Album ute nå du bør sjekke ut

Stillehavet - Foto: Stillehavet
Stillehavet - Foto: Stillehavet

Biden vant valget, USA er fortsatt USA og på fredager slippes det musikk. Her er musikkredaksjonens anbefalinger for denne fredagen.

 

Stillehavet - Kama Muta [Elektronika]

Duoen, bestående av Marit Elisabeth Svendsbøe Stedje and Gaute Stedje, under navnet Stillehavet kom, i hvert fall for min del, ut av det blå, og har nå sluppet et av årets beste norske album. Albumet er 34 minutter langt med åtte låter som alle skaper en unik atmosfære. Konseptet Stillehavet har laget seg er krystallklart uten at låtene gjentar seg eller at man kan peke på én tydelig inspirasjonskilde. Det gjenkjennes dog elementer av Broadcast og Massive Attack. Det er tydelig at det har blitt brukt lang tid på dette albumet, og det er godt for mine ører.

– Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen

 

Dune Sea - Moons of Uranus [Psykedelisk rock]

Trondheimstrioen Dune Sea startet som et soloprosjekt allerede i 2012, men det tok hele sju år før det kom en plate. Etter at bandet introduserte seg med glans med den selvtitulerte debuten fra 2019, er det flott å se oppfølgeren såpass kort tid etter. Moons of Uranus blir utgitt på lokale label All Good Clean Records, og lover deg rent sjangerteknisk psykedelisk-scandi-stoner. Hvis du sliter med å umiddelbart gjenkjenne denne sjangerbetegnelsen er det kanskje bedre med en auditiv beskrivelse fra de foregående singlene «Shaman» og «Air»: Tunge stonerriff møter scandirock-stemning og gir deg groovy låter å headbange til, mens synthpartier og en retro produksjon bringer inn det pyskedeliske og utenomjordiske. Start helgen på en god måte med solid trondheimsrock, og la Dune Sea ta deg med på sin riffreise til den femte dimensjonen.

– Jens Waage

 

Pink Siifu & Fly Anakin - FlySiifu’s [Hiphop]

Det nye samarbeidsprosjektet til Pink Siifu og Fly Anakin har et enkelt men svært effektivt konsept: De to rapperne driver en imaginær platebutikk med navnet FlySiifu’s. Slik blir albumet mer enn noe annet en hyllest til crate-digging og sample-basert jazz rap. Både Fly Anakin og Pink Siifu har gjennom en rekke ulike prosjekter de siste årene markert seg som to av artistene man virkelig burde følge med på innen moderne amerikansk undergrunns-hiphop. På FlySiifu’s har de fått med seg omtrent halvparten av alle andre navn man burde følge med på – både av rappere og produsenter – og sammen skaper de et tilbakelent og vakkert album som bygger videre på arven fra Q-Tip, J Dilla og Madlib (sistnevnte bidrar til og med med en instrumental på låta «Time Up»).

– Simon Storvig Winther

 

Bari - F*@k It… Burn It All Down [Hiphop]

Chicago-rapperen Bari er for deg som liker å høre på kjempekule beats med litt rap til, og et distinkt «YEH» etter hver linje. Jeg skal på ingen måte undergrave rappen på dette prosjektet, men det er produksjonen jeg kom for. Hvis du vil vite hvordan beats kommer til å høres ut i året 2099, så har du her fått anbefalt et sniklytt. Med god hjelp fra virtuosene Blake Wright, prodxvzn, Alley Knock og ikke minst Monte Booker, føles denne skiva som en reise til framtiden. På et nesten feature-løst album, med unntak av ett gjestevers, er det godt gjort at Bari bærer det hele med sin falsett- og mumle-pregede vokal. Albumet gir deg ingen pauser, og det lar deg ikke vente. Beatsene er brutale, harde og speisa, og versene kommer så raskt etter hverandre at albumet virker som det stadig er i høyt tempo. Hvis du kjeder deg litt for tiden, og trenger at tiden skal gå litt fortere, så er denne spenningsfylte skiva perfekt for deg.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Domenique Dumont - People On Sunday [New Age]

De to forrige albumene deres har, for min del, gjort musikkstyring med grupper på ca. seks stykk til en lek. Jeg spilte enkelt og greit begge albumene, og alle var fornøyd. Med dette albumet derimot, hadde jeg nok fått det retoriske og nedlatende spørsmålet «Hva er det vi hører på?». De har beveget seg vekk fra sin low-key dansbare exotica og dro tilbake til sent 70-tall som var preget av synth-interesserte hippier. Dette albumet blir du opplyst mens du lytter til. Dette albumet er vennlige bølger som slår mot sandstranda. Dette albumet gir deg vinger.

– Gunnar Hannibal Sökjer-Petersen 

 

Sango - SHANGO [Hiphop]

Er du lei av å sitte inne? Lei av å være hjemme alene? Lei av dette kalde mørke nisselandet nårget vårt? La Sango ta deg med på en reise til Afrika. På SHANGO har produsenten hentet samples og inspirasjon fra hele 20 afrikanske land. For to dager siden la Sango ut tracklisten, sammen med 20 flagg-emojis tilhørende dette albumet på twitter. Flaggene i denne tweeten, og også kildematerialet til denne skiva, var fra blant annet Zambia, Guinea, Ghana, Somalia, Elfenbenskysten, Sør-Afrika og Gambia for å nevne noen av dem. Beatsene på denne plata er noe ulikt alt annet jeg har hørt før, samtidig som det er akkurat som forventet fra den brasiliansk-amerikanske produsenten. Du får vokal-chops over hele linja, latterlig funky samples fra instrumenter du ikke har hørt om før, og trommer så beinharde at de er garantert å slå deg overende. Med denne skiva anmoder jeg deg til å skru opp varmen på panelovnen din, ta på din favoritt-shorts, og dans til naboene klager.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte