Album ute nå du bør sjekke ut

mangler
Simen Mitlid - Foto: Simen Skari

Nyhetskildene masseproduserer kriser hver bidige uke. I et forsøk på å skape balanse ble derfor fredagen skapt med alle sine tilhørende goder. Sjekk ut fredagens frelsninger!

 

Simen Mitlid - Birds; or Stories From Charlie B's travels From Grønland to the Sun and Back Again

Simen Mitlid lager folkemusikk av den sorten som gjør at du leter tilbake til din nærmeste hjertesorg, eventuelt snakker den til deg som for øyeblikket gjennomgår én. Albumet er fullt av plukkende gitarer og flere av stemmer fra Mitlid er lagt oppå hverandre. I tillegg får man den autentiske følelsen av at deler av elementene spilles på en knitrende vinyl. Det hele er en veldig intim og følelsesladet opplevelse, som til tider får meg til å tenke på Sufjan Stevens. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Oneohtrix Point Never - Magic Oneohtrix Point Never

En tungvekter innenfor eksperimentell elektronika er i dag ute med sitt mest tilgjengelige album så langt. Siden sin debut under navnet Magic Oneohtrix Point Never har han nærmest utelukkende holdt seg til eksperimentelle sjangre som progressiv elektronika, vaporwave og ambient, men nå ser vi han i en mer klassisk kontekst med tydeligere strukturer og vokal, som kan minne om poplåter. Dette er hans nyeste utgivelse siden hans tid i søkelyset som musikeren, Daniel Lopatin, bak det surrealistiske soundtracket til Uncut Gems med bla. Adam Sandler og The Weeknd. Det kan altså virke som at han rebrander seg selv med et selvtitulert og lett fordøyelig album, og jeg ønsker det velkommen. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Ane Brun - After The Great Storm

Kritikerroste Ane Brun er etter en fem år lang pause fra selvskrevne utgivelser, ute med sitt nye album After The Great Storm. Albumet er første del av et todelt prosjekt, hvor andre halvdel forventes i slutten av november i år. After The Great Storm er delvis et resultat av sorgen etter tapet av sin far, som døde i 2016. Det er derfor med en sterk tilknytning til sorgens krefter, som er et gjennomgående element i albumet. Selv om vi kjenner Ane Brun best fra folkemusikksjangeren, er hun heller ikke fremmed for å eksperimentere med flere ulike retninger. Denne gangen er hennes tilnærming til elektro-popen sterkt tilstedeværende, med et godt utvalg av synther som bidrar til albumets store bredde av lydbilder i seg.
- Lisa Bye

 

Prep - Prep

City-popen har lenge vært en trendy sak. Det nådde sin topp da plateselskapet Light In The Attic slapp kompilasjonsalbumet Pacific Breeze: Japanese City Pop, AOR & Boogie 1976-1986 bestående av gamle japanske city-pop bangers for solfylte dager. Til tross for interessen, var det ikke mange band som faktisk lagde city pop. Her kommer Prep inn i bildet - de har sluppet city pop EP-er siden 2015, og er nå ute med sin debut, og det er så unektelig gøy. Sprettende synther, lettbeint falsett og jazzete akkorder gjør dette til et album å starte gode morgener med. 

- Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Ricky Eat Acid -  waking up home after the storm (something very beautiful)

Ricky Eat Acid har igjen begynt å pushe musikk, og har siden samfunnet shuttet ned i mars holdt seg travel. I mai ga han ut en serie dobbel-singler med melodramatisk elektronika og et langt mer angstpreget lydbilde enn det som har kommet nå i høst. Singel-paret “smoking a cigarette or is it weed” og “waking up home after the storm (something very beautiful)” er korte snippets med hyggelig morgenmusikk som hever kvaliteten på de fleste brødskiver man spiser 8 på morgenen. Hvis singel-bonanzaen Ricky Eat Acid er på nå leder til skive, er det noe de fleste bør glede seg til. 

- Markus Lynum

 

Ariana Grande - Positions 

Ariana Grande overrasket mange når hun annonserte for bare noen uker siden at hun ville slippe et album i løpet av oktober. Som hennes fjerde album på tre år, samt hennes sjette studioalbum totalt, søker Positions etter å fortsette den gode kreative streaken hun har hatt gående med Sweetener og thank u, next. Begge disse kritikerroste albumene har vist en ny retning for Ariana Grande, som videreføres på Positions. Hun er classy, sensuell, selvsikker og oser av karisma, mens vokalene taler for seg. Bare noen av flere ting å sette pris på i Positions.

- Øyvind Soldal Rasmussen

 

DMX Krew - Ghost Bubbles

DMX Krew er tilbake med enda mer acid og enda mer funk. En skive som kanskje ikke stikker seg ut som den sterkeste i diskografien til artisten (les dårligere enn Sound of the Streeet), er fortsatt et fint throwback til 90-talls braindance og electronica ala Rephlex. Skiva appellerer nok mer til folk som savner 90-tall eraens wonky chiptune lyd og elektronika lagd på hardware fremfor software. Om ikke mer enn et hyggelig throwback, er det fortsatt en skive som fint sklir inn på en litt wonky-fredagskveld med begrenset antall venner til stede (rip).

- Markus Lynum

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte