Album (og EP) ute nå du bør sjekke ut

Foto
Magnus Bechmann Foto: Pressebilde

Erna sier vi må slutte å feste og heller studere til eksamen. Vil de si at vi nå må gjøre skole på fredagskveldene fra nå av? Det er kjipt. Hvis det bare fantes noe annet man kunne bruke tida si på. Uansett, her er utgivelsene musikkredaksjonen anbefaler. 

Magnus Bechmann - Uneasy Pt. 2 [Indie pop]

Magnus Bechmann er ute med sin andre del av albumet Uneasy. Han fortsetter på tonen satt i den første EP-en med en eksplosiv og fargerik indie pop. Melodiene fester seg på hjernen og de slående og psykedeliske lydene fascinerer. Trommelyden på denne plata her rett og slett deilig. Tight og funky, men samtidig rotete og eksploderende. Det får meg til å tenke på trommene i Currents av Tame Impala, som har en av mine favorittrommelyder.

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen 

 

Mort Garson - Music from Patch Chord Productions [Elektronika]

Mort Garson er en av de største navnene innenfor elektronisk musikk, og var en av de første som brukte instrumentet synth på 70-tallet. Han fikk nyoppdaget kjærlighet for noen få år siden da skiva Mother Earth’s Plantasia fra 1976 ble gjenoppdaget av hipstere verden rundt. Skiva er en kjærlighetserklæring til planter, og de som er glad i dem. Music from Patch Cord Productions er en samleskive med alternative versjoner, uferdige låter og musikk som tidligere ikke har blitt gitt ut. Skiva er en skattekiste med elektroniske, funk og ambient låter for de som liker å grave i ukjent materiale.

- Andreas Jensen

 

Kylie Minogue - Disco [Disco]

Så langt i 2020 er to av de mest anerkjente albumene Róisin Machine av Róisin Murphy og What’s Your Pleasure? av Jessie Ware, og basert på responsen til dette albumet, virker det som at dette albumet blir lagt til i den lista. Det indikerer to ting – Discoen er for fullt tilbake og man må ikke lenger være under 30 for å være en pop-dronning. Disco er en skamløs og morsom rekke med velproduserte disco-jams. Hvis du forøvrig er interessert i å finne ut hvorfor discoen døde, google disco demolition night. Og nei, russebussen har ikke helt skjønt hva disco demolition betyr. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Birdy - Piano Sketches [Pop]

Fire år er gått siden sist vi hørte fra det britiske stjerneskuddet, som i 2011 tok verden med storm med sitt cover av «Skinny Love». Hennes nylige utgitte EP Piano Sketches er kanskje ikke lang, men dens fire låter er vel verdt en lytt. Birdys skjøre vokal bærer låtene omfavnet av klimpring på pianoet. Piano Sketches er følsom, naken og det perfekte soundtracket for en kald og mørk dag i november. 

- Tina Løvås

 

Bree Runway - 2000And4eva [Hiphop]

Etter fjorårets spennende gjennombrudds-EP har Bree Runway gradvis fått mer og mer oppmerksomhet. Så langt i år har den britiske rapperen markert seg med en rekke enormt fengende singler som henter elementer fra alt mellom tidlig 2000-talls pop og moderne trap metal. På sin nye mixtape 2000And4eva samles de mange ulike inspirasjonskildene i en imponerende sammenhengende pakke som er gjennomført fengende og morsom. På et av prosjektets beste låter, «ATM», dukker til og med Bree Runways kanskje aller tydeligste inspirasjonskilde opp med et herlig gjestevers – selveste Missy Elliott. 

- Simon Storvig Winther

 

Gidge - New Light [House]

På den fjerde skiva til Gidge ligger musikken trygt plassert innenfor mikro-housens grenser. Den svenske duoen finner på ingen måte opp kruttet igjen, men leverer en time med elektronisk musikk som balanserer pent imellom introspektiv, nordisk elektronika og avslappet mikro-house av typen du finner hos Akasha system og Robag Wruhme. New Light byr ikke på mye nytt hvis man allerede har hørt tidligere utgivelser fra Gidge, men leverer en solid dose med musikalsk innhold for eksamensinnspurten, lesesalen og div. annen introspektiv aktivitet. 

- Markus Lynum

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte