Bokassa: Den store Metallica-turnéen og en overaskelsesgjest!

Foto: Vilde Charlotte Jacobsen, Tekst: Åsmund Høeg

 

Vi tok en prat med dere under Pstereofestivalen i sommer. Hva har skjedd siden sist?
- Vi er snart ferdige med å mikse ny plate. Og så ble det jo offentlig det med Metallica-turnéen.
 

Det er jo kanskje elefanten i rommet også. Skjedde dette?
- Det begynte med at Lars Ulrik i Metallica anbefalte oss på Spotify. Vi trodde det hadde skjedd en feil, men det viste seg jo fort at det ikke var det. Så fikk jeg en telefon etter at jeg hadde vært ute og drukket. Det kom fra et New York nummer der en fyr som kalte seg "Tony" lurte på om vi ville turnere med Metallica. Jeg la på for jeg trodde det var et tullenummer, men så fikk jeg en melding som utdypa situasjonen, så da ringte jeg tilbake og unnskyldet meg. Jeg tror det er første gangen de ringer et band som er sin egen manager.

 

Hvor mye kontakt har dere hatt med Metallica siden dere ble invitert til turné?
- Vi hadde kontakt med Tony når vi forhandlet og planla. Ellers har vi bare fått meldinger av Lars Ulrik der han skriver. "Hey fellas! It's gonna be sick!" Vi har også møtt han en gang i ettertid der han inviterte oss via Twitter til å komme å møte dem backstage da de spilte i Oslo. Det var et femten minutters møte der de hadde egen backstageansvarlig som var bartender og DJ. Så det ble prating og gratis sprit. Gøy! Vi møtes når vi skal ut på turné i mai. Første stopp blir Lisboa.

 

Jørn, du er jo radiovert for et program som heter "Jørn" på p13. Det har jeg hørt på mange ganger, men det var først nå i dag at jeg skjønte at det er du som er verten der. Hvordan havna du der?
- Det var faktisk gjennom Studentradioen i Stavanger. Jeg var masete og hadde jævlig flaks. Det er en fordel å bo nærme radioen, så hvis du blir venner med Tore Strømøy på NRK Tyholt så har du jo kanskje en sjangs, haha!

 

Da vi var på konserten deres på Tyven for to uker siden ble det ropt "RockeBård" fra publikum. Vi er veldig glade i det navnet. Hva syns du om det Bård?
- Vi la merke til det og det har blitt en greie internt i bandet. Folk jeg jobber med og kompiser har begynt med det også. Man blir litt forlegen når man får et kallenavn, men jeg venner meg nok til det. 

Tettere kontakt med publikum og et stødigere energinivå på Tyven bringer Bokassa til nye høyder.

 

Vi venter i spenning på ny plate. Hvordan langt er dere i prosessen?
- Plata har jo vært ferdig siden juni, det er bare det at miksinga har tatt lang tid. Jeg tror vi blir ferdig denne uka her. Han som mikser det bor i London, så vi sender lyd fram og tilbake og det tar litt tid. Lydbildet har blitt bedre. Vi har bedre utstyr og ny mikser, så det låter jo bedre. Sist skive miksa vi vokalen veldig lavt, det har vi endra på nå. Vi spiller inn på Brygga rett ved Munkegata. Så vi bodde på en måte der de ti dagene vi brukte på innspillinga. Vi jobba mellom ti gigs, så det var et slit, men vi er fornøyde. Dere kan forvente ni låter med stor spredning i musikkstil. Dere kommer til å bli litt overraska.

 

Hvordan starta bandet Bokassa?
- Det har faktisk litt opphav i Radio Revolt. På Samfundet er det jo noe som heter SIGP, eller Samfundets Interne Grand Prix. Jeg (Olav trommis) opptrådte for Forsterkerkomitéen som skulle spille sammen med Radio Revolt. Da spillte vi "Payback Time" av To Små Karer. Tidligere bassist i Bokassa Lars-Erik sa at han hadde et bandprosjekt på gang med én fra jobben. Det var da Jørn og slik ble Bokassa til. Det morsomme med det er at nåværende bassist (Rocke)Bård også var med i det SIGP-bandet den gangen. Lars-Erik og jeg (Jørn) hadde snakka om at vi ville blande hardcore-punk og stoner-rock. Vi mangla en trommis og da ble Olav med også. Det klaffa med en gang og så var Bokassa en realitet.

 

Videre prater vi om hvordan Bokassa har en blodfan som alltid er foran på konsertene deres i en t-skjorte der det står "Spill Five Finger Fuckhead". Plutselig bryter Jørn ut "Der er han jo!" i det han passerer studiovinduet. Vi regner med at han hører på Radio Revolt-sendinga på mobilen sin og inviterer han inn i studio over lufta. Og sannerlig, et minutt senere er han inne i studio med sin nyinnkjøpte Grandiosa Juleedition. Han presenterer seg selv og sin lidenskap for Bokassa. Det er stor stas i studio og han får være med de siste minuttene av sendinga. 

 

Bokassa skal ut på turné med Metallica til våren, så det kan bare gå én vei med den gjengen. Vi i Blyforgiftning ønsker dem lykke til og venter i spenning på neste album!

 

Foto: Vilde Charlotte Jacobsen

 

Radiosendinga med Bokassa kan du høre i Blyforgiftnings sending fra 13.11.18(Sendinga under)

Blyforgiftning er Radio Revolts program for metall, hardrock og all annen musikk som sparker.

Du hører det hver tirsdag klokka 18.00.

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte