Album vi gleder oss til i oktober


FKA Twigs /  brenn. / Danny Brown
Young Turks Recordings, Ltd., Artwork: Matthew Stone / Compro Artists, Foto: Isak Jenssen / Warp Records

 

Forskning tyder på at online streaming av musikk globalt sett fører til større klimagassutslipp enn musikkindustrien tilsvarende gjorde på begynnelsen av 2000-tallet. De brennhete bangersene du hører på koker bokstavelig talt kloden. Her er likevel en liste over de utgivelsene vi gleder oss mest til i oktober, lytt på eget ansvar.

 

brenn. - Elsker, 4. oktober [Rock]

brenn. har imponert med en rekke sterke singler over de to siste årene, og endelig er duoen som har blitt omtalt som landets beste rockeband og norsk rocks fremtid klare med debut-album. Elsker beskrives av de to medlemmene som «kompromisset som oppstår i krysningen av en høylytt fyr med gitar og en litt roligere en med Ableton Live». Basert på det vi har hørt så langt er det bare å glede seg til et energisk og underholdende album, og forhåpentligvis lever det første skikkelige innblikket i norsk rocks fremtid opp til de enorme forventningene.

 - Simon Storvig Winther  

 

Danny Brown - uknowhatimsayin¿, 4. oktober [Hiphop]

Med intens og grensesprengende produksjon, tekster som sømløst beveger seg mellom helt latterlige metaforer og hårreisende skildringer, og en stemme og personlighet som skiller seg fra alt annet, har Detroit-rapperen Danny Brown markert seg som en av de absolutt mest spennende rapperne vår generasjon har sett. Både XXX fra 2012 og Atrocity Exhibition fra 2016 står frem som noen av de beste hiphop-albumene som 2010-tallet har levert, og når den unike artisten nå er klar med et nytt album, denne gangen med produksjon fra blant annet A Tribe Called Quest-legenden Q-Tip, er det grunn til å glede seg. De to utgitte singlene tyder på at uknowhatimsayin¿ baserer seg mer på tradisjonell hiphop-produksjon enn Danny Browns siste album, men jeg har likevel en følelse av at vi burde forberede oss på noe utenom det vanlige. 

- Simon Storvig Winther

 

SIBIIR - Ropes, 4. oktober [Metall] 

Etter suksessen med albumet SIBIIR fra 2016 er forventningene høye til osloguttas andre skive siden oppstarten i 2014. Med sin unike spinn på metallsjangeren i form av blackened hardcore har de en enorm trøkk i lydbildet sitt med det beste fra to verdener. Etter singelslippene «Leeches» og «For The Few» viser de at de mener alvor også med denne skiva. Jeg er utrolig spent på om de klarer å toppe bangerne som «Guillotines» og «These Rats We Deny» fra forrige skiva, men etter å ha sett dem live er jeg sikker på at gutta kommer til å levere. Her er det nok mørke og faenskap for hele resten av året.

- Åsmund Høeg

 

Broen - Do You See The Falling Leaves?, 18. oktober [Pop]

Norske Broen har blitt hyppig omtalt av internasjonal presse de siste par årene, og det ser ikke ut til at oppmerksomheten rundt dem vil avta når deres tredje album slippes 18. oktober. Do You See The Falling Leaves? utforsker høyst aktuelle temaer som tilknytning til naturen og til andre mennesker, miljøsaken og hva det vil si å eksistere som menneske i et kapitalistisk samfunn. Albumet skal samtidig by på et mer fengende og strømlinjeformet uttrykk fra gruppa, som allerede har sluppet to singler fra prosjektet tidligere i høst.

- Edel Farstad

 

Moyka - Circles, 18. oktober, [Pop]

Moyka er det siste tilskuddet til Norges veletablerte tradisjon for atmosfærisk og synthbasert elektropop, med klare paralleller til artister som Susanne Sundfør og Aurora. Det ser ut til at den 21 år gamle artisten fra Hallingdal likevel klarer å skape sin helt egne vri på den Röyksopp-inspirerte stilen, og hver av de tre selvproduserte singlene som er blitt gitt ut i forkant av debut-EP’en Circles er svært overbevisende. Dette er en artist man burde følge med på i tiden som kommer.

 - Simon Storvig Winther

 

FKA Twigs - MAGDALENE, 25. oktober [Art pop]

Hele fem lange år har gått siden FKA Twigs’ svært imponerende og vakre debut-album LP1, men endelig er den britiske sangeren klar med en oppfølger. «Cellophane», det første glimtet av ny musikk vi fikk fra den unike artisten på årevis, er en av årets absolutt sterkeste singler. Den nydelige og følelsesladde låten står i sterk kontrast med den glitchete og trip-hop-inspirerte stilen vi er vant med fra Twigs, men baserer seg heller på nedstrippet piano med sangerens stemme i sentrum. Det er åpenbart at mye har skjedd i løpet av de fem siste årene, og det er vanskelig å spå hvordan et FKA Twigs-album kommer til å høres ut i 2019. Alt jeg vet er at jeg gleder meg utrolig mye til denne ventetiden endelig er over.

 - Simon Storvig Winther

 

Anna Soleil - The Tide, 25. oktober [Pop/elektronisk]

The Tide er debut-EPen til den ferske norske artisten Anna Soleil. Første singel, «Breathe», er allerede ute på strømmetjenester og slengt rett inn på A-lista vår i Radio Revolt. Selv plasserer hun EP-en i et drømmende og mystisk synthpop-landskap, og tekstene dreier seg rundt kjærlighet i bevegelse, paranoia og forandring, på godt og vondt. Merk deg datoen hvis du er fan av indiepop, alternativ r&b, og elektronisk musikk. Her får man en god miks av ulike impulser med et egenartet sluttprodukt.

- Edel Farstad

 

Andre utgivelser vi er spente på:

Angel Olsen - All Mirrors, 4.oktober [Indie]

Nick Cave & The Bad Seeds - Ghosteen, 4.oktober [Rock]

Haunted By Silhouettes - The Last Day On Earth, 4. oktober [Metall]

Lindstrøm - On A Clear Day I Can See You Forever, 11. oktober [Elektro/house]

Devonté Hynes & Third Coast Percussion - Fields, 11. oktober  [Klassisk]

Gucci Mane - Woptober 2, 17. oktober [Hiphop]

CLIPPING. - There Existed An Addiction to Blood, 18. oktober [Hiphop]

Japanese Wallpaper - Glow, 18. oktober [Indiepop]

Jacques Greene - Dawn Chorus, 18. oktober [Elektronisk]

Caroline Polachek - Pang, 25. oktober [Pop]

Anna Of The North - Dream Girl, 25. oktober [Pop]

Leprous - Pitfalls, 25. oktober [Metall]

Bendik - Det går bra, 25. oktober [Pop]

King Princess - Cheap Queen, 25. oktober [Pop]

Rex Orange County - Pony, 25.oktober [Indie]

Cigarettes After Sex - Cry, 25.oktober [Ambient Pop]

Swans - Leaving Meaning, 25. oktober [Post rock]

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte