydelig at det var en energisk bunt som hadde tatt turen, selv om de var på slutten av en lang "turné":

- Er med mine venner på tour! Eller det føles som en tour, det er jo siste stopp, det er jo ikke noe... Var ett stopp før!

Etter å ha fått spilt en medbrakt låt av Kevin Gates og uttrykt sitt store kjærlighetsforhold til den låta, spurte vi Pen Gutt hvordan det var å få oppmerksomhet av selveste Anthony Fantano, en amerikansk musikkanmelder på youtube med over 1,6 millioner følgere og en enorm innflytelse og makt over musikkarenaen på internett: 

- Det var jævla rart ass, jeg visste det ikke, bare våkna opp til heftig masse meldinger fra venner som hadde sett videoen og var sånn "Bro!", "Hvafaen!", "Du er her!", "Hva skjer!"

Låta han fikk denne oppmerksomheten for var hans nyeste singel "Independent", en låt hvor han fremfor alt trekker frem hvor viktig det er for han å være independent. Etter at vi spurte han om det, ble vi servert et par særdeles underholdende og ektefølte minutter med monolog fra rapperen om hvor mye han avskyr det å signere en platekontrakt hos et stort selskap, spesielt som ung artist. Vi spurte han hva han hadde valgt om han måtte velge mellom å leve evig i helvete som Satans slave eller å signere for et stort plateselskap: 

- Det er jo samma greia, er det ikke det? 

Mot slutten av intervjuet skulle energinivået skrus opp til det maksimale da vi endelig skulle få høre litt rapping, og vi ble servert rå flowing over beaten til "Bird on a wire" av Action Bronson og Riff Raff, med uhyre mange quotables og punchlines.

Som en fantastisk bonus var Pen Gutt også hypp på å vise en annen side av seg selv, og begir seg etter rappinga ut på synging over instrumentalen til "Summertime Sadness" av Lana Del Rey, som vi i FEBER hadde greid å fiske opp for anledningen. Hva som skjedde så var absolutt kaotisk og vakkert. 

Hør selv på sendingen under (intervju fra 07:25, rapping/synging fra 32:30).

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte