Album vi gleder oss til i september

Foto: foto.samfundet.no

Høsten er her, været blir kaldere, dagene blir kortere og nettene blir mørkere. Heldigvis er det et lyspunkt, og det er at høsten også bringer med seg masse ny musikk. Vi har samlet albumene som vi håper skal gjøre september litt lysere.

Pen Gutt - Hold deg i varmen, 6. september [Hiphop]

Det er mye som kan tyde på at Pen Gutt har det som skal til for å bli en av de neste stjernene innen norsk rap. Debut-singelen «Independent» fikk internasjonal oppmerksomhet da den slapp i fjor, og den Cezinando-esque blandingen av pop og hiphop som Pen Gutt har vist frem på låter som «Sykle Uten Hender» og «Bare Dans» er noe som burde kunne falle i smak hos svært mange. Den 6. september slipper den ambisiøse artisten sitt debut-album, og det blir spennende å se om det lever opp til potensialet som han har vist til nå. 

 - Simon Storvig Winther

 

Kindness - Something Like War, 6. september [elektronisk, disco, RnB] 

Se opp for kule samarbeid på denne skiva! Sampha, Robyn, Kelela og Seinabo Sey er bare noen av pop-ikonene som får skinne sammen med britiske Kindness. Både pulserende house, klassisk disco og smooth RnB er sjangre vi treffer på her. 

- Håvard Bjørkøy

 

JPEGMAFIA - All My Heroes Are Cornballs, 13. september [Hiphop]

Etter å ha imponert med det anerkjente og spennende albumet Veteran i fjor er JPEGMAFIA endelig klar med oppfølgeren. Den amerikanske rapperen har selv brukt hele 2019 på å forberede sine fans på enorm skuffelse, så hva vi egentlig burde forvente fra All My Heroes Are Cornballs er ikke godt å si, men basert på den svært sterke singelen «Forgive Me Jesus, I Am A Thot» har jeg en følelse av at vi ikke har noen grunn til å bli så skuffet som JPEGMAFIA påstår. 

- Simon Storvig Winther

 

Charli XCX - Charli, 13. september [Pop]

Med sin til tider eksperimentelle, men alltid fengende elektropop har Charli XCX bygget seg opp litt av en fanskare - meg inkludert. I opptakten til hennes tredje studioalbum har hun allerede velsignet oss med en rekke singler gjestet av artister som Troye Sivan, Lizzo, og Christine and the Queens for å nevne noen. PC Music-sjef A. G. Cook, som sto for mye av den futuristiske produksjonen på Pop 2, er også denne gangen med på laget som eksekutiv produsent, så dette her kan ikke bli annet enn suksess. 

- Edel Farstad 

 

Arif - Arif i Waanderland, 13. september [Hiphop]

Siden debutalbumet HighEnd/Asfalt har Arif etablert seg som en av hiphop-Norges virkelig store stjerner, og når han igjen skal slippe album er det god grunn til å glede seg. To singler er sluppet så langt, og både «Eskimoblod» og «Hvem Er Hun» viser at den UKA-aktuelle rapperen på ingen måte har glemt hvordan han lager fengende bangers siden sist. 

- Simon Storvig Winther


 

Kanye West - Jesus is King, 27. september [Hiphop]

Vi har snart levd et helt år i usikkerhet etter at Kanye West for første gang satte en dato for sitt 10. studioalbum, da med navnet Yandhi. Dette albumet kom aldri, men etter en ny kryptisk tweet fra den eneste kilden til informasjon fra Kanye vi har om dagen, Kim Kardashian, ser det nå igjen ut til at vi må forberede oss på ny musikk, denne gangen med navnet Jesus is King. Som vanlig er det umulig å vite hva man kommer til å få når det gjelder den kontroversielle rapperen, eller om man overhodet kommer til å få noe som helst. Det eneste man kan gjøre er å vente i spenning, og håpe på det beste.

 - Simon Storvig Winther  

Playboi Carti - Whole Lotta Red, i løpet av september [baby-trap]

Playboi Carti sin søte lille baby-stemme har allerede satt sitt merke på 2019 med en silkemyk feature på Tyler the Creators IGOR, på låta «EARFQUAKE», og etter en uoffisiell versjon av låta «Pissy Pamper» med Playboi Carti og Young Nudy kom øverst på Spotify sin United States Viral 50 Chart og i tusenvis av tiktoks. Carti-fansen har ventet i spenning på oppfølgeren til Die Lit, nemlig albumet Whole Lotta Red. Playboi Carti har tidligere satt slippdatoer som har kommet og gått uten et album, og denne gangen er det like usikkert som før. På en konsert i slutten av juli sa vår alles kjære Playboi at albumet var helt uten features og at det kommer i løpet av de neste 60 dagene, så vi får bare krysse fingrene.

- Are Kjeldsberg Skauby 

Cashmere Cat - Princess Catgirl, 20. september [alternativ RnB, elektronisk] 

Over to år etter 9 slipper endelig norske Magnus August Høiberg nytt album. Blir det nyskapende, alternativt, og uutgrunnelig digg? Sannsynligvis. Princess Catgirl er en “søt og mektig” karakter, skapt av stjerneprodusenten selv, og skal gi musikken hans et ansikt. 

- Håvard Bjørkøy


 

Jenny Hval - The Practice of Love, 13. september [elektronika, pop]

Det har lenge vært stille rundt Jenny Hval og man må gå helt tilbake til 2016 for hennes siste utgivelse Blood Bitch, som blant annet ble Spellemannsnominert for Årets album. Nå er hun tilbake og det er bare å glede seg. Med smakebiter som låta «Ashes to ashes» er du velkommen til å tre inn i den vidunderlige og utenomjordiske verden som er Jenny Hval

 - Tina Løvås


 

Monolord - No Comfort, 20. september [psych/sludge metal]

Sjelden har et album stått like godt til både artwork og bandnavn som Monolords album Rust fra 2017; to rustslitte biler i vertikal positur med fronten plantet ned i en sanddyne. Monumentalt, monotont og urokkelig tungt. Med albumet manifesterte svenskene på toppen av haugen av band som opererer innenfor konglomeratet som er stoner, doom og sludge metal. Det er vel heller liten sannsynlighet for at Monolord vil endre oppskrift radikalt med sitt neste album, men hva gjør vel det når pakken man får servert er såpass gjennomført.

- Jostein Wigenstad

 

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost, 20. september [atmosfærisk/post-rock/indie]

For alle lydnerder, for alle som sikler over gylne melodilinjer, for alle som foretrekker lydbildet sitt heller komplekst, og for alle som kan trives med funky grooves: Foals kommer med nytt album 20. september. Bonus: Foals har for vane å slippe album i Tidals høyeste oppløsning, MQA master.

- Jostein Wigenstad

 

Tegan and Sara - Hey, I’m Just Like You, 27. September [indie-pop]

De Canadiske tvillingsøstrene Tegan and Sara skal snart gi ut en memoar, og mens de jobbet med den kom de over flere gamle kassetter fylt med sanger de skrev på videregående. I følge dem selv holdt flere av låtene overraskende høy kvalitet, og Tegan and Sara gjorde minimale endringer på dem før de bestemte seg for å spille dem inn på nytt og gi dem ut på albumet Hey, I’m Just Like You. Låtene er fokusert rundt typiske tenåringstema som den første forelskelsen med den påfølgende kjærlighetssorgen, klining, og vennskap. Ikke minst er hele albumet skrevet, spilt inn, produsert, og miksa av et team bestående utelukkende av kvinner. Det liker vi!

- Edel Farstad

 

Andre utgivelser vi er spent på:

 

The New Death Cult - The New Death Cult, 6. september [metall]

 

Iggy Pop - Free, 6. september [rock, post-punk]

 

Mahalia - Love And Compromise, 6. september [RnB] 

 

EarthGang - Mirrorland, 6.september [Hiphop]

 

Snow Boyz - Hvit, 13. september [Hiphop]

 

Men I Trust - Oncle Jazz, 13. september [Pop]

 

The Lumineers - 3, 13. september (indiefolk)

 

(Sandy) Alex G - House of Sugar, 13. september [Indiefolk]

 

The Hu - The Gereg, 13. september [mongolsk metall]

 

Sampa The Great - The Return, 13. september [hiphop]

 

No. 4 - Duell, 20. september [norsk pop]

 

Liam Gallagher - Why me? Why not, 20. september [rock]

 

Opeth - In Cauda Venenum, 27. september [prog-metall]

 

Jakob Ogawa - April EP, 27. september [indiepop]

 

Trentemøller - Obverse, 27. september [indie-tronika] 


 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte