Bokbaren LIVE: Amerikansk samtidspoesi

Foto: Montasje

F.v: Linn Strømsborg , Mathias Samuelsen (over), Martin Ingebrigsten (under, foto: William Howe) og Rune F. Hjemås (Foto: Heidi Furre). 

For første gang siden 70-tallet gis det ut en samling med nordamerikanske samtidspoeter på norsk! Amerikansk samtidspoesi kommer ut på Samlaget i mai, og er redigert av forlagsredaktørene og forfatterne Mathias Samuelsen og Rune F. Hjemås i Forlaget Beijing Trondheim. Antologien er en del av ny en serie gjendiktninger av amerikanske poeter, og presenterer åtte nye stemmer fra toppsjiktet av den unge, amerikanske samtidspoesien for første gang på norsk. Hver poet er gjendiktet av en norsk kollega med et litterært slektskap til den gjendiktede.

Bokbaren har invitert Samuelsen, Hjemås sammen med forfatterne og oversetterne Linn Strømsborg og Martin Ingebrigsten til samtale om de nye amerikanske poetene, temaer i forfatterskapene og oversettelse. Det vil også bli opplesninger med smakebiter fra antologien. 

Arrangementet vil gå live på radio, og er åpent for publikum. Dørene åpner 18.30, sendinga begynner kl. 19.00. Radio Revolts hiphopmagasin FEBER vil bidra med amerikansk hiphop hvor lyrikken står i fokus under sending, og et DJ-sett etterpå. 

Om bidragsyterne:

Forlaget Beijing Trondheim er et uavhengig småforlag, etablert av forfatterne Rune F. Hjemås og Mathias R. Samuelsen i 2013. De utgir chapbøker, kunstbøker og artists’ books, samt et årlig tidsskrift for kunst og litteratur. Forlaget fokuserer særlig på gjendiktning av utenlandsk poesi, og føler et spesielt ansvar for å bygge opp under lokale talenter. Gjennom virksomheten ønsker de å være miljødannende på tvers av tradisjonelle sjanger- og fagskiller. 

Linn Strømsborg debuterte i 2009 med Roskilde. Hun har senere utgitt romanene Furuset og Du dør ikke, og jobber nå med sin fjerde roman. Hun har oversatt dikt fra Monica McClure i antologien. 

Martin Ingebrigsten har oversatt Jens Blendstrup og Nathaniel Farrel til norsk, sistnevnte som en del av Samlagets nye serie med gjendiktninger av amerikanske poeter. Hans første utgivelse under eget navn, diktboka æ riv av mæ ansiktet, kommer ut på Samlaget i løpet av høsten 2018. 


Bokbaren er Radio Revolts litteraturmagasin, som til vanlig sender hver tirsdag kl. 20.00

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte