BLUES ROCK

 

Foto: montasje

 

Hør sendingen her!

 

Robert Johnson - Sweet Home Chicago (1936)

"I was hearing two guitars, and it took a long time to actually realize he was doing it all by himself"

- Keith Richards.                                                                                                                                               

Robert Johnson solgte sjela si til djevelen for kunnskapen sin. Resultatet var at han ble en av de mest innflytelsesrike blues-musikerne i historien.

 

Elmore James - Dust My Broom (1951)

Originalt av Robert Johnson (1936), men det var Elmore James som gjorde låta til den klassiske blueslåta den er i dag. Slide-gitarriffet på "Dust My Broom" har blitt anerkjent som en av de mest kjente bluesriffene i historien og har inspirert utrolig mange rockeartister. 

 

B.B. King - Every Day I Have The Blues (1955)

Kongen B.B. King gikk dessverre bort i 2016. I VINYLs hyllest til King har vi valgt ut låta "Every Day I Have The Blues" som er en slags jazz-blues. 

 

Otis Rush - Working Man (1969)

Funk-blues? Ja, takk. Otish Rush kom ut med denne muntre og trivelige låta på albumet Mourning in the Morning, som egentlig ikke høres like trivelig ut. Da albumet ble sluppet ble det møtt med en del kritikk, men har siden vokst på seg kultstatus.

 

The Allman Brothers Band - Ain't Wasting Time No More (1972)

Etter at Duane Allman, en av brødrene Allman, døde i en motorsykkelulykke i 1971, dedikerte bandet albumet Eat a Peach fra 1972 til hans minne. Første spor på plata er "Ain't Wasting Time No More". 

 

The Band - Ophilia (Live Last Waltz) (1976)

Fra live-konserten The Last Waltz  i 1976 får vi bidrag fra utrolig mye mer enn bare The Band. Her er Muddy Waters, Neil Young, Bob Dylan, Eric Clapton, Joni Mitchell og Van Morrison tilstede også! 

 

Jokke - Feig (1986)

Jokke, den store, deprimerte, ølslukende rockelegenden fra østkanten i Oslo hadde et klart blues-preg over låtene sine, ofte med sarkastisk lykke, hadde han tekster som appellerte til elendigheten i enhver mann. I låta "Feig" fra Alt kan repareres synger Jokke ærlig ut om sin feighet.

 

Bob Dylan - Cry A While (2001)

Love and Theft er Bobs 31. studioalbum. Her får man en rekke gode låter som "Mississippi", "Lonesome Day Blues", "Honest With Me" og selvfølgelig "Cry A While", som er låta vi spiller i studio. Det interessante og spennende med denne låta er taktbytte som foregår mellom refreng og vers, for ikke å nevne bluessoloen som dukker opp uti låta. "Cry A While" er et praktfullt eksempel på et sted der kråkestemmen har møtt melodien i perfekt harmoni.

 

The Rolling Stones - Just Your Fool (2016)

Evig unge, evig rockestjerner og evig blues-fanatikere. Kanskje er Stones litt lei av å spille de samme låtene som de har gjort siden 70-tallet? Ikke misforstå, det blir aldri gammelt, men forandring fryder osv. Stones tok det tilbake til røttene da de i 2016 kom ut med albumet Blue & Lonesome. Åpningslåta er "Just Your Fool", det er det vi har spilt. Gå og hør resten sjæl.

 

Hør her!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte