Semesterets siste liste våren 2019!

Bokassa - Pressefoto: Indie Recordings

 

Vårsemesteret 2019 har gått forbi i en heidundrende fart og Radio Revolt nærmer seg produksjonslutt. Eksamen står for tur, men vi kjører på med en siste uke med radiosendinger før vi er tilbake igjen til høsten. Musikkredaksjonen har samlet krefter og presenterer i dag semesterets siste liste! Les, lytt og følg Spotify-lista vår nederst i saken! Lykke til med eksamen og god sommer! 

 

Bokassa - «Mouthbreathers Inc.»

Kongene av stonerpunk varmer oss opp til sitt nyeste album med denne blodfeite singelen. Man merker fort at gutta har brukt mer tid i studio nå en på Devide & Conquer, for lydbildet er mer polert og vokalen er mer fremtredende. Låta slår hardt og godt ifra seg, som seg hør og bør i en låt fra denne gjengen og titelen har som alltid en humoristisk vri. Er du en person som liker å bedre å puste med munnen en med nesa? Det spiller egentlig ingen rolle. Hør låta uansett.

- Åsmund Høeg

 

Tommy Tin Tin & the Trippy Trap Triggers - «She Walked in Through The Door»

Liker du rock og gøyale taktskifter? «She Walked in Through The Door» er ikke bare ei knakanes god drikkevise, men også en låt alle bør ha på øret minst én gang i løpet av sommeren.

- Karoline Jensen

 

Utakk - «Over Europa»

Utakk er tilbake med EPen Moral Schmoral med tre herlige låter – i kjent Bergenspopstil. Den tilbakelente stilen sammen med tydelig vokal og tekst er særs sjarmerende, og melodiene i bridge og refreng minner om vårstemning og grilling i parken. «Over Europa» sitt ukompliserte arrangementet gir ro i sjelen, og den beroligende teksten legitimerer en stakkars ung persons fleksible syn på livet. «Vi ville bare nyte friheten oppe på Maslows pyramide» blir vårens mantra.

- Maren Høgevold Busterud

 

TAPE TRASH - «Perfect Spring»

Kristofer Mathias Staxrud og Anders Magnor Killerud, tidligere kjent fra blant annet Team Me og Ludvig Moon, har gått sammen som TAPE TRASH, og ga i påsken ut sin første låt. «Perfect Spring» er et frempek på nettopp en perfekt vår, med oppløftede humør og energisk, dynamisk indiepop-melodi. Ikke minst har Oslo-duoen skrevet et farlig fengende refreng. «Give me more, give me more» indeed… Jeg gleder meg allerede til fortsettelsen.

- Maren Høgevold Busterud

 

Brigt -  «Untitled»

Denne herlige lille saken fra det helt ferske navnet Brigt er god miks mellom soul, jazz og pop. 20 år gamle Brigt Mikalsen som tidligere laget musikk på datamaskinen sin, har gjenopptatt et lydbilde som minner meg mest om 60-tallet. Lyst og ledig over en deilig beat.

- Åsmund Høeg

 

Fride - «Khaleesi»

Fride er her for å lage et helvette. Med sin andre singel tar rapperen fra Tromsø et oppgjør med kjønnsroller innad sin egen musikksjanger i låta som også hyller dragenes mor fra Game of Thrones. Over en boss ass beat konstaterer Fride at man ikke skal kalle henne noe annet enn Queen B eller Khaleesi.

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Ezzari - «Læg (Lacag) (feat. Jonas Benyoub)»

To av Oslos heteste rappere spiller på lag for å skaffe læg, for det er alt de vil ha, bror. Ezzari rapper om at han vil ha masse penger på et fly og kaller det jetlag og Jonas Benyoub rapper om at han legger lægsa sine under puta som en tannfé. Over en gøy beat og et akkurat langt nok refreng beviser gutta at de bare vil ha læg, og er det ikke det vi alle vil?

- Are Kjeldsberg Skauby

 

Singing Swords - «Mario»

Denne låta kom på debutplata til Trondheimsbandet Singing Swords nå på fredag, og er en ordentlig fin opplevelse  å høre igjennom. «Mario» er en artig låt med lys vokal som står i sterk kontrast til den mørke, men likevel ikke dystre bassen. Den er passe kul, og passe søt.

- Maren Høgevold Busterud

 

King Gizzard & The Lizard Wizard - «Plastic Boogie»

Det allsidige bandet fra down under er igjen ute med nytt album, og denne gangen skikkelig groovy og feststemt. Om man lukker øynene mens man lytter til låta «Plastic Boogie» kan man se for seg å være med på årets beste låvefest. Når hele tre av ni låter på Fishing For Fishes med sportittel som inkluderer ordet boogie, må man bare kjenne dansefoten vrikke med.

- Lisa Bye

 

FOAMMM - «Every Now and Then»

På FOAMMs selvtitulerte debutalbum er låta «Every Now and Then» å finne. Oslobandets rocka vibber fortsetter på nyutgivelsen, men akkurat denne låta er et mer drømmende bidrag som enkelt skur humøret opp noen hakk.

- Lisa Bye

 

Priests - «Jesus’ Son»

Selv om navnet kanskje skulle tilsi noe annet, så spiller denne amerikanske post-punk gruppa faktisk ikke kristenrock. Priests er endelig ute med sitt andre album, og ettersom debuten fra 2017 var en skikkelig gavepakke til alle som digger røff og upolert punk med fantastisk kvinnevokal, var den mer definerte andreplata ingen skuffelse. Her er det nok av 80-talls referanser samt en god dose rock ‘n’ roll holding til at låta føles som et fresht tilbakeblikk. Hør hele skiva, et av årets høydepunkt så langt.

- Erlend Gylver

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte