Ondt Blod: Kirkenes - Japan - Trondheim

Foto: Vilde Charlotte Jacobsen

Tekst: Sondre Sørensen Brønstad

 

Dere kommer rett i fra turne i Japan. Hvordan var det?

– Det levde opp til alle forventninger man har med Japan. Det var helt fjernt og veldig annerledes, og jeg er fortsatt litt overvelda. Vi landet på Gardemoen i går klokken to, så vi var så vidt hjemom for å bytte sokker før vi kom hit.

Hvor spilte dere i Japan og hvordan skjedde det?

– Første gig var i Tokyo, så spilte vi i Osaka, Kobe og Nagoya. Manageren vår er en ganske driftig type, så da han solgte seg inn til oss sa han «btw boys, I'm taking you to Japan». Det ble jo en running gag som ingen trodde på, men til slutt så ordnet det seg.

Hvordan var konsertkulturen i Japan?

– Det var veldig annerledes, rart og kom veldig an på hvor vi spilte i Japan. Det er vanlig i undergrunnskulturen at det er fem band som oppvarming før hovedbandet, så det føltes litt ut som «Ondt Blod`s travelling road show» i Japan. På det meste hadde vi vel sju band!
Når det gjelder stemning er det veldig ulikt fra plass til plass hvor folk ble sjokkerte da vi hoppet av scenen på Tokyo, mens i Osaka var det mye mer peis på kultur.

Dere spiller metal fra Kirkenes og bruker samedrakt på scenen, er det en viktig del av deres identitet?

– Ja, jeg er same og det føles viktig. Det er naturlig, og så synes jeg det er en fet attityde når man har på seg kofta. Man blir dømt på utseendet med en gang når man er same. Så er det også bra å skrike nordmenn i trynet iført kofte, hehe.

Har dere noen spesielle ritualer på turne/før konserter?

– Vi spiller jo i rockeband, og da er det obligatorisk rituale at alle i bandet legger hendene sammen og roper «Boys!» Det blir jo veldig guttastemning av det.

Hvordan er metal-miljøet i Kirkenes?

– Det var skikkelig bra musikkscene da vi var barn, men det er jo sånn som det pleier på små steder. Folk flytter og det går litt i generasjoner, så plutselig har hele musikkmiljøet flyttet.

Når startet dere i Ondt Blod?

– Vi startet i Tromsø 2013, som har et av de beste om ikke det beste bandmiljøet i hele Norge. Det er god kultur for å støtte opp og hjelpe hverandre med konserter, så man går rundt med lave skuldre mesteparten av tiden.

Nå er det et år siden dere slapp albumet Natur. Jobber dere med noe nytt?

– Neste på planen er festspillene i Harstad, hvor vi skal lage et bestillingsverk til en «Verde-Session». Det er da et verk som blir lagd i sammarbeid med to ulike artister, hvor vi da skal ha et sammarbeid med rapperen Klish. Forhåpentligvis blir dette en utløsende rie som gjør at neste album ramler ut.

Hva står på planen for sommeren?

– Vi skal spille på en festival i Camden, London den 1. juni. Etter det så blir festspillene og Vinjerock, så tror jeg vi trenger litt tid til å lage nye ting.

Vi avslutter sendingen med god stemning i studio hvor Ondt Blod avslører at kveldens konsert blir en god blanding av musikk fra det eldste til det nyeste, og håper på at de høres innøvd ut. Vi ønsker dem lykke til videre med konserter og festivaler og gleder oss mye til de kan sette seg ned for å begynne låtskriving atter en gang.

 

Radiosendinga med Ondt Blod kan du høre i Blyforgiftnings sending fra 09.04.19.

Blyforgiftning er Radio Revolts program for metall, hardrock og all annen musikk som sparker.

Du hører det hver tirsdag klokka 18.00-20.00.

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte