Anmeldelse av Tvillingenes Dagbok

Foto: GT Nergaard

 

Noen teaterforestillinger gjør at du sitter igjen med en intetsigende følelse – en grei historie som underholdt deg så lenge det varte.

Men andre forestillinger gjør at du føler deg helt forandret etterpå. Du går ut av teatersalen og føler at du har sett noe som virkelig betyr noe, som gjør at du endrer litt på din oppfatning av verden.

Tvillingenes dagbok er av den sistnevnte typen. 

I Tvillingenes dagbok ser publikum krigen fra barnas øyne – og det gjenspeiler seg både i replikkveksling, historiefortelling og i en stilistisk, drømmende scenografi. I tillegg til dette er stykket perfekt akkompagnert av en veldig spennende, og kreativ lydbruk. Komponist Torgny Amdam bruker alt fra fuglesang til orkester til moderne elektronisk musikk for å få frem stemningen, men lykkes fremdeles veldig godt med å holde en helhet i lydbruken.

To tvillinggutter blir sendt til sin bestemor på landet fordi det er for farlig for dem i byen. Dette blir en skjebnesvanger vending i livene deres.

De grusomme opplevelsene som de to guttene må gjennomleve, og hvordan de raskt må forholde seg til en voksenverden som er snudd helt på hodet, er hjerteskjærende. Brutalitet, vold, tyranni og sorg er en del av den nye virkeligheten og våre hovedroller nekter å la seg kue av dette.

Skal du kun gå på én teaterforestilling denne høsten, er det denne du skal gå på. Den tar deg med inn i en helt spesiell og beklageligvis virkelig verden, og du kommer ut som et litt nytt menneske. 

 

Hør hele anmeldelsen 32 min. ute i sendingen.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte