Augusts Kosmoramaanbefalinger

Foto: Arthaus

Her er en kjapp guide til et par gode filmer man burde få med seg i løpet av de siste dagene av Kosmorama 2017.

 

A Wedding

A Wedding handler om den belgisk-pakistanske jenta Zahira som familien ønsker å gifte bort. Hennes møte med familietradisjonene blir temmelig absurde og filmen balanserer vakkert på knivseggen mellom det komiske og det tragiske. Selv om slutten kanskje er litt for bastant for min del, er veien dit utrolig god. A Wedding er helt klart verdt å få med seg. Siste visning: søndag 19.30.

 

Free Fire

 

Free Fire er en ellevill halvannen time lang shootout. Mest av alt minner den om Reservoir Dogs, bare med mye mer skyting. Karakterene er gode og likbare, settingen er enkel og plotet er uforutsigbart. Dette er generelt en sjangerfilm som de fleste vil sette pris på. Siste visninger: fredag 21.00 og søndag 21.30.

 

Kvinne, Ukjent

Dardennebrødrene er noen av vår tids mest prisbelønnede regissører, og deres nyeste film, Kvinne, Ukjent, gjør ikke skam på filmografien deres. Den handler om legen Jenny Davin som blir besatt av en mordsak fra nabolaget sitt, og vi følger henne på hennes jakt etter den døde kvinnens identitet. Filmen er trist men rørende og en sterk anbefaling fra min side. Siste visning: søndag 17.40.


Det er altså mye bra som kan sees også i festivalens siste dager. Alle visninger går på Nova. Vil du vite mer, kan du høre på Filmofils sending torsdag 20.00. 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte