Ferske album og EP'er du bør sjekke ut nå

Annie - Foto: Hilde Gunn
Annie - Foto: Hilde Gunn

Fredag kan være så mangt. En ting er sikkert - det er ikke knulletorsdag. Vi anbefaler lovens lange arm å skjerpe seg og heller fokusere på ukas faktiske høydepunkt: New Music Friday. Her får du denne ukens anbefalte utgivelser fra musikkredaksjonen.

 

Valkyrien Allstars - slutte og byne [Folk]

Den rutinerte kvartetten Valkyrien Allstars er ute med albumet slutte og byne etter fire år siden prøv å si noe til meg nå. De fortsetter i stort sett kjent favør, men med et tilskudd av mer fordøyelig pop. De fortsetter ned veien norsk folkemusikk, med levende og engasjerende melodier, som tar i med litt gåsehud av og til. Hvis du er i tvil, kan du ta det fra frontfigur Tuva Syvertsen selv - “Ingen av sangen er dårlige”.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Annie - Dark Hearts [Electropop]

Anne Lilia Berge Strand er litt fra Trondheim, litt fra Kristiansand og litt fra Bergen. Under artistnavnet Annie hun debuterte i 1999 med klubb-hitten “The Greatest Hit», produsert av nu-disco helgenen fra Tromsø, Erot. Kanskje mest kjent er hun for elektropop-plata «Anniemal» fra 2004 der hun samarbeidet med bl.a. Röyksopp. I dag kom hennes første plate på 11 år: «Dark Hearts». Dark Hearts er en samling av låter innenfor sjangrene elektropop, synthpop, og en god dose eterisk dream pop med deilig gitarklimpring med masse reverb.

- Sondre Østgård

 

Dorian Electra - My Agenda [Electropop]

My Agenda tar opp tråden fra de tidligere prosjektene til pc-musiker og internettfanatiker Dorian Electra. På skiva kombinerer hen overdådige, synth lyduttrykk med innslag av baby-metal, dubstep og house. Tematikken er kjønnsnormbryting og frigjørende.  Albumet oppfører seg ikke alltid på sitt fineste, men kan i hvert fall gi en interessant (og urovekkende) lytteropplevelse. På skiva opptrer blant annet andre artister som Rebecca Black, The Garden, Pussy Riot og Village people (Gutta bak Y.M.C.A).

- Andreas Jensen

 

Benny The Butcher - Burden of Proof [Hiphop]

Benny The Butcher er av mange ansett som det flinkeste medlemmet i Griselda Records - en av de mest produktive og kritikerroste rapgruppene de siste årene. Etter at hele gjengen i Griselda har sluppet album på tur de siste månedene, er endelig oppfølgeren til Bennys debut-album Tana Talk 3 klar. Her går New York-rapperen bort fra den tunge og skitne stilen Griselda er best kjent for, og med produsenten Hit-Boy bak spakene får vi heller et album som minner om en kombinasjon av Cam’ron i 2004 og Rick Ross i 2010. Den majestetiske og rene stilen kler slakteren Benny overraskende godt. 

 - Simon Storvig Winther

 

Kappekoff - Turning Points [House]

Etter en rekke singler, hvorav nesten samtlige har blitt listet av oss, er Kappekoff ute med albumet Turning Points. Kappekoff levererer en rent produsert og dansbar plate, og fungerer som sentrum for andre store, norske navn.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte