Album og (EP) ute nå du bør sjekke ut

L.U:N.A
L.U:N.A - foto: nisju/petroleum

Det er skumle tider i Trondheim. Mørket tar stadig over tidligere for lyset, covid-19 gjør byen til et minefelt og halloween står på dør. Da er det godt fredager eksisterer. I dag tilbys det noen utgivelser som kan brukes til å synke dypere ned i mørket, og andre som kan tilby en hjelpende hånd ut av det, alt ettersom hvilken holdning man har til den slags. 

L.U:N.A - Mon anomi [Pop/R&B]

En lenge etterlengtet debut-EP! L.U:N.A fra Bergen har de tre siste årene gjort seg svært positivt bemerket i hip hop-Norge, men med Mon Anomi viser hun flere sider. Hun viser en sterk tilknytning til sin familie og franske røtter, som delvis har samarbeidet med henne på flere av låtene. L.U:N.A er ikke lenger så lett og lystig som vi husker henne. Et gjennomgående tema i EP-en er de dype daler man kan oppleve i livet, hvor hun åpenhjertig forteller om egne erfaringer. En mørk og godt produsert debut. 

- Lisa Bye

 

Marbles - Marbles [Bedroom pop]

Den oslobaserte kvartetten er ute med sitt selvtitulerte debutalbum. Det er polert, flytende, boblete og oppslukende. Det er tydelig hvor Marbles vil med musikken sin, og konseptet er krystallklart. De henter et utvalg spennende lyder fra chillwaven og bedroom-popen med tidvise referanser til vaporwave, og konstruerer en funky disco-basert indie som tillater seg å gå på psykedeliske turer når det passer. Og bare for å runde av hele greia, handler det om kjærlighet. Det resulterer i et sjeldent vanntett konsept som er veldig lett å like i tillegg til at det maner opp til dans. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

clipping. - Visions of Bodies Being Burned [Hiphop]

Perfekt i tide til halloween er clipping. tilbake med enda et album fullt av skrekkfilm-samplende, industriell horrorcore. Den eksperimentelle hiphop-gruppen markerte seg for første gang i 2013 med mixtapen Midcity, og har siden hatt en tendens til å bare bli bedre og bedre med hver utgivelse. For nesten nøyaktig ett år siden toppet det seg med albumet There Existed an Addiction to Blood, som av flere ble regnet som et av fjorårets beste rap-album. Nå spørs det om ikke oppfølgeren Visions of Bodies Being Burned overgår også dette. Morsom detalj: frontmann Daveed Diggs, som her leverer mekanisk og monoton horrorfilm-rap, er kanskje best kjent for sine Grammy- og Tony-vinnende roller i musikalen Hamilton. The duality of man, eller noe sånt. 

- Simon Storvig Winther

 

Boy pablo – Wachito Rico [Bedroom Pop]

En av våre “bedroom pop”-yndlinger er ute med en plate, og det av typen debut. Frem til nå har det, i kjent stil, kun vært singler og EP-er så det smaker godt med en fullengder. Jeg må ærlig innrømme en liten skepsis gående inn i dette albumet fordi jeg hadde formeningen om at soundet deres var brukt opp, men der tok jeg feil. Det er ingen store endringer i lydbilde, og heller ingen revolusjonerende tvister på sjangeren. De klarer seg bra innenfor sin sukkersøte og varme gitar-pop, og mer trengs det ikke. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Songhoy Blues - Optimisme [Desert Blues]

Sjangeren 'desert blues' eller 'tuareg blues' er en spennende sjanger som nylig har fått mer oppmerksomhet i vesten. Songhoy Blues fra Bamako, Mali kombinerer hardrock-uttrykk med psykedeliske lydbilder. Språket på skiva er for det meste bambara og med engasjerende og trøkkende vokaler blir man helt revet med. Bandet har tidligere hentet inspirasjon av at hjembygda deres ble tatt over jihadister, men på optimisme reflekterer de over hvor mye flottt som er rundt oss. Skiva er en fantastisk, autentisk inngang til desert rock.

- Andreas Jensen

 

Kalandra – The Line [Art Pop]

Trioen kalandra er ute med sitt debutalbum etter syv år med en rekke singler og én EP, og det føles ut som at de har jobbet lenge med denne saken. Den består av 11 låter som alle er gigantiske stykker bestående av nordisk folk rock, scandipop og post-rock. Lett som en lek flytter de seg fra langdratte ambient-teksturer til passasjer som tilsier at bandet har litt metall i seg også, noe man kan se igjen i deres estetikk utformet av Kenneth Lien. Som følge av en live-opptreden som gjør inntrykk fikk de varme opp for sin åpenbare inspirasjon, Gåte, på sentrum scene i 2018. Kalandra har nok kommet for å bli. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

THEY. - The Amanda Tape [Hiphop]

Ikke hør på DJ Khaled når han sier at du skal holde deg unna «They». Du burde faktisk høre på THEY. Sophomore-albumet deres kom i dag, og er laget for oss som liker kule gitar-beats, søt synging og ekstremt fengende hooks. Etter de slapp sitt første studioalbum Nü Religion: HYENA i 2017 har de stabla streams som bare det med den samme oppskriften. Den LA-baserte duoen bestående av Dante Jones og Andrew Neely har listet opp 90-talls R&B, soul og trap som sine inspirasjoner. The Amanda Tape balanserer mellom romantiske kliss-klass klisjéer som på «All Mine» og giga-mega bangers som «FWM».

- Are Kjeldsberg Skauby

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte