Album vi gleder oss til i mai


Bilde: Sony Music/Vampire Weekend


Helgeland 8-bit Squad - Mat førr hjernen, 3. mai [Hiphop]

Savner du litt nordnorsk digital reggae/dancehall i hverdagen? I så fall har jeg gode nyheter til deg, for i dag slipper Helgeland 8-bit Squad (kanskje Nord-Norges beste duo når det kommer til digital reggae/dancehall) sin første fullengder. Her loves det naiv positivitet, dansbare synthlinjer, og ikke minst vokal på bred helgelandsdialekt. Skal man dømme ut fra singelen «Eg Søng», som ble listet her på Radio Revolt tidligere i vår, så er det nettopp dette vi kommer til å få også. Helgeland 8-bit Squad er noe for seg selv, og jeg gleder meg til noe som ser ut til å bli et svært fargerikt debut-album.

- Simon S. Winther

 

drontn - Høye og svake Deler av noe hellig, 3. mai [Pop/R&B]

Det er i skrivende stund ikke mye musikk som ligger ute fra drontn (r-en er stum, må ikke forveksles med Dronten som kjent fra Mummitrollet), men det lille vi har fått høre fra den norske sangeren er spennende nok til at vi gleder oss til debut-EP 3. mai. På de to singlene «Du?» og «1 strømmm» kan man finne rolig og drømmende elektronisk pop ispedd behagelige gitarmelodier. I tillegg har vi i musikkredaksjonen vært heldige nok til å få noen flere smakebiter på musikken som kommer på EP-en, og her kan vi hinte om at du også kommer til å finne en langt mer intens og aggressiv produksjon. Det blir spennende å se hva mer drontn har på lager.

- Simon S. Winther

 

Vampire Weekend - Father of the Bride, 3. mai [Folk/Pop]

For alle VW-fans der ute, inkludert undertegnede, har det vært en lang og mørk albumtørke. Til tross for dette har frontfigur Ezra Koenig klart å holde spenningen oppe ved årlig å angi i prosentandel hvor ferdig det kommende albumet er. I retrospekt har disse prosentandelene ikke gjort noe annet enn å holde fans på kroken, men de har til gjengjeld opprettholdt sitt navn som tungvekter innenfor indie fordi folk ikke har sluttet å snakke om det. Nå etter fem år er spenningen stor, og det vi har hørt fra albumet så langt lover godt. De har vist en diversitet med seks låter som tilsvarer det vi fikk erfare fra Modern Vampires of the City, så det er bare å forvente litt av hvert fra de tre gutta fra New York. Før singlene var jeg en smule skeptisk siden det fjerde bandmedlemmet og den som sto for det meste av produksjonen, Rostam, forlot bandet, men den skepsisen døde fort med «Harmony Hall». Det er dager jeg hører på alle tre albumene til Vampire Weekend på rad. Håper jeg kan legge til enda et album på den rekka.

- Hannibal Sökjer

 

Mac Demarco - Here Comes the Cowboy, 10. mai [Folk/Pop]

Indiens favoritt-cowboy er på vei med en ny plate. Etter å ha beveget seg fra det mer støyete og bløte lydbildet til 2 og Salad Days fant Mac Demarco sin nye sound i 80-tallets klissete soft rock og lagde This Old Dog: et album for enhver anledning. Med singlene «Nobody» og «All Of Our Yesterdays» virker det som at han ikke foretar noen radikale endringer fra forrige plate, noe som passer mai fint. Han har fått mye oppmerksomhet før albumslippet sitt av flere årsaker. Først fikk han hele Mitskis fanskare på sin rygg ettersom hans albumtittel og singel var mistenkelig likt Mitskis forrige prosjekt Be the Cowboy. Senere, i et sjeldent nakent intervju hvor han åpnet seg om drikking, turnéer og uønsket berømmelse, ble det gjort klart at årsaken til denne likheten er at han rett og slett ikke følger med på ny musikk. Til slutt fikk han framføre sin ferske singel på Jimmy Fallons sene forestilling, og avsluttet låta med et stolt lite «ok» inn i mikrofonen. Ekte kar.

- Hannibal Sökjer

 

Defeater - Defeater, 10. mai [Rock]

Defeater har vært en virkelig juvel innenfor melodisk hardcore i snart 10 år. Ikke bare er bandet musikalsk stødige som få innenfor denne sjangeren, men de er noe så sjeldent som et helstøpt konseptband. Massachusetts-bandet har nemlig gitt ut fire konseptalbum, som alle følger en amerikansk arbeiderklassefamilie gjennom krig, depresjon, alkoholmisbruk, til og med mord. Hver låt på de foregående albumene har fungert litt som en episode, og hvert album har vært en slags sesong. Nå i mai får vi femte del av denne dystre historien, og etter hva vi har fått høre så langt ligger det an til en skikkelig seriefinale! Med dette selvtitulerte albumet får vi en slags konkurrent til vårens andre store TV-serier, bare at her får du med rå og følelsesladet melodisk hardcore i tillegg.

- Erlend Gylver

 

Carly Rae Jepsen - Dedicated, 17. mai [Elektronika/Pop]

Endelig skjer det! Hele fire år har gått siden Carly Rae Jepsen forbedret alles livskvalitet drastisk ved å levere pop av aller beste sort på albumet E·MO·TION, og tre år siden hun ga oss den minst like sterke B-siden. Nå er hun omsider tilbake med Dedicated. Basert på smakebitene vi har fått så langt, som den glitrende singelen «Julien», og de herlig dansbare «Now That I Found You» og «No Drug Like Me», tyder alt på at også dette kommer til å bli et fyrverkeri av et album. Jeg spår bangers, jeg spår dansing, jeg spår grining. Det er bare å glede seg.

- Simon S. Winther

 

Flying Lotus - Flamagra, 24. mai [Eksperimentell]

Det er snart fem år siden You’re Dead!, Flying Lotus’ femte album, og mitt første skikkelige møte med den amerikanske produsentens musikk. Og for et møte. You’re Dead! er en imponerende, intens og vakker blanding av jazz, hiphop og elektronisk musikk, ulikt noe den da 17 år gamle meg hadde hørt før. Som om ikke det var nok, skjønte jeg fort at dette albumets forgjengere, spesielt Cosmogramma og Los Angeles, er minst like imponerende og grensesprengende. Og nå er altså endelig neste album i rekken snart her, og jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg. Denne gangen har Flying Lotus fått med seg navn som Solange, Anderson .Paak, Toro Y Moi og Shabazz Palaces, samt kjente og kjære samarbeidspartnere som Thundercat og Robert Glasper, fordelt utover 27(?!) nye låter. Jeg har ventet alt for lenge på dette albumet, og er utrolig spent på hva vi får fra det jeg mener er en av vår tids mest interessante artister.

- Simon S. Winther

 

Kjartan Lauritzen - Game Boy, 24. mai [Hiphop]

Fenomenet fra Balestrand slipper EP-en ved navn Game Boy rett før sommeren starter, og det er ingen grunn til å tro at denne ikke vil inneholde flere sommerhits. Vi har allerede fått høre tittelsporet, som er et samarbeid med Store P. Siden Kjartan Lauritzens store gjennombrudd for få år siden har han blitt kjent som et superenergisk tilskudd på de mange scenene han har spilt på landet rundt.

- Lisa Bye

 

Andre utgivelser vi er spent på:

 

Still Woozy - Ipanema [EP], 3. mai [Pop/R&B]

 

Big Thief - U.F.O.F, 3. mai [Folk]

 

Club Kuru - Meet Your Maker, 3. mai [Pop/R&B]

 

YG - 4REAL 4REAL, 3. mai [Hiphop]

 

Kedr Livanskiy - Your Need, 3. mai [Eksperimentell/Elektronika]

 

Jamila Woods - LEGACY! LEGACY!, 10. mai [Pop/R&B]

 

Tim Hecker - Anoyo, 10. mai [Eksperimentell]

 

Injury Reserve - Injury Reserve, 17. mai [Hiphop]

 

slowthai - Nothing Great About Britain, 17. mai [Hiphop]

 

The National - I am Easy to Find, 17. mai [Rock]

 

The 1975 - Notes on a Conditional Form, 24. mai [Pop]

 

Darkthrone - Old Star, 31. mai [Rock]

 

Kishi Bashi - Omoiyari, 31. mai [Pop]

 

Sinkane - Dépaysé, 31. mai [Raggae/Pop]

 

Skepta - Ignorance Is Bliss, 31. mai [Hiphop]

 

Freddie Gibbs & Madlib - Bandana, TBA [Hiphop]

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte