Album vi gleder oss til i november


Golden Core / Sudan Archives / Hanne Kolstø
Fysisk Format, illustrasjon: Hrafnsunna Ross / Stones Throw Records /  Jansen Records, illustrasjon: Øyvind Røsrud Gundersen, Esra Caroline Røise, StorakerSchwartz

Musikkåret 2019 begynner å nærme seg slutten, men det er fortsatt litt for tidlig å spikre topp 10-listene over årets album. Også november ser ut til å ha noen spennende utgivelser å by på, og har vi samlet det vi gleder oss mest til i den kommende måneden. Kanskje er det i denne lista du finner din favoritt for i år?

 

Golden Core - Fimbultyr 1. november [Metal]

Ammerudgutta i Golden Core har de siste årene vært det norske metalmiljøets store håp. Duoen som består av trommis og vokalist Johannes Thor Sandal og gitarist Simen Jakobsen Harstad har imponert stort i år på blant annet Øya og Vill Vill Vest. Forventningene og hypen har vokst etter slippet av de to singlene «Villist Vættir» og «Hrafnaspá». Med sine norrøne tekster og sitt mørke og seige lydbilde kommer det tydelig fram at gutta har blitt utrolig flinke musikere siden slippet av deres første skive i 2017. Golden Core er allerede booket til Infernofestivalen i vår og jeg spår dem en lysende fremtid.

 - Åsmund Høeg

 

Sudan Archives - Athena, 1. november [Pop/R&B]

Den amerikanske sangeren, fiolinisten og produsenten Sudan Archives er endelig klar med debut-album. Gjennom en rekke sterke EP’er og singler har hun allerede imponert med sin unike blanding av pop, R&B, elektronika og sudanesisk folkemusikk, drevet framover av eget fiolinspill. Den fine «Confessions» ble allerede listet her hos Radio Revolt tidligere i høst, og den utrolig kule «Nont For Sale» fra fjorårets EP Sink har vært i konstant rotasjon hos meg siden den slapp. Jeg gleder meg til å høre hva mer den Stones Throw-signerte artisten har å by på.

 - Simon Storvig Winther

 

FKA Twigs - Magdalene, 8. november [Pop]

Magdalene skulle egentlig slippe i oktober, men FKA Twigs utsatte det i siste liten. Når vi allerede har ventet fem år på nytt album har vel ikke noen uker til eller fra så alt for mye å si, og nå er vi nesten helt sikre på at vi faktisk endelig får den etterlengtede oppfølgeren til den spennende debuten LP1. De tre singlene gitt ut så langt byr på vidt forskjellige stiler, og alle skiller seg fra det vi har hørt tidligere fra den britiske artisten, så det er umulig å vite hva vi får på Magdalene, men desto større grunn til å glede seg!

 - Simon Storvig Winther

 

Waldo - Grove, 11. november [Raps]

Waldo, en soundcloud-rapper fra Grand Rapids, Michigan, har vært ganske inaktiv siden sine siste prosjekt fra 2016. Etter en lengre tenkepause kommer han sterkere tilbake nå i november med produksjon fra noen semi-store Soundcloudnavn som Sango, ESTA. og Savon. Med singelen «Kings» ga Waldo oss en liten sniklytt på hvordan albumet blir, og det virker veldig lovende. Jeg og ganske mange tusen andre oppdaget Waldo på Soundcloud i forbindelse med Soulection-serien hvorpå låtene han ga ut i 2014 ble spilt. Med albumet Grove kan vi forvente litt mer voksne tekster, og en mer profesjonell produksjon.

 - Are Kjeldsberg Skauby

 

Hanne Kolstø - Jue, 15. november [Pop]

Hanne Kolstø har vært en av norges mest spennende popartister i ti år nå, og har valgt å feire dette jubileet med sitt å gi ut sitt niende studioalbum Jue. Ifølge sunnmøringen selv skal det kommende albumet være mer eksperimentelt enn det vi har hørt fra henne tidligere, inspirert både av new-wave artister som Ultravox og Tears for Fears, og moderne elektroniske artister som DJ Koze og Nicolas Jaar. Hvis vi skal dømme ut fra remix-albumet som artisten utradisjonelt nok slapp før albumet selv har vi mye å glede oss til. 

 - Simon Storvig Winther

 

Davido - A Good Time, 22. november [Afrobeats]

Vestafrikansk musikk er i vinden for tiden, og nigerianske Davido er en av artistene som virkelig har slått gjennom internasjonalt. På sin nyeste singel «Risky» har han fått med seg den jamaicanske dancehall-stjernen Popcaan, og den lekne og fengende låten lover godt for det Davido har å tilby på sitt kommende album. Lett og sommerlig afrobeats er kanskje ikke det første man tenker på når man går inn i november i Norge, men kanskje kan Davidos A Good Time være akkurat det vi trenger for å få litt lys og varme gjennom vinteren.  

 - Simon Storvig Winther

 

Andre utgivelser vi ser fram til:

Gang Starr - One Of The Best Yet, 1. november [Hiphop]

Mandalai Lamas - Here Comes the Mandalai Lamas, 1. november [Rock]

Michael Kiwanuka - Kiwanuka, 1. november [Soul]

Clams Casino - Moon Trip Radio, 7. november [Elektronisk/Instrumental hiphop]

When Saints Go Machine - So Deep, 8. november [Pop]

TNGHT - TNGHT II, 12. november [EDM]

DJ Shadow - Our Pathetic Age, 15. november [Elektronisk/Instrumental hiphop]

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte