Album og (EP-er) ute nå du burde sjekke ut

Ja
Foto: Marie Sutter

Alkohol er dyrt, men musikk er stort sett ganske billig. Bra med det på en fredagskveld. Men er det egentlig en bra sak at musikken er billig? Vanskelig sak. Uansett, sjekk ut disse greiene her.

Red Moon - Phase I:XI EP [Art Pop]

Det er kommet nok et tilskudd til den norske art popen, og det er av typen som gjør inntrykk. Den 26-årige sangeren skriver låter inspirert av en omreisende barndom, noe man kan høre igjen i denne EP-en. Det er eventyrisk, mystisk og oppløftende, men en liten dash av gåsehudfaktor her og der. Vokalen er upåklagelig og produksjonen dramatisk og episk, uten å tråkke i klisjéene. I ryggen sin har hun produsenter som blant andre har vært med å produsere Aurora og Sigrid. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Future Islands - As Long As You Are [Synthpop]

Solide Future Islands er ute med sitt sjette album, og de holder seg fortsatt til synthpopen. De har nå vært innenfor noenlunde samme musikalske territorium i 12 år, men det har fortsatt ikke blitt slitent -  det er nesten merkelig. Bra pop er vel til slutt bare bra pop. Ellers er jo vokalen til Sam Herring (som forøvrig også går under rappe-aliaset Hemlock Ernst) så forbanna ikonisk at alt de lager er en klisje og nyskapende på en og samme tid.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Croation Amor, Scandinavian Star - Two Autumns EP [Elektronika]

Danske Croatian Amor har slått seg i lag med sin landsmann Scandinavian Star for å slippe EP-en Two Autums på plateselskapet Posh Isolation. De er begge medlemmer av en synthpop gruppe ved navnet Lust For Youth. Lydbildet de har sammen skiller seg ganske tydelig ut fra det av Lust For Youth. Two Autumns baserer seg på tung, men dempet perkusjon, samples og langdratte, flytende teksturer. Av og til leverer de dansbare rytmer og tydelige melodier, men stort sett må man lete litt i grøten for å finne noe enkelt å flytte seg til. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Universet - Ny Tromme [Spoken Word]

Universet er et samarbeid mellom forfatter, poet og musiker, Bård Torgersen, og musiker og produsent, Kenneth Ishak, og produktet er et gjennomført og følelsesladet kombinasjon av spoken word og akrobatisk, autentisk bakgrunn. Bård Torgersen tar for seg intime og store temaer med en flytende historiefortelling som beveger seg sømløst mellom visdomsord, vittige kommentarer og anekdotiske scener. Musikken kan lettest beskrives som et soundtrack til ordene til Bård Torgersen ytrer, og bryr seg fint lite om sjangerbetegnelser, men gir fortsatt inntrykk av at alt henger sammen, på magisk vis. 

-  Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte